Verslagen eerste elftal

Verslag Jong Zulte - Ninove 2-2

Vandaag kregen we het bezoek van dé titelfavoriet Ninove dat met een aantal ex-profs toch een elftal om van te dromen tussen de lijnen kan brengen. 
Het was echter Jong Zulte die de match in handen probeerde te nemen en ook met de eerste dreiging kwam, in de vierde minuut wordt een doelpunt van Bram afgekeurd na contact met de doelman. De wedstrijd gaat verder aan een hoog tempo, snelle balcirculatie, veel druk op de bal, een aangenaam kijkstuk. Rond het half uur komt Jong Zulte op voorsprong, Bram met een knappe persoonlijke actie en een dito overhoeks schot, 1-0. Ninove steekt een tandje bij, maar de organisatie van Jong Zulte houdt stand.
De tweede helft start met 2 opeenvolgende kansen voor Jong Zulte, vrije trap Manu, Ludovic met de kopbal, maar de bezoekende doelman redt knap. Op de daaropvolgende corner kan Bram vrij inkoppen, maar die ziet zijn poging naast gaan. Een minuut later, vrije trap aan de overkant, Bellon trapt laag, passeert alles en iedereen en de bal gaat in de verste hoek binnen, 1-1. 10 minuten later een knappe diepe bal van de bezoekers, Dönmez is eerst op de bal en knapt onhoudbaar binnen, 1-2. Jong Zulte is even van slag, maar komt al snel terug in de wedstrijd, Ninove plooit terug en Jong Zulte neemt de partij in handen. In de 72ste minuut devieert Michel voorlangs en 5 minuten later gaat het schot van Bram net over. 10 minuten krijgt Ninove de kans op de doodsteek na een snelle counter, Dönmez viseert de kruising. Jong Zulte zet alles op alles, eerst wordt een poging van Loïc van de lijn gered en enkele seconden later wordt een duidelijke fout in de 16m niet bestraft met een penalty. Loon naar werken komt er toch wanneer Naïm met een alles of niets poging enig mooi binnenknalt vanop zo een 25m, 2-2.

Alweer een oververdiend puntje tegen het Real Madrid van eerste provinciale. Na 6 speeldagen staat Jong Zulte laatste met 2 punten, enig troost is misschien dat de tegenstanders nrs. 1 - 2 - 3 - 4 - 5 en 7 waren. De komende weken moet de stijgende vorm beloond worden met de eerste 3-punter. 

Verslag Mariakerke - Jong Zulte 4-4

De eerste helft startte evenwichtig, Jong Zulte forceerde in het openingskwartier 7 corners maar telkens zonder gevaar. Jong Zulte had de match goed in handen, maar in de 27ste minuut was het Mariakerke die op voorsprong kwam, Djedovic controleerde met de borst en knalde in de volley enig mooi binnen. Jong Zulte aarzelde even maar kon net voor rust toch gelijk maken via Michel die zich goed vrij draaide en binnen trapte, 1-1. Een minuut later kon Krasniqi de thuisploeg toch met een voorsprong de rust insturen met een rake kopbal na vrije trap. Jong Zulte had 14 corners in de eerste helft, maar sprong daar te weinig efficiënt mee om.


Jong Zulte startte gretig aan de 2de helft met opnieuw een aantal corners, helaas met hetzelfde resultaat. Het duwde Mariakerke terug op hun helft, maar opnieuw was het de thuisploeg die tegen de gang van het spel in een fout van Jaron afstrafte, 3-1. 2 minuten later kon Jong Zulte milderen via Jonathan die een knappe aanval afrondde. Jong Zulte kreeg kans na kans, maar de thuisdoelman moest amper ingrijpen doordat de doelpogingen het doel misten. De gelijkmaker hing in de lucht, maar het was alweer Mariakerke dat nog maar eens scoorde terwijl het het spel onderging, wat natuurlijk ook een kwaliteit is. Balverlies werd genadeloos afgestraft en het stond 4-2 in de 68ste minuut. Mariakerke leunde nog meer achterover en Jong Zulte bleef de kansen en corners opstapelen en verkwanselen. Het venijn zat echter in het slot van de wedstrijd, 3 minuten voor tijd vindt Dominique Loïc en die laatste scoort, 4-3. In blessuretijd wordt Bram gevonden in de 16m, die met een zuiver schot de oververdiende 4-4 op het bord trapt.
Het eerste puntje is binnen, weliswaar met een wrange smaak, want mits de nodige verdedigende en aanvallende efficiëntie zat hier zeker meer in.

Verslag Jong Zulte - Aalter 2-3

Bij ideaal voetbalweer, niet koud, lichte regen en op zaterdagavond, werd de aftrap gegeven van de 4de speeldag. Jong Zulte, puntenloos na 4 speeldagen ontving Aalter dat met een 6 op 9 zijn start niet gemist had.


Reeds in de openingsfase veel actie, na 3 minuten een schot van Fordjour dat via de paal buiten gaat, een minuut later een knappe actie van Jong Zulte, de bal komt via Michel bij Jonathan die niet twijfelt en hard overhoeks binnentrapt, 1-0 4de minuut. Ook Manu kon nog dreigen met een schot dat overgaat. De wedstrijd verloopt evenwichtig, een controlerend Aalter dat af en toe prikt en een enthousiast Jong Zulte maken er een aangename eerste helft van. Iets na het kwartier komt Persan voor doel, maar trapt over. Halfweg de eerste helft krijgt Tack de kans, Jaron redt met de voet. Jong Zulte plaatst er een schot van Domi tegenover dat net over gaat. Aalter schakelt kort voor het halfuur razendsnel over, een diepe bal waar Jens en Jaron zicht wat op verkijken komt bij Janssens, die twijfelt niet en lobt de bal in doel, 1-1 28ste minuut. Kort voor rust kunnen de bezoekers zelfs op voorsprong komen wanneer verdediger Waegebaert te makkelijk mee kan oprukken en na een knappe een-twee voor Jaron komt en die omspeelt en binnen legt, 1-2 38ste minuut. Jong Zulte reageert direct met een kopbal voorlangs van Naïm en net voor het rustsignaal kan Jonathan met zijn tweede de verdiende gelijkmaker binnenglijden na een knappe voorzet van Bram, 2-2 45ste minuut.


Jong Zulte wou scherp aan de 2de helft beginnen, maar krijgt direct een nieuwe opdoffer te verwerken. De bal geraakt niet goed weg, Persan profiteert en draait zich goed weg, hij brengt de bal voor doel waar Janssens ongehinderd kan binnen duwen, 2-3 46ste minuut. Aalter schakelt om naar controlevoetbal en laat de bal aan Jong Zulte. Aalter speelt nu op de omschakeling met vooral lange ballen naar Persan. Jong Zulte probeert combinerend aan kansen te komen. Het is echter wachten tot halfweg de tweede helft wanneer Naïm na corner van Joeri net niet genoeg bij de bal kan. Vele halve kansjes voor de thuisploeg, maar het is Aalter die een kwartier voor tijd de wedstrijd kan afmaken, Fordjour alleen op Jaron, Jaron redt en zo blijven de kansen op de eerste punten mogelijk. Net voor affluiten een goeie voorzet vanop links, Michel kan net niet bij de bal om de verdiende gelijkmaker te scoren. Jong Zulte verdiende meer, maar blijft in de hoek waar de klappen vallen zitten.


Volgende week de heruitgave van de eindrondefinale, Mariakerke dat met 10 op 12 fantastisch gestart is ontvangt de rode lantaarn Jong Zulte. Blijven hard werken is de boodschap. Hard werk wordt altijd beloond, de enige vraag die rest is "wanneer?".

Verslag Bambrugge - Jong Zulte 4-1

Op de 3de speeldag moest Jong Zulte op bezoek naar Bambrugge. Bambrugge die in de laatste einsprint Jong Zulte alsnog klopte voor de titel in 2de provinciale en met 6 op 6 de perfecte start kende. Jong Zulte van hun kant zochten na een 0 op 6 naar de eerste punten.

De wedstrijd startte scherp en snedig, Jong Zulte tekende voor de eerste kans, reeds in de 1ste minuut kon Manu vrij aanleggen in de 16m, maar de thuisdoelman redde knap. Bambrugge reageerde direct met een schot van Matthijs voorlangs. Rond de 10de minuut een nieuwe kans voor Jong Zulte na doorkoppen van Bram en Jonathan kwam de bal bij Manu die zijn lobbal zag over gaan. Jong Zulte had licht de bovenhand en dat resulteerde in de verdiende voorsprong half weg de 1ste helft, Jonathan met de goeie voorzet en Bram die voor zijn man kon binnen duwen, 0-1 23ste minuut. Jong Zulte bleef de betere ploeg en kwam héél dicht bij de 0-2 wanneer Joeri een knappe vrije trap zag uiteen spatten op de kruising. De eerste helft bleef een aangenaam kijkstuk met een goed Jong Zulte. Net voor rust kwam Bambrugge bijna langszij toen Van der Heyden van dichtbij over kopte.

De tweede helft startte slordig, beide ploegen geraakten niet direct in hun ritme. Het was Bambrugge die zich het snelst herstelde en de match in handen nam. De thuisploeg dreigde eerst met 2 schoten die hoog over gingen, maar op het uur was het dan toch raak, na een knappe actie kan Coppens de bal voor doel brengen waar Van Der Heyden van dichtbij raak kopt, 1-1 60ste minuut. Amper 5 minuten later kan Goossens een knappe aanval afronden met een hard schot, 2-1 65ste minuut. Bambrugge heeft de wedstrijd stevig in handen en Jong Zulte ondergaat de wet van de sterkste, het komt niet meer aan voetballen en al zeker niet meer aan kansen. Het is Bambrugge die de score nog doet oplopen na 2 defensieve blunders bij Jong Zulte. Eerst kan Van Den Meersch profiteren van een te korte terugspeelbal, 3-1 81ste minuut en net voor affluiten kan ook Coppens profiteren van mistasten in de defensie, 4-1 90ste minuut.

In de kantlijn wil ik via deze weg ook alle medewerkers van de eerste editie van Mix'n Match feliciteren met de geslaagde 1ste editie van het feestweekend. De samenwerking tussen Jong Zulte en volleybalclub Kuros Zulte bleek een geslaagde combinatie. Zeker voor herhaling vatbaar. 

Verslag Jong Zulte - E. Zele 0-1

Onder een stralende zon werd de aftrap gegeven van de allereerste thuiswedstrijd in eerste Provinciale. We ontvingen Zele dat vorige week het sterke Kalken met een droge 2-0 huiswaarts stuurde.De wedstrijd begon gezapig en evenwichtig, dit zou ook het spelbeeld zijn gedurende de hele 1ste helft. In het begin waren de betere kansen voor de bezoekers, na 5 minuten De Bruyne met de voorzet, Cooreman kopt over. 7 minuten later grote kans Zele, na een vlotte actie komt de bezoekende aanvaller oog in oog met Jaron die het schot kan keren. Voor de thuisploeg duurt het tot de 26ste minuut voor de eerste dreiging, het schot van Jonathan wordt afgeblokt. Enkele minuten later bereikt Naïm Jonathan, die goed terug legt op Michel, zijn schot vanuit de 2de lijn gaat naast. 10 minuten voor rust kan Bjorn voorzetten, de kopbal van Manu gaat over. Net voor rust kan Zele nog eens dreigen, de Zultse defensie schat een voorzet vanop links verkeerd in, de bal kom bij Cooreman. Zijn schot kan Jaron echter niet verontrusten.

De tweede helft start met hetzelfde spelbeeld, een evenwichtige wedstrijd met weinig kansen. Op het uur breekt een leuke 20minuten aan. Zele kan eerst dreigen met een doorsteekpass, maar Jaron is opnieuw attent en kan de bal onschadelijk maken. Jong Zulte reageert direct, een knappe voorzet van Naïm, Jonathan neemt goed mee met de borst, maar kraakt zijn schot en ziet de bal naast gaan. 3 minuten later, Manu met de goeie actie, zijn schot wordt in corner gewerkt. Op de daaropvolgende corner wordt de bal goed voor doel gebracht door Jonathan, Naïm kopt echter voorlangs. Jong Zulte blijft doorduwen en krijgt 2 minuten later een nieuwe kans via Jonathan, de bezoekende keeper kan makkelijk pakken. Jong Zulte is nu de betere ploeg, maar het doelpunt valt aan de overkant, na balverlies schakelen de bezoekers snel om. De voorzet vanop links komt bij de vrijstaande Cooreman, die raakt de bal niet zuiver, maar ziet het leer wel met een boogje in de bovenhoek verdwijnen, 0-1 69ste minuut. Zele trekt nu een muur op, 4 verdedigers met kort daarvoor 3 defensieve middenvelders en 3 spelers die rekenen op de counter. Jong Zulte heeft het balbezit, maar verder dan een vallende bal van Bram, overgetikt door de bezoekende keeper, en een scrimmage met Bjorn en Jonathan komt het niet meer. De bezoekers kunnen op de counter de wedstrijd afmaken, maar Jaron en de zwakke afwerking zorgen ervoor dat het 0-1 blijft. 

Verslag SK Lochristi - Jong Zulte 5-1

2 september 2018 is een heuglijke dag voor de geschiedenisboeken van Jong Zulte, voor het eerst in het bestaan van de club, wordt er aangetreden in de hoogste provinciale reeks. Na een leerrijke voorbereiding met een mooi parcours in de Beker van België was de eerste competitiewedstrijd direct tegen 1 van de titelfavorieten in 1ste provinciale dit jaar, SK Lochristi.

De wedstrijd startte eerder gezapig, de studieronde zou echter niet lang duren. In de 6de minuut kan Lochristi een eerste keer dreigen, een schot van Delanoy wordt gepakt door Jaron, ook de rebound wordt net voor de neus van de aanstormende Badi onschadelijk gemaakt door Jaron. Jong Zulte komt rond het kwartier ook beter in de wedstrijd en kan een aantal halve kansen creëren. Michel met een gekraakt schot naast na een knappe aanval en Naïm met een goed schot dat gered wordt door de thuisdoelman. Halfweg de eerste helft krijgt Jong Zulte een terechte penalty na een fout op Bram, Jonathan neemt zijn verantwoordelijkheid, Rogiest kiest de goeie hoek en pakt. Jong Zulte is even van slag, de thuisploeg heeft het meeste balbezit, maar het zijn de tegenprikken van Jong Zulte die blijven voor gevaar zorgen. Bram zijn schot gaat naast en een vrije trap van Jonathan gaat via de muur net naast. 10 minuten voor rust komt Lochristi dicht bij een doelpunt, de lobbal van Rombaut gaat over Jaron, maar net naast de verste paal. Jong Zulte reageert direct, de bal komt bij Bram, die draait zich knap vrij en trapt met links onhoudbaar binnen, 0-1 37ste minuut. Lang kan Jong Zulte niet van hun voorsprong genieten, na een geharrewar voor de 16m waar de bal niet wegraakt, komt de bal opnieuw voor doel en Badi kan knap via de paal binnen koppen, 1-1 44ste min. 

De tweede helft start met een grote kans voor Jong Zulte, Manu dribbelt zich knap vrij in de 16m, zijn schot wordt knap gered door Rogiest. Lochristi reageert meteen met een schot naast na corner. Vanaf minuut 50 drukt de thuisploeg meer en meer door, Jong Zulte begint uit de organisatie te lopen en zal dat cash betalen. In een dol kwartier van de thuisploeg lopen ze uit tot 4-1, eerst wordt Jong Zulte na dom balverlies makkelijk uitgespeeld en kan De Waele knap binnen krullen, 2-1 60ste minuut. Bram doet nog een schuchtere poging met een goeie volley geredt door de doelman. Jaron redt nog 2 keer knap op een volley en een goed schot. In de 70ste min kan Van de Wouwer de 3-1 binnen rammen vanuit al dan niet buitenspel, 3-1 70ste minuut. 5 minuten later is het alweer prijs, De Schryver kan vanop links makkelijk naar binnen dribbelen en trapt laag en hard binnen, 4-1 75ste minuut. Jong Zulte moet de kelk helemaal tot op de bodem ledigen, 10 minuten voor tijd kan De Waele opnieuw op wandel, Jaron redt knap maar heeft tegen de rebound van Vermachelen geen verhaal, 5-1 80ste minuut. Lochristi haalt de voet van het gaspedaal en speelt de match makkelijk uit.