Verslagen eerste elftal

Verslag Jong Zulte - Adegem 5-0

Vandaag stond de belangrijke wedstrijd tegen Adegem op het programma, Adegem volgde op 8 punten. Het was dus uiterst belangrijk om die kloof minstens op 8 punten te houden om zo de rust binnen de club te behouden.

Adegem startte scherp aan de wedstrijd en kon in het begin een aantal corners forceren, in de 2de minuut kwam het dicht bij een treffer toen een knappe deviatie maar net naast ging. Na een 10 minuten herstelde Jong Zulte het evenwicht en werd geleidelijk aan de betere ploeg. Vooral voetballend was het verschil tussen beide teams aanzienlijk. Het was echter wachten tot halfweg de eerste helft voor een eerste kans van Jong Zulte, Jonathan werd alleen voor doelman Desutter gestuurd, de bezoekende doelman redde knap met de voet, de rebound van Manu zeilde naast. Adegem reageerde en na sterk doorzetten van De Smet kwam die oog in oog met Jaron die de lob goed doorzien had en makkelijk kon pakken. Grootste kans was er voor Jong Zulte in de 34ste minuut, voorzet van Michel wordt van dichtbij op doel gekopt, maar de keeper redt met het nodige geluk met zijn hoofd. Net voor rusten kopt Bram nog een kans net over.

De tweede helft nam Jong Zulte direct het heft in handen, dat leverde ook direct een doelpunt op. In de 50ste minuut wordt een voorzet weggewerkt in de voeten van Domi, die twijfelt niet en knalt hard binnen. Direct na de aftrap gaat de verdediging van Adegem in de fout, Jona stuurt Michel diep en die blijft rustig en werkt knap af. Een dubbele voorsprong op 1 minuut tijd en een mentale nekslag voor de bezoekers. Jong Zulte blijft de ruimtes goed benutten en laat de bezoekers bij momenten achter een ongrijpbare bal hollen. Halfweg de 2de helft bereikt een voorzet van Jonathan Michel die hard in het dak van het doel binnenknalt. 5 minuutjes later is de wedstrijd helemaal over en out, Jonathan dribbelt zich vrij en trapt hard en zuiver in de korte hoek binnen. 68 minuten ver en een 4-0 voorsprong op het bord. De match kabbelt verder, wat Jong Zulte vorige week onderging op Ninove, moet nu Adegem ondergaan, de wet van de sterkste. Net voor affluiten komt Adegem nog dicht bij een eerredder, de kopbal wordt van de lijn gered door Maxim. Max heeft blijkbaar nog energie over, wat een minuutje later dweilt hij de volledige rechterflank af en bereikt met een De Bruyne voorzet Loïc die in de volley knap tegenvoets afwerkt, 5-0.

Volgende week stap 2 in de operatie mathematisch behoud. Dan gaan we op bezoek bij KVV Ardennen, een moeilijke verplaatsing. Wedstrijd wordt gespeeld op zondag 16u00.

Verslag Ninove - Jong Zulte 4-0

Werd een non-match voor Jong Zulte dat nooit in het stuk voor kwam. Dat het nog 0-0 stond aan de rust was vooral te wijten aan de sterke prestatie van Jaron en zijn defensie en het missen van de kansen door Ninove. Ninove overrompelde van bij het begin Jong Zulte met een 6-tal grote kansen. Jong Zulte kon daar 1 kansje via Jonathan tegenover stellen. Maar was voor de rest vooral op verdedigen aangewezen.

De 2de helft was een kopie van de eerste, met als enige verschil dat Ninove deze keer de kansen wel afwerkte. Doelpunten in de 50ste minuut door Lepage met een rake kopbal, in de 55ste door Clinckemaillie eveneens met een kopbal en 60ste minuut door Schamp met een knappe volley zorgden ervoor dat de wedstrijd een kwartier na rust was gespeeld. Het sein voor Jong Zulte om enkele spelers te wisselen die op 2 gele kaarten stonden en zo zeker van de partij konden zijn in de belangrijke wedstrijd van de week erop. De wedstrijd stelde niet veel voor, Ninove controleerde de match en Jong Zulte drong niet meer aan. 5 minuten voor tijd kon Lepage nog zijn 2de van de avond binnen schuiven na een knappe aanval.

4-0 nederlaag tegen de gedoodverfde titelfavoriet. Geen ramp voor Jong Zulte dat de komende weken voor enkele belangrijke wedstrijden staat met het oog op het behoud in 1ste provinciale.

Verslag Jong Zulte - Mariakerke 3-2

In een matige eerste helft met veel middenveldspel en weinig kansen is het toch Jong Zulte dat op het half uur op voorsprong komt. Manu ziet zijn vrije trap met een beetje hulp van de tegenwind over keeper in doel verdwijnen. Net voor rusten kan Mariakerke op een zeldzame kans op corner toch gelijk maken via Debo, 1-1 is de ruststand.
De tweede helft is Mariakerke gretiger, met een sterke Djedovic. Jong Zulte speelt slordig en geeft enkele kansen weg. Toch is het gevaarlijk op de tegenaanval. Wanneer Manu alleen op weg is om te scoren wordt hij onterecht afgevlagd. Het sein voor Jong Zulte om een tandje bij te steken. De wedstrijd is terug in evenwicht. Maar 10 minuut voor tijd kan Mariakerke scoren na matig verdedigen komt de bal bij Ryckaert die makkelijk kan binnenknallen, 1-2. Net als in de heenwedstrijd zit het venijn in de staart. 4 minuten voor tijd verlengt Bram knap een voorzet in de verste hoek, 2-2. In de allerlaatste minuut een knappe aanval, Jonathan bereikt Michel die de 3-2 tegen de touwen trapt.
Al bij al een verdiende overwinning van een veerkrachtig Jong Zulte.

Verslag Aalter - Jong Zulte 3-2

Een gretige start van de thuisploeg met flitsend en snel voetbal, beloond met een doelpunt in de 5de minuut door Hoorens, 1-0. Jong Zulte heeft een kwartier nodig om in de wedstrijd komen en lukt na een knappe aanval snel de gelijkmaker via Bram, 1-1 17de minuut. De wedstrijd gaat op en neer met kansen langs beide zijden. Het is Jong Zulte dat op het half uur op voorsprong komt via een goal van Dominique Singeot tegen zijn ex-ploeg, 1-2 30ste minuut. Voor rust krijgen beide ploegen nog een aantal kansen, maar er wordt niet meer gescoord.Tweede helft start net zoals de 1ste, Aalter drukt Jong Zulte terug op eigen helft. Na een kwartier druk komt de verdiende gelijkmaker via Janssens met een afgeweken bal, 2-2 61ste minuut. 10 minuten later ziet Verplancke zijn voorzet via de verste paal binnenvallen, 3-2 71ste minuut. Jong Zulte krijgt een aantal kansen om gelijk te maken, maar pech en de doelman voorkomen die. Aalter van hun kant springt slordig om met hun kansen en vergeet de voorsprong te vergeten. Na een genietbare partij met veel kansen toont Aalter zich iets efficiënter met de overwinning als gevolg.

Verslag Jong Zulte - Bambrugge 2-0

Voor de eerste thuisopdracht van 2019 kregen we de leider Bambrugge op bezoek. Bambrugge die misschien wel het perfecte team heeft, met ervaring en talent en een fantastische wedstrijdmentaliteit, getuige hiervan de 3-3 na een 0-3 achterstand van vorige week. Het zou dus geen makkelijke namiddag worden.

Jong Zulte wilde de matige prestatie van de week ervoor op Zele meteen rechtzetten. Het begon de wedstrijd met knap, snel en zuiver combinatievoetbal. Bambrugge leek wat verrast en had niet direct een antwoord op het goeie spel van Jong Zulte. Jonathan en Manu bleken een gesel voor de backs en strooiden in de beginfase met een aantal goeie voorzetten. Michel maakte het de sterke centrale verdedigers moeilijk, maar geraakte niet in scoringspositie. Bambrugge stelde daar weinig tegenover. In de 18de minuut duikt Bram de ruimte en wordt goed aangespeeld, hij brengt de bal hard en laag voor en Jona kan overhoeks binnen knallen, 1-0 18de minuut. Een paar minuten later kan Kevin Goossens zijn frustratie niet helemaal bedwingen en wordt hij met rood van het veld gestuurd op aangeven van de lijnrechter. Jong Zulte 70 minuten met een man meer. Bambrugge komt na de rode kaart iets meer in de wedstrijd en kan ook dreigen met een aantal goeie voorzetten, afwerken zit er niet in door het goeie werk van de thuisdefensie en Jaron die er telkens gepast tussen zitten. Op het half uur kan Jonathan zich doorzetten, hij ziet zijn schot naast gaan. Bambrugge beperkt zich tot het zetten van een laag blok en belet zo Jong Zulte om verder uit te lopen. Bram komt nog dicht bij een goal, maar hij kan net niet bij een voorzet van Manu.

De tweede helft kan niet beter starten, in de 2de minuut kan Bram een corner van Jonathan binnenkoppen, 2-0 47ste minuut. Jong Zulte zit op rozen en Bambrugge vindt geen antwoord. Het laat Jong Zulte begaan en zo kan de thuisploeg zijn geliefde spel spelen. Halfweg de 2de helft wordt Manu door Bram alleen voor de keeper gezet, Smetryns blijft de situatie baas en redt knap. Even later noteren we de eerste echte kans voor Bambrugge, Arijs duikt de 16m in, maar ziet zijn gekruist schot naast gaan. De wedstrijd kabbelt naar zijn einde en frustraties worden meer en meer geuit waardoor de wedstrijd meer stil ligt dan iets anders. 10 minuten voor affluiten gaat De Kegel zijn kans, maar die ziet zijn schot over gaan. In de slotfase wordt ook Maxime nog uitgesloten met een wel héél lichte rode kaart.

Verdiende overwinning van de thuisploeg tegen leider Bambrugge dat het met 11 tegen 11 al niet makkelijk had en met 10 helemaal geen antwoord meer vond op de gave prestatie van de thuisploeg. Volgende week op bezoek bij Aalter op zaterdag 19 januari om 19u30.

Verslag E. Zele - Jong Zulte 2-0

1ste wedstrijd van het nieuwe jaar werd gespeeld op het veld van Zele. Eerst en vooral wil ik iedereen een gelukkig, gezond en sportief 2019 wensen.

De wedstrijd ging van start met een collectief gretig, slim en sterk Zele. In het eerste kwartier domineerde de thuisploeg de wedstrijd, kapitein Cooreman kwam dicht bij een treffer maar kraakte zijn schot, De Vuyst mikte zijn schot hoog over. Net na het kwartier een eerste keer dreiging van Jong Zulte, Robin met een knap vluchtschot, Van den Abbeele kon in hoekschop verwerken. De corner leverde een kopkans voor Michel op, maar de bal werd geblokt. Halfweg de eerste helft grote kans voor De Bruyne, Jaron leest het schot goed en kan redden. Op het halfuur het zoveelste balverlies bij Jong Zulte, Jaron kan de zwabberbal maar half afweren en Cooreman is er als de kippen bij om te scoren, 1-0 30ste minuut. Zele kan nu een iets lager blok zetten en de bal aan Jong Zulte laten. Jong Zulte doet er weinig tot niks mee en zo gaan we rusten met een 1-0 stand.

In de 2de helft zien we een tactisch sterk Zele, met een laag blok vangen ze Jong Zulte makkelijk op en op de tegenaanval zijn ze razend gevaarlijk. In de 53ste minuut kan Bram zich doorzetten, zijn schot gaat net voorlangs. Op het uur een vrije trap voor Zele, Jaron redt knap op een eerste poging maar is kansloos op de rebound van Cooreman die net zoals in de eerste helft het snelst reageert op de vrije bal, 2-0 60ste minuut. De wedstrijd bloedt dood na dit doelpunt en Jong Zulte is niet bij machte om zich in de wedstrijd te knokken. Zele toont zich het gretigst waardoor Jong Zulte bij een aantal pogingen een stap te kort komt.

Verdiende overwinning voor de thuisploeg die de hele wedstrijd de betere was van een matig Jong Zulte. Zondag wacht ons het bezoek van leider Bambrugge.

Verslag Jong Zulte - Dendermonde 1-0

13de speeldag en Jong Zulte ontvangt KAV Dendermonde met als inzet een plaatsje in de linkerkolom.

De intenties van Dendermonde zijn al van bij aanvang van de wedstrijd duidelijk. Een laag blok zetten met 5 verdedigers en 2 controleurs ervoor en rekenen op de individuele klasse van Cooreman, Gacem en Perreira. Jong Zulte heeft dus alle ruimte om vrijuit te voetballen. In de 5de minuut komt keeper Van Steelant goed weg wanneer een kopbal van De Wilde tussen zijn benen dreigt in doel te gaan, hij kan tijdig zijn foutje herstellen. Jong Zulte blijft baas in de wedstrijd en komt in de eerste helft aan kansen via Loïc, kopbal naast. Bram met een schot dat de bezoekende doelman kan pakken. Van Steelant redt ook knap op een kopbal van Bram. In de laatste 10 minuten van de eerste helft waagt een ultra defensief Dendermonde zich ook eens op de andere helft. Perreira kopt via Ludovic over en de individuele actie van Cooreman eindigt in de handen van Jaron. Net voor rust gaat de volley van Jona via de grond in de handen van Van Steelant.

De 2de helft geen verandering in het spelbeeld, Dendermonde speelt duidelijk op de 0 en houdt ook goed stand. Het eerste kansje in de 2de helft is voor Dendermonde, Baetens met het schot, Jaron pakt makkelijk. Het blijft opnieuw voorzetten regenen voor het doel van Dendermonde, Bjorn ziet zijn kopbal gered door de keeper en even later kan diezelfde Van Steelant een vrije trap van Joeri onschadelijk maken. Halfweg de tweede helft geraakt Dendermonde nog eens vanuit de verdrukking, Baetens kan net niet bij een scherpe voorzet. In minuut 72 kan Jonathan een mooie doorsteekpass van Joeri net niet onder controle krijgen. Bram zijn schot wordt geredt. Jong Zulte blijft aandringen, maar de Dendermondse bus weigert alsnog te bewegen. In de allerlaatste minuut krijgt Jong Zulte nog een corner, de bal wordt verlengd naar de 2de paal waar Bjorn zijn duel wint en binnenkopt, 1-0 90ste minuut. Plots denkt Dendermonde aan aanvallen, maar in de resterende 2 minuten komen ze niet meer aan kansen.

Oververdiende overwinning van Jong Zulte tegen een onmondig Dendermonde dat bijna met het verhoopte puntje terug naar huis ging.

Verslag Elene-Grotenberge - Jong Zulte 3-1

Na de recente 15 op 15 stond vandaag de moeilijk verplaatsing naar het sterke Elene Grotenberge, dat genoemd werd als titelkandidaat. Het verliep echter wat stroef bij de thuisploeg en ze waren vastberaden om de weg naar de top van het klassement in te zetten.

Jong Zulte startte héél sterk aan de wedstrijd, al was het EEG die de eerste kans liet noteren met een kopbal op de bovenkant van de lat van Deleenheer. Op de daaropvolgende tegenaanval vindt Jonathan Bram aan de 2de paal die de bal makkelijk kan binnen lopen, 0-1 6 de minuut. Jong Zulte domineert de wedstrijd maar komt niet echt tot grote kansen, Loïc kan op doel trappen maar zijn poging gaat over. Het spelbeeld blijft het eerste half uur hetzelfde, de bijna perfecte wedstrijd van Jong Zulte, het enige minpunt is het niet uitdiepen van de voorsprong. Op het half uur komt de bal te makkelijk bij Ternest (broer van Michel) die bij EEG speelt, hij komt naar binnen en trapt hard tussen een bos benen via de paal binnen, 1-1 30ste minuut. Het sein voor de thuisploeg om verder door te duwen, de wedstrijd wordt evenwichtiger. Voor de rust noteren we nog een goeie redding van Godijn op een schot van Loïc, maar we gaan rusten met een 1-1.

Het spelbeeld in de 2de helft verandert volledig, EEG zet een tandje bij en schakelt over op de lange bal naar hun sterke spits Deleenheer. Jong Zulte heeft het moeilijk en komt niet meer aan voetballen toe. Na 10 minuten in de 2de helft ziet Deleenheer zijn poging over gaan. Halfweg de tweede helft is het dan toch raak voor de thuisploeg, na een onterechte vrije trap komt de bal voor doel, Jens wil ontzetten, maar raakt de bal verkeerd en ziet hem zo via de paal in doel verdwijnen, 2-1 64ste minuut. Jong Zulte probeert de bakens te verzetten, maar het is de thuisploeg die vertrouwen tankt uit de voorsprong en het krachtspelletje controleert, in blessuretijd van de 2de helft kan kapitein Vanslembrouck de overwinning helemaal zeker maken na een goed uitgevoerde counter, 3-1 91ste minuut.

Een puntje was misschien mogelijk geweest indien de eerste 30 minuten de voorsprong groter was geweest. Maar niet getreurd na een knappe reeks van 17 op 21 moet er nog vertrouwen genoeg zijn om volgende week terug recht te staan tegen Dendermonde.

Verslag Jong Zulte - Drongen 3-1

Jong Zulte kreeg vandaag het bezoek van KVE Drongen, een ploeg in crisis die ondanks 1 nederlaag in de laatste 5 wedstrijden, geen enkele keer kon winnen in die laatste 5 wedstrijden. Het zou dus opnieuw een moeilijk wedstrijd worden voor Jong Zulte dat nu al 6 wedstrijden ongeslagen is en met kers op de taart een reeks van 4 overwinningen op rij.

De wedstrijd startte zoals verwacht, Drongen met een laag blok en Jong Zulte dat in hun gekende stijl voetballend zocht om de ruimtes die de tegenstander weggaf te benutten. Het duurde tot de 9de minuut om een eerste kans te noteren, Jaron zette met een verre uittrap Michel alleen voor doel, maar die zag zijn lobbal net naast gaan. Op het kwartier een eerste dreiging van de bezoekers, een hoge bal voor doel wordt in eerste instantie verwerkt door Jaron, de rebound wordt over gekopt. Kort erna mag Jonathan een vrije trap nemen, Bram kopt voorlangs. Halfweg de 1ste helft kan Van Lerbeirghe uithalen, zijn gekraakt schot wordt door Jaron in corner verwerkt. Enkele minuten later kan wint Drongen 2 duels op rij, de bal komt bij Van Lerbeirghe die met de tip van de schoen onder Jaron kan binnen prikken, 0-1 26ste minuut. De wedstrijd wordt hierna wat slordiger, de fouten stapelen zich op en de bezoekers doen er alles aan om het tempo uit de wedstrijd te halen. In de laatste 10 minuten dreigt eerst Drongen nog eens, het afgeweken schot wordt door Jaron van onder de lat gehaald. 2 minuten later krijgt Bram de bal, door een mindere komt de bal goed voor zijn rechter, hij twijfelt niet en trapt vanop zo een 23m de bal staalhard in het hoekje, 1-1 38ste minuut. Net voor rust kan De Rock op wandel gaan, hij besluit naast.

De 2de helft start rommelig, door de vele fouten en discussies wordt er in het eerste kwartier nauwelijks gevoetbald. Drongen lijkt tevreden met hun puntje en laat dit ook blijken met hun voetbal, ze komen er amper nog uit en Jong Zulte zoekt de oplossingen. In minuut 63 zien we een knappe actie van Jonathan, die legt achteruit op Bram die zijn poging over gaan. Enkele minuten later een scherpe voorzet van Loïc, Lambrecht glijdt de bal net niet in eigen doel. Een kwartier voor tijd een zeldzame kans voor de bezoekers, een corner wordt over de 2de paal naast getikt. Een kleine 10 minuten voor tijd gooit Jonathan snel in, na een knappe combinatie over Michel - Jonathan - Dominique en terug Jonathan krult die laatste de bal enig mooi in de verste hoek, 2-1 82ste minuut. Net voor tijd kan Bjorn ook nog zijn doelpuntje meepikken waardoor de 3 punten in Zulte blijven.

De knappe reeks blijft dus duren voor Jong Zulte dat na deze 15 op 15 ondertussen is opgeklommen naar een knappe gedeelde 6de plaats.

Verslag Jong Zulte - Sottegem 2-0

Vandaag stond de wedstrijd tegen traditieclub Zottegem op het programma, momenteel de rode lantaarn in 1ste provinciale, Jong Zulte kon er van hun kant een ongeslagen reeks van 5 wedstrijden tegenover zetten.
De wedstrijd begint evenwichtig, het tempo is hoog, maar de zuiverheid laat de wensen over. Jong Zulte kan na een 10-tal minuten een eerste keer dreigen, Jonathan legt de bal knap achter de verdediging, maar Michel kan niet besluiten. Bij Jong Zulte gaat het van kwaad naar erger en het mag tevreden zijn dat het met een 0-0 kan gaan rusten, op het half uur kan Jasper een voorzet net voor de inlopende aanvaller in corner werken, 5 minuten later kan Parreyn alleen op Jaron gaan, maar die ziet zijn schot op de paal gaan. Net voor rust opnieuw een grote Zottegemse kans, deze keer is het Maxime die het gemaakte doelpunt in extremis nog kan afblokken.

In de 2de helft komt Jong Zulte iets beter voor de dag, na 5 minuten kan Jonathan aanleggen, zijn schot wordt gered door Meerman. Net voor het uur kan Bram zich goed doorzetten, maar de bezoekende doelman is attent en duikt goed in de voeten. Halfweg de 2de helft Loïc met de goeie actie, zijn schot zoeft over de lat. Tussendoor kan ook Zottegem nog eens dreigen, een voorzet wordt onderschept door Jaron en weggewerkt door de defensie. Een kwartier voor tijd kan Jonathan nog eens zijn kans gaan, deze keer gaat zijn schot naast. 5 minuten later een goeie bal op Dominique die ziet zijn poging gered worden door de sterke Meerman, op de daaropvolgende corner van Jonathan, valt de bal voor de voeten van Michel die niet twijfelt en hard binnen trapt, 1-0 81ste minuut. Zottegem speelt nu alles of niks en daar kan Jong Zulte 4 minuten later al van profiteren, Bram met de verre voorzet die Jonathan bereikt, die neemt de bal in 1 tijd over en lobt de bezoekende keeper, 2-0 85ste minuut. Zottegem komt nog 2 keer dicht bij een goal met een kopbal op de lat en een kopbal die knap wordt gered door Jaron.

Jong Zulte zet zijn goede reeks verder en behaalt een 4de overwinning op rij.

Verslag HO Kalken - Jong Zulte 2-3

Op bezoek bij Kalken, ploeg die vorig jaar nog de interprovinciale eindronde speelde, maar dit seizoen lijkt de motor niet op gang te geraken. Met een nieuwe coach aan het roer en een ruime overwinning vorig week, hoopte Kalken de goeie weg gevonden te hebben.
De wedstrijd begint met een fout net buiten de te kleine "16", Jonathan achter de bal en die verrast thuisdoelman Baele met een vallende bal, Baele ziet de bal na de bots over hem in doel verdwijnen, 0-1 3de minuut. Jong Zulte gaat door op zijn elan en heeft de match het eerste kwartier goed in handen, een schot van Bram wordt gered door de thuisdoelman. Kalken neemt de wedstrijd over en komt in de 19de minuut dicht bij de gelijkmaker, eerst kan Jaron knap redden en de rebound wordt door Jens in corner gewerkt. De rest van de eerst helft zien we een Jong Zulte dat het moeilijk heeft om de bal in de ploeg te houden, Kalken van hun kant dreigt voortdurend met veel lopende mensen. Verder dan een aantal vrije trappen en corners die weinig gevaar opleveren komen ze echter niet. We gaan rusten met een gevleide 0-1.

De tweede helft gaat Kalken verder op hun elan, ze blijven Jong Zulte onder druk zetten. Bij een aanval van Jong Zulte wordt de bal veroverd en snel vooruit getrapt, de bal gaat over Ludovic en het is de snelle Buyl die de bal over Jaron in doel kan lobben, 1-1 61ste minuut. Het sein voor Jong Zulte om een tandje bij te steken, wat ook lukt, want de match kantelt opnieuw in het voordeel van Jong Zulte. Net na de gelijkmaker gaat Jonathan op wandel, hij ziet zijn schot via de paal buiten gaan, 5 minuten later kan Michel alleen op doel gaan, maar de thuisdoelman redt. 10 minuten voor tijd komt dan toch de verlossende treffer, Robin Vanoverbeke kopt een corner van Jonathan hard tegen de touwen, 1-2 81ste minuut. Kalken lijkt verslagen, maar via een wel héél discutabele penalty na "handspel" komen ze alsnog gelijk via Vrijens, 2-2 87ste minuut. Amper 1 minuut later wordt alsnog gerechtigheid geschied wanneer Michel een bal doorkopt tot bij Bram die de bal ijzig kalm overhoeks binnenknalt, 2-3 88ste minuut. Kalken dringt niet meer aan en moet zijn meerdere erkennen in een mentaal en fysiek sterk Jong Zulte dat met deze overwinning uit de gevarenzone wegsluipt en na de 2 op 18 nu een 9 op 9 behaald.

Verslag Jong Zulte - KVV Ardennen 3-1

Op de 8ste speeldag kregen we het bezoek van KVV Ardennen, een ploeg die net als Jong Zulte hun start had gemist en op zoek wou naar de aansluiting met de middenmoot.

Het was Jong Zulte die de eerste kans liet noteren, een schot van Domi werd gelost door doelman Goossens, maar op tijd weggewerkt. Even later valt een vrije trap van Jonathan perfect op de kleine rechthoek, maar Jong Zulte is niet alert. Net voor het kwartier opnieuw een vrije trap van Jonathan, deze keer is Bram alert en kopt de bal hard tegen de touwen, 1-0 13de minuut. Ardennen heeft het meeste balbezit, maar dreigt amper of niet, Jong Zulte staat goed en prikt geregeld in de omschakeling. Bram trapt net naast en Jonathan ziet zijn schot gepareerd door Goossens. Op het half uur noteren we een knap schot van Deviaene, Jaron redt even knap. De wedstrijd kabbelt verder, Jong Zulte met de controle en een onmondig Ardennen die geen opening vindt. Net voor rust komt Ardennen toch dicht bij de gelijkmaker, een kopbal na corner wordt vanonder de lat gered door Jaron. 

Jong Zulte start slap aan de 2de helft en Ardennen trekt de wedstrijd naar zich toe, De Ridder dreigt een eerste keer met een schot hoog over. Enkele minuten later straft het dan toch het lakse verdedigen af, een voorzet van op rechts wordt tegenvoets binnengekopt door de vrijstaande Ndikumana, 1-1 50ste minuut. Jong Zulte geraakt niet terug in hun ritme, maar wordt letterlijk een handje geholpen door de bezoekers, Cadron met het handspel en een logische penalty als gevolg. Jonathan trapt staalhard binnen, 2-1 59ste minuut. Enkele minuten later komt Jonathan dicht bij zijn 2de treffer, maar Goossens heeft een goeie redding in huis. Jong Zulte trekt de wedstrijd terug naar zich toe en verzilvert dit ook, na een carambolle van jewelste kan Loïc de bal hard binnen trappen, 3-1 65ste minuut. De wedstrijd lijkt gespeeld, een geslagen Ardennen probeert nog terug te vechten, maar pogingen van Ndikumana en Opsomer vinden geen doel. Ook Hamdi met 2 vrije trappen kan de weg naar de netten niet meer vinden. Jong Zulte krijgt eveneens nog een aantal kansen om de score uit te diepen, maar het vluchtschot van Jona en het schot van Michel gaan over en naast.

Opnieuw 3 belangrijke punten, na een 0 op 12 noteren we een 8 op 12. Hopelijk ligt de aanpassingsperiode nu achter ons en kunnen we verder punten rapen in 1ste provinciale.

Verslag Adegem - Jong Zulte 2-3

Op vooravond van de provinciale en gemeentelijke verkiezingen, stonden we voor een eerste 6-punten match van het seizoen. Op bezoek bij Adegem, ploeg in vorm met 7 op 9.

Jong Zulte startte scherp en gretig aan de wedstrijd en nam direct het heft in handen. In de 10de minuut kwam Loïc dicht bij de openingstreffer, maar zijn schot strandde in het zijnet. 3 minuten was het wel raak, een voorzet van Loïc wordt weggewerkt in de voeten van Bram, die de bal controleert en in de volley de bal hard binnen trapt, 0-1 13de minuut. Een kopbal van Jonathan gaat net voorlangs. Halfweg de 1ste helft kan Adegem een eerste keer scherp tegenprikken, Van Loo zet zich al dan niet foutief door en schiet hard overhoeks binnen, 1-1 21ste minuut. Jong Zulte laat de moed niet zakken en gaat snel op zoek naar een nieuwe voorsprong, net voor het half uur lukt dat ook, Max met de voorzet op Michel, die draait zich goed vrij en trapt via de keeper binnen, 1-2 29ste minuut. Jong Zulte blijft het spel domineren en komt nog tot een aantal halve kansjes. Net voor rust kan Adegem nog een keer tegenprikken, maar kapitein Crommen trapt naast. 

In de 2de helft is de eerste grote kans voor Jong Zulte, Michel kan net niet bij een prima voorzet van Jonathan en aan de 2de paal wordt de bal net voor Loïc in corner getrapt. Adegem schakelt hierna een versnelling hoger en Jong Zulte wordt achteruit geduwd. Op het uur kan Van Loo aanleggen, Jaron redt knap. Het begin van een dol kwartier voor de thuisploeg, het regent kansen, De Smet kopt net naast en Jaron heeft een knappe redding in huis op een volgende poging. Na een knappe doorsteekpass van De Smet komt een Adegem speler alleen voor Jaron die alweer redt, de rebound wordt van de lijn gekeerd door Ludovic. Van Loo trapt nog een afvallende bal centimeters naast. Het is echter Jong Zulte die op tegenaanval wel toont hoe het efficiënt met een kans omgaat, Bram met een knappe solo, houdt het overzicht en bediend Bjorn die simpel kan binnen duwen, 1-3 79ste minuut. Adegem breekt en Jong Zulte laat na om de tegenaanvallen af te werken. Adegem kan toch nog scoren in blessuretijd via een kopbal van Van Der Jeught na vrije trap. Zo wordt het toch nog eventjes bibberen. Maar de 1ste overwinning van Jong Zulte in 1ste provinciale komt niet meer in gevaar.

Verslag Jong Zulte - Ninove 2-2

Vandaag kregen we het bezoek van dé titelfavoriet Ninove dat met een aantal ex-profs toch een elftal om van te dromen tussen de lijnen kan brengen. 
Het was echter Jong Zulte die de match in handen probeerde te nemen en ook met de eerste dreiging kwam, in de vierde minuut wordt een doelpunt van Bram afgekeurd na contact met de doelman. De wedstrijd gaat verder aan een hoog tempo, snelle balcirculatie, veel druk op de bal, een aangenaam kijkstuk. Rond het half uur komt Jong Zulte op voorsprong, Bram met een knappe persoonlijke actie en een dito overhoeks schot, 1-0. Ninove steekt een tandje bij, maar de organisatie van Jong Zulte houdt stand.
De tweede helft start met 2 opeenvolgende kansen voor Jong Zulte, vrije trap Manu, Ludovic met de kopbal, maar de bezoekende doelman redt knap. Op de daaropvolgende corner kan Bram vrij inkoppen, maar die ziet zijn poging naast gaan. Een minuut later, vrije trap aan de overkant, Bellon trapt laag, passeert alles en iedereen en de bal gaat in de verste hoek binnen, 1-1. 10 minuten later een knappe diepe bal van de bezoekers, Dönmez is eerst op de bal en knapt onhoudbaar binnen, 1-2. Jong Zulte is even van slag, maar komt al snel terug in de wedstrijd, Ninove plooit terug en Jong Zulte neemt de partij in handen. In de 72ste minuut devieert Michel voorlangs en 5 minuten later gaat het schot van Bram net over. 10 minuten krijgt Ninove de kans op de doodsteek na een snelle counter, Dönmez viseert de kruising. Jong Zulte zet alles op alles, eerst wordt een poging van Loïc van de lijn gered en enkele seconden later wordt een duidelijke fout in de 16m niet bestraft met een penalty. Loon naar werken komt er toch wanneer Naïm met een alles of niets poging enig mooi binnenknalt vanop zo een 25m, 2-2.

Alweer een oververdiend puntje tegen het Real Madrid van eerste provinciale. Na 6 speeldagen staat Jong Zulte laatste met 2 punten, enig troost is misschien dat de tegenstanders nrs. 1 - 2 - 3 - 4 - 5 en 7 waren. De komende weken moet de stijgende vorm beloond worden met de eerste 3-punter. 

Verslag Mariakerke - Jong Zulte 4-4

De eerste helft startte evenwichtig, Jong Zulte forceerde in het openingskwartier 7 corners maar telkens zonder gevaar. Jong Zulte had de match goed in handen, maar in de 27ste minuut was het Mariakerke die op voorsprong kwam, Djedovic controleerde met de borst en knalde in de volley enig mooi binnen. Jong Zulte aarzelde even maar kon net voor rust toch gelijk maken via Michel die zich goed vrij draaide en binnen trapte, 1-1. Een minuut later kon Krasniqi de thuisploeg toch met een voorsprong de rust insturen met een rake kopbal na vrije trap. Jong Zulte had 14 corners in de eerste helft, maar sprong daar te weinig efficiënt mee om.


Jong Zulte startte gretig aan de 2de helft met opnieuw een aantal corners, helaas met hetzelfde resultaat. Het duwde Mariakerke terug op hun helft, maar opnieuw was het de thuisploeg die tegen de gang van het spel in een fout van Jaron afstrafte, 3-1. 2 minuten later kon Jong Zulte milderen via Jonathan die een knappe aanval afrondde. Jong Zulte kreeg kans na kans, maar de thuisdoelman moest amper ingrijpen doordat de doelpogingen het doel misten. De gelijkmaker hing in de lucht, maar het was alweer Mariakerke dat nog maar eens scoorde terwijl het het spel onderging, wat natuurlijk ook een kwaliteit is. Balverlies werd genadeloos afgestraft en het stond 4-2 in de 68ste minuut. Mariakerke leunde nog meer achterover en Jong Zulte bleef de kansen en corners opstapelen en verkwanselen. Het venijn zat echter in het slot van de wedstrijd, 3 minuten voor tijd vindt Dominique Loïc en die laatste scoort, 4-3. In blessuretijd wordt Bram gevonden in de 16m, die met een zuiver schot de oververdiende 4-4 op het bord trapt.
Het eerste puntje is binnen, weliswaar met een wrange smaak, want mits de nodige verdedigende en aanvallende efficiëntie zat hier zeker meer in.

Verslag Jong Zulte - Aalter 2-3

Bij ideaal voetbalweer, niet koud, lichte regen en op zaterdagavond, werd de aftrap gegeven van de 4de speeldag. Jong Zulte, puntenloos na 4 speeldagen ontving Aalter dat met een 6 op 9 zijn start niet gemist had.


Reeds in de openingsfase veel actie, na 3 minuten een schot van Fordjour dat via de paal buiten gaat, een minuut later een knappe actie van Jong Zulte, de bal komt via Michel bij Jonathan die niet twijfelt en hard overhoeks binnentrapt, 1-0 4de minuut. Ook Manu kon nog dreigen met een schot dat overgaat. De wedstrijd verloopt evenwichtig, een controlerend Aalter dat af en toe prikt en een enthousiast Jong Zulte maken er een aangename eerste helft van. Iets na het kwartier komt Persan voor doel, maar trapt over. Halfweg de eerste helft krijgt Tack de kans, Jaron redt met de voet. Jong Zulte plaatst er een schot van Domi tegenover dat net over gaat. Aalter schakelt kort voor het halfuur razendsnel over, een diepe bal waar Jens en Jaron zicht wat op verkijken komt bij Janssens, die twijfelt niet en lobt de bal in doel, 1-1 28ste minuut. Kort voor rust kunnen de bezoekers zelfs op voorsprong komen wanneer verdediger Waegebaert te makkelijk mee kan oprukken en na een knappe een-twee voor Jaron komt en die omspeelt en binnen legt, 1-2 38ste minuut. Jong Zulte reageert direct met een kopbal voorlangs van Naïm en net voor het rustsignaal kan Jonathan met zijn tweede de verdiende gelijkmaker binnenglijden na een knappe voorzet van Bram, 2-2 45ste minuut.


Jong Zulte wou scherp aan de 2de helft beginnen, maar krijgt direct een nieuwe opdoffer te verwerken. De bal geraakt niet goed weg, Persan profiteert en draait zich goed weg, hij brengt de bal voor doel waar Janssens ongehinderd kan binnen duwen, 2-3 46ste minuut. Aalter schakelt om naar controlevoetbal en laat de bal aan Jong Zulte. Aalter speelt nu op de omschakeling met vooral lange ballen naar Persan. Jong Zulte probeert combinerend aan kansen te komen. Het is echter wachten tot halfweg de tweede helft wanneer Naïm na corner van Joeri net niet genoeg bij de bal kan. Vele halve kansjes voor de thuisploeg, maar het is Aalter die een kwartier voor tijd de wedstrijd kan afmaken, Fordjour alleen op Jaron, Jaron redt en zo blijven de kansen op de eerste punten mogelijk. Net voor affluiten een goeie voorzet vanop links, Michel kan net niet bij de bal om de verdiende gelijkmaker te scoren. Jong Zulte verdiende meer, maar blijft in de hoek waar de klappen vallen zitten.


Volgende week de heruitgave van de eindrondefinale, Mariakerke dat met 10 op 12 fantastisch gestart is ontvangt de rode lantaarn Jong Zulte. Blijven hard werken is de boodschap. Hard werk wordt altijd beloond, de enige vraag die rest is "wanneer?".

Verslag Bambrugge - Jong Zulte 4-1

Op de 3de speeldag moest Jong Zulte op bezoek naar Bambrugge. Bambrugge die in de laatste einsprint Jong Zulte alsnog klopte voor de titel in 2de provinciale en met 6 op 6 de perfecte start kende. Jong Zulte van hun kant zochten na een 0 op 6 naar de eerste punten.

De wedstrijd startte scherp en snedig, Jong Zulte tekende voor de eerste kans, reeds in de 1ste minuut kon Manu vrij aanleggen in de 16m, maar de thuisdoelman redde knap. Bambrugge reageerde direct met een schot van Matthijs voorlangs. Rond de 10de minuut een nieuwe kans voor Jong Zulte na doorkoppen van Bram en Jonathan kwam de bal bij Manu die zijn lobbal zag over gaan. Jong Zulte had licht de bovenhand en dat resulteerde in de verdiende voorsprong half weg de 1ste helft, Jonathan met de goeie voorzet en Bram die voor zijn man kon binnen duwen, 0-1 23ste minuut. Jong Zulte bleef de betere ploeg en kwam héél dicht bij de 0-2 wanneer Joeri een knappe vrije trap zag uiteen spatten op de kruising. De eerste helft bleef een aangenaam kijkstuk met een goed Jong Zulte. Net voor rust kwam Bambrugge bijna langszij toen Van der Heyden van dichtbij over kopte.

De tweede helft startte slordig, beide ploegen geraakten niet direct in hun ritme. Het was Bambrugge die zich het snelst herstelde en de match in handen nam. De thuisploeg dreigde eerst met 2 schoten die hoog over gingen, maar op het uur was het dan toch raak, na een knappe actie kan Coppens de bal voor doel brengen waar Van Der Heyden van dichtbij raak kopt, 1-1 60ste minuut. Amper 5 minuten later kan Goossens een knappe aanval afronden met een hard schot, 2-1 65ste minuut. Bambrugge heeft de wedstrijd stevig in handen en Jong Zulte ondergaat de wet van de sterkste, het komt niet meer aan voetballen en al zeker niet meer aan kansen. Het is Bambrugge die de score nog doet oplopen na 2 defensieve blunders bij Jong Zulte. Eerst kan Van Den Meersch profiteren van een te korte terugspeelbal, 3-1 81ste minuut en net voor affluiten kan ook Coppens profiteren van mistasten in de defensie, 4-1 90ste minuut.

In de kantlijn wil ik via deze weg ook alle medewerkers van de eerste editie van Mix'n Match feliciteren met de geslaagde 1ste editie van het feestweekend. De samenwerking tussen Jong Zulte en volleybalclub Kuros Zulte bleek een geslaagde combinatie. Zeker voor herhaling vatbaar. 

Verslag Jong Zulte - E. Zele 0-1

Onder een stralende zon werd de aftrap gegeven van de allereerste thuiswedstrijd in eerste Provinciale. We ontvingen Zele dat vorige week het sterke Kalken met een droge 2-0 huiswaarts stuurde.De wedstrijd begon gezapig en evenwichtig, dit zou ook het spelbeeld zijn gedurende de hele 1ste helft. In het begin waren de betere kansen voor de bezoekers, na 5 minuten De Bruyne met de voorzet, Cooreman kopt over. 7 minuten later grote kans Zele, na een vlotte actie komt de bezoekende aanvaller oog in oog met Jaron die het schot kan keren. Voor de thuisploeg duurt het tot de 26ste minuut voor de eerste dreiging, het schot van Jonathan wordt afgeblokt. Enkele minuten later bereikt Naïm Jonathan, die goed terug legt op Michel, zijn schot vanuit de 2de lijn gaat naast. 10 minuten voor rust kan Bjorn voorzetten, de kopbal van Manu gaat over. Net voor rust kan Zele nog eens dreigen, de Zultse defensie schat een voorzet vanop links verkeerd in, de bal kom bij Cooreman. Zijn schot kan Jaron echter niet verontrusten.

De tweede helft start met hetzelfde spelbeeld, een evenwichtige wedstrijd met weinig kansen. Op het uur breekt een leuke 20minuten aan. Zele kan eerst dreigen met een doorsteekpass, maar Jaron is opnieuw attent en kan de bal onschadelijk maken. Jong Zulte reageert direct, een knappe voorzet van Naïm, Jonathan neemt goed mee met de borst, maar kraakt zijn schot en ziet de bal naast gaan. 3 minuten later, Manu met de goeie actie, zijn schot wordt in corner gewerkt. Op de daaropvolgende corner wordt de bal goed voor doel gebracht door Jonathan, Naïm kopt echter voorlangs. Jong Zulte blijft doorduwen en krijgt 2 minuten later een nieuwe kans via Jonathan, de bezoekende keeper kan makkelijk pakken. Jong Zulte is nu de betere ploeg, maar het doelpunt valt aan de overkant, na balverlies schakelen de bezoekers snel om. De voorzet vanop links komt bij de vrijstaande Cooreman, die raakt de bal niet zuiver, maar ziet het leer wel met een boogje in de bovenhoek verdwijnen, 0-1 69ste minuut. Zele trekt nu een muur op, 4 verdedigers met kort daarvoor 3 defensieve middenvelders en 3 spelers die rekenen op de counter. Jong Zulte heeft het balbezit, maar verder dan een vallende bal van Bram, overgetikt door de bezoekende keeper, en een scrimmage met Bjorn en Jonathan komt het niet meer. De bezoekers kunnen op de counter de wedstrijd afmaken, maar Jaron en de zwakke afwerking zorgen ervoor dat het 0-1 blijft. 

Verslag SK Lochristi - Jong Zulte 5-1

2 september 2018 is een heuglijke dag voor de geschiedenisboeken van Jong Zulte, voor het eerst in het bestaan van de club, wordt er aangetreden in de hoogste provinciale reeks. Na een leerrijke voorbereiding met een mooi parcours in de Beker van België was de eerste competitiewedstrijd direct tegen 1 van de titelfavorieten in 1ste provinciale dit jaar, SK Lochristi.

De wedstrijd startte eerder gezapig, de studieronde zou echter niet lang duren. In de 6de minuut kan Lochristi een eerste keer dreigen, een schot van Delanoy wordt gepakt door Jaron, ook de rebound wordt net voor de neus van de aanstormende Badi onschadelijk gemaakt door Jaron. Jong Zulte komt rond het kwartier ook beter in de wedstrijd en kan een aantal halve kansen creëren. Michel met een gekraakt schot naast na een knappe aanval en Naïm met een goed schot dat gered wordt door de thuisdoelman. Halfweg de eerste helft krijgt Jong Zulte een terechte penalty na een fout op Bram, Jonathan neemt zijn verantwoordelijkheid, Rogiest kiest de goeie hoek en pakt. Jong Zulte is even van slag, de thuisploeg heeft het meeste balbezit, maar het zijn de tegenprikken van Jong Zulte die blijven voor gevaar zorgen. Bram zijn schot gaat naast en een vrije trap van Jonathan gaat via de muur net naast. 10 minuten voor rust komt Lochristi dicht bij een doelpunt, de lobbal van Rombaut gaat over Jaron, maar net naast de verste paal. Jong Zulte reageert direct, de bal komt bij Bram, die draait zich knap vrij en trapt met links onhoudbaar binnen, 0-1 37ste minuut. Lang kan Jong Zulte niet van hun voorsprong genieten, na een geharrewar voor de 16m waar de bal niet wegraakt, komt de bal opnieuw voor doel en Badi kan knap via de paal binnen koppen, 1-1 44ste min. 

De tweede helft start met een grote kans voor Jong Zulte, Manu dribbelt zich knap vrij in de 16m, zijn schot wordt knap gered door Rogiest. Lochristi reageert meteen met een schot naast na corner. Vanaf minuut 50 drukt de thuisploeg meer en meer door, Jong Zulte begint uit de organisatie te lopen en zal dat cash betalen. In een dol kwartier van de thuisploeg lopen ze uit tot 4-1, eerst wordt Jong Zulte na dom balverlies makkelijk uitgespeeld en kan De Waele knap binnen krullen, 2-1 60ste minuut. Bram doet nog een schuchtere poging met een goeie volley geredt door de doelman. Jaron redt nog 2 keer knap op een volley en een goed schot. In de 70ste min kan Van de Wouwer de 3-1 binnen rammen vanuit al dan niet buitenspel, 3-1 70ste minuut. 5 minuten later is het alweer prijs, De Schryver kan vanop links makkelijk naar binnen dribbelen en trapt laag en hard binnen, 4-1 75ste minuut. Jong Zulte moet de kelk helemaal tot op de bodem ledigen, 10 minuten voor tijd kan De Waele opnieuw op wandel, Jaron redt knap maar heeft tegen de rebound van Vermachelen geen verhaal, 5-1 80ste minuut. Lochristi haalt de voet van het gaspedaal en speelt de match makkelijk uit.

Verslag Voorde-Appelterre - Jong Zulte 2-2

De thuisploeg startte het gretigst, in de 2de minuut kreeg het een corner cadeau. De bal werd weggewerkt door Jong Zulte, maar via een hand van de thuisploeg kwam de bal voor de voeten van De Roeck die  het geschenk hard binnenknalde, 1-0 2de minuut. De thuisploeg bleef controle houden over de match, rond de 10de minuut mocht Ghaïlani vrij aanleggen, maar zijn schot ging naast. Jong Zulte knokte zich beetje bij beetje in de match. Op het kwartier kreeg het een corner, Jonathan tot bij de 2de paal waar Dominique de bal in doel kan werken, 1-1 16de minuut. Op de 20ste minuut is het opnieuw Ghaïlani die hard kan uithalen, de gaat via de onderkant van de lat terug het spel in. Net voor het half uur een nieuwe corner voor Jong Zulte, opnieuw Jonathan achter de bal, de indraaiende bal wordt niet meer aangeraakt en gaat rechtstreeks binnen, 1-2 26ste minuut. Even later wordt Bram met een lichte 2de gele kaart uitgesloten en is er van een match weinig tot geen sprake meer. Jong Zulte moet tegen zijn nature in verdedigen en slaagt daar goed in. Tot aan de rust krijgt Voorde Appelterre de bal, maar die slagen er niet in om ook maar 1 kans bijeen te voetballen.

De 2de helft start met hetzelfde spelbeeld, balbezit voor de thuisploeg en Jong Zulte met een sterk blok. Het is zelfs Bjorn die dicht bij een goal komt in het begin van de 2de helft, maar thuisdoelman Ots redt de kopbal knap. De thuisploeg blijft de defensie van Jong Zulte bestoken met verre voorzetten, maar grote kansen komen daar niet uit voort. Jaron die secuur en attent staat te keepen maakt samen met de defensie en de rest van het team alles onschadelijk. Een kwartier voor tijd kan de thuisploeg via Van Den Branden de stand in evenwicht brengen, na een corner raakt de bal niet goed weg. Van Den Branden schiet via een Jong Zulte been raak, 2-2 75ste min. Jong Zulte knokt nog een kwartier met alles wat het in huis heeft om het puntje te behouden en slaagt daar ook in.

Mooi was het allemaal niet, maar nood breekt wet. Het resultaat behouden was vandaag belangrijker dan de schoonheid. Volgende week sluiten we de heenronde af met een thuiswedstrijd tegen Sparta Waasmunster.

Jong Zulte - Waasmunster 2-2

Vandaag stond de laatste wedstrijd van de heenronde op het programma. Waasmunster de rode lantaarn kwam op bezoek in Zulte. Iedereen die Jong Zulte al lang volgt weet dat dit voor de thuisploeg altijd moeilijke matchen zijn, ook deze keer zou het niet anders zijn.

Sparta Waasmunster start gretig en zonder complexen aan de wedstrijd, het zet over het hele veld goed druk en staat positioneel goed. Jong Zulte van hun kant is slordig, krijgt geen tempo in de wedstrijd en wint amper een duel. In het 1ste kwartier is er amper iets te beleven, de bezoekers dreigen met 2 afstandsschoten die telkens naast gaan zonder gevaar. Jong Zulte creëert in de beginfase niks. Het is dan ook geen verrassing als Vermeulen veel te makkelijk kan binnenkoppen, 0-1 18de minuut. Waasmunster gaat door op hun elan en wordt net voor het half uur een handje geholpen, een defensieve fout zorgt er voor dat kapitein Welvaert alleen voor Jaron komt, hij blijft rustig en schuift rustig binnen, 0-2 28ste minuut. Jong Zulte begint langzaamaan te ontwaken en dat resulteert in een knappe aanval over links, Jonathan brengt voor, Bjorn tikt binnen, de goal wordt echter afgekeurd voor buitenspel. Enkele minuten later een identieke fase, deze keer passeert de voorzet iedereen.

De tweede helft start met Waasmunster die vrank en vrij staat de voetballen. Jong Zulte komt stilletjes aan beter in de match, maar de gretigheid ontbreekt om er echt iets van te maken. De tank bij Waasmunster geraakt echter beetje bij beetje leeg en rond het uur neemt Jong Zulte de match volledig in handen, het drukt de bezoekers op hun eigen helft. Een kwartier voor tijd kan Michel de bal voor doel brengen, na een carambolle komt de bal bij Bjorn die hard en hoog in doel trapt, 1-2 75ste minuut. Jong Zulte drukt nu door en gaat op zoek naar meer, 5 minuten voor tijd mag Jonathan een corner nemen, de keeper zit er half bij en het is opnieuw Bjorn die het gaatje vindt en binnentrapt, 2-2 85ste minuut. Jong Zulte gaat nog voluit voor de 3 punten maar de resterende tijd is te kort.

Een puntje is een magere troost na een zwakke partij, wel is nog maar eens aangetoond dat de mentale weerbaarheid en fysieke paraatheid van Jong Zulte groot is, getuige hiervan zijn het grote aantal wedstrijden dat Jong Zulte in het laatste kwartier in een beslissende plooi legde.

Volgende week 1ste wedstrijd van de terugronde, Lochristi komt op bezoek. Wedstrijd zaterdag 15 december om 18u00. Vergeet ook niet de Kerstmarkt van Jong Zulte op domein de Waalmeers, start eveneens om 18u00 tot...