Verslagen eerste elftal

Verslag Waasmunster -Jong Zulte 0-2

Voor de laatste wedstrijd van het seizoen mochten we op bezoek bij de rode lantaarn Sparta Waasmunster. Bij aankomst waren de omstandigheden niet ideaal om er een leuke laatste wedstrijd van te maken, een terrein zonder gras, dat op de koop toe besproeid werd. Maar alle respect voor de terreinverzorger van Waasmunster die moeten roeien met de riemen die ze hebben en alles met 1 veld moeten doen.

Voor beide ploegen stond niks meer op het spel behalve de eer, Jong Zulte kon zich verzekeren van de 9de plaats en kon de vooropgestelde kaap van de 40 punten overschrijden, Waasmunster van hun kant was al veroordeeld en keert na 1 seizoen terug naar 2de provinciale. De wedstrijd ging van start met een 3-tal kansen, na een aantal seconden probeerde Manu de thuisdoelman te lobben, maar die kon redding brengen. Een minuutje later verovert Michel de bal, zet voor op Bram die zijn deviatie naast ziet gaan. Waasmunster reageert met een kans via D'Hondt die voorlangs trapt. Jong Zulte domineert de wedstrijd en probeert de voetballende oplossing te vinden op het hobbelige terrein. Na een aantal net niet pogingen, kan Jong Zulte net voor het half uur dan toch de score openen, Manu met de voorzet, Jona komt voor doel en Bram kan de bal net voor de doelman binnen tikken. Jong Zulte blijft door drukken maar draait vakkundig enkele kansen de nek om. 5 minuten voor rust trapt Jona een vrije trap van tegen de zijlijn op de lat en op slag van rust gaat Jona nog eens zijn kans, de thuisdoelman redt goed.

2de helft start met een gretig Jong Zulte dat probeert om de score uit te diepen. Bram kan net niet bij de voorzet van Jona na een snelle aanval op rechts, Manu komt even later oog in oog met de doelman maar zijn poging wordt gered. Op het uur kans via Jonathan, zijn volley wordt door de doelman gered. Tussenin kan de thuisploeg een paar keer tegen prikken, maar een mist telkens de laatste pass of een goeie afwerking. Een kwartier voor affluiten komt dan toch de verlossende 2de treffer, Michiel speelt knap Jona aan, die ziet zijn scherpe voorzet aan de 2de paal binnendraaien. Even later heeft Jona de 0-3 aan de voet, maar zijn poging strandt keihard op de paal. Even voor affluiten kan omspeelt Jonathan de keeper, Michiel neemt over en schuift de bal binnen, tot grote consternatie wordt de goal afgekeurd. Even later geeft de assistent ook toe dat hij het fout beoordeelde, chapeau van de lijnrechter, jammer voor Michiel die na zijn harde en lange revalidatie dat goaltje wel degelijk verdiende.

De laatste wedstrijd werd dus met 0-2 gewonnen en zo werd de doelstelling behaald. Jong Zulte haalde 41 punten (11 x W - 8 x G - 11 x V), het scoorde 56 keer en incasseerde 58 doelpunten. Bram Decuyper is de topschutter met 16 goals, Jonathan Verstraete assistenkoning met 13 stuks.We kunnen dus spreken van een geslaagd 1ste seizoen in 1ste provinciale.

Op naar volgend seizoen om te bevestigen.

Ook nog een woord van dank aan alle medewerkers van het 1ste elftal, supporters, spelers- en trainersvrouwen en bestuur om aan alles mee te werken dit seizoen. Ook wens ik diegene die volgend seizoen een nieuwe uitdaging zoeken veel succes in hun verdere voetballoopbaan.

Verslag Jong Zulte - Voorde-Appelterre 0-0

Laatste thuismatch van ons 1ste seizoen in 1ste provinciale. Wat als een geslaagd seizoen kan aanzien worden zeker na de desastreuze start van 2 op 18. Buiten die eerste 6 wedstrijden hebben we een volledig seizoen in de buik van het klassement zonder in degradatiezorgen te geraken. Doelstelling bereikt met andere woorden.

Beide ploegen hadden niks meer te winnen of te verliezen en stonden dicht bij elkaar in het klassement, Jong Zulte op de 9de plaats en Voorde Appelterre op de 8ste plaats. Dit was ook te zien aan de wedstrijd die van het begin aantoonde dat de ploegen vergelijkbaar waren. Beide ploegen hadden een goeie organisatie en probeerden op een voetballende manier aan kansen te geraken. Het zou dan ook een typische eindeseizoenswedstrijd worden. Het eerste half uur kunnen we dan ook omschrijven als een tactisch steekspel zonder kansen. Een eerste kansje was voor de bezoekers, maar Sagna knalde hoog over. Kort voor rust werd een vrije trap door de bezoekers aan de 2de paal naast geknald. Jong Zulte stak ook een aantal keer het neus aan de venster maar de laatste pass was niet altijd even zuiver.

De tweede helft start met een knappe aanval van de bezoekers, Machtelinckx komt in schietpositie maar ziet zijn schot makkelijk gepakt worden door Jaron. 10 minuten later opnieuw Machtelinckx die door de buitenspelval geraakt en alleen voor Jaron komt, Jaron redt en de rebound wordt door Jens afgeblokt. Jong Zulte reageert op het uur, Manu draait zich knap vrij in de 16m na een corner, zijn voorzet mist echter precisie. Vanderheyden krijgt de grootste kans wanneer hij goed inloopt op een voorzet, hij ziet zijn inzet knap gered worden door Jaron. Een kwartier voor tijd gaat Jonathan zijn kans, zijn schot gaat net over. In de slotfase krijgen beide ploegen nog een kans, Michel devieert een voorzet, Ots redt knap. Voor de bezoekers valt een vrije trap voor de voet van Van Den Branden, zijn schot wordt gepakt door Jaron.

Wat in het begin van de wedstrijd duidelijk was werd ook realiteit, de wedstrijd eindigde zoals hij begon met 0-0 na een aantrekkelijke wedstrijd tussen 2 voetballende ploegen. Volgende zaterdag staat de laatste wedstrijd op het programma, een verplaatsing naar de rode lantaarn Waasmunster op zaterdag 13/04/19 om 18u00. De laatste kans om het seizoen in schoonheid af te sluiten en de vooropgestelde kaap van de 40 punten te ronden.

Verslag Dendermonde - Jong Zulte 1-1

De wedstrijd startte eerder gezapig, een laag tempo wat vooral te wijten was aan de slechte staat van het veld. Dendermonde kon in de openingsfase een aantal keer dreigen op goed getrapte corners van Schamp. In de 10 minuut glipte Cooreman door de buitenspelval, maar Jaron was attent en kon de poging onschadelijk maken. De eerste dreiging van Jong Zulte was wel raak, Michel kopte een vrije trap van Manu knap overhoeks binnen, 0-1. De wedstrijd kantelde en Jong Zulte werd de betere ploeg. Het bleef echter een kansarme 1ste helft. Op het half uur wordt een doelpunt op corner voor vermeend buitenspel afgekeurd. Net voor rusten kan Sivonjic zich vrij dribbelen, maar ziet zijn lobbal over gaan.

De tweede helft start rommelig en bevat vooral middenveldspel. Net voor het uur komt de bal bij Baetens die na handspel de bal kan meenemen en hard binnentrappen, 1-1. Jong Zulte reageert met een verre uittrap van Jaron, Michiel ziet zijn lobbal op het dak van het doel eindigen. 2 minuten later gaat Bram op wandel in de 16m, hij wordt foutief afgestopt met een penalty als gevolg, Bram zelf achter de bal, maar Suls kiest de goeie hoek en redt. Jong Zulte blijft drukken, Michiel met de voorzet, via een verdediger valt de bal onder de lat waar alweer Suls een goeie redding in huis heeft. Michel trapt de rebound hoog over. Dendermonde graaft zich helemaal in en rekent op hun sterke 3-tal voorin. Halfweg de 2de helft komt De Schepper dicht bij een goal, maar hij trapt een niet te missen kans hoog over. Jong Zulte zet alles op alles, komt nog aan een aantal kansen maar de bal wil er niet meer in.

Na dit gelijkspel is Jong Zulte zeker dat het minstens 5 ploegen achter zich houdt. Mathematisch is de redding voor 99,9 % zeker, enkel rare dingen in 3de amateur zouden nog voor problemen kunnen zorgen, maar die zijn quasi onbestaande. Er resten ons nog 2 zaterdagavond wedstrijden waardoor iedereen ten volle van  'De Ronde' en 'Paris - Roubaix' kan genieten.

Verslag Jong Zulte - Elene-Grotenberge 1-3

Vandaag ontvangen we Elene Grotenberge (EEG), ploeg die vooraf werd getipt om mee voor de titel te strijden. Na een wisselvallig seizoen stond het 1 puntje voor Jong Zulte op de 7de plaats.

De wedstrijd begon aan een eerder laag tempo met 2 afwachtende ploegen. Halve kansjes zijn er in het wedstrijdbegin voor Simon die net niet bij een een doorgekopte bal van Jonathan kan en Loïc die een corner naast kopt. Op het kwartier een goeie loopactie van de snelle Cnockaert, die zijn schot gaat over. Halfweg de 1ste helft wordt er dom balverlies geleden, 1 goeie bal later komt Deleenheer alleen voor Jaron, omspeelt die simpel en legt de 1-0 binnen. Het wedstrijdbeeld verandert niet veel, EEG laat de bal aan Jong Zulte en loert op de omschakeling die ze telkens razendsnel uitvoeren. Jong Zulte krijgt nog kansjes via Simon, Jonathan en Bram, maar scoren zit er niet in.
De tweede helft wordt afgetrapt door Jong Zulte, maar amper 30 seconden later kan Deleenheer zijn man omspelen en simpel voorbrengen, Moreels staat ongedekt om simpel binnen te tikken, 2-0. EEG kruipt nu nog wat lager terug en slaat zijn tenten op aan hun eigen 16m. Jong Zulte speelt de bal goed rond, maar geraakt in de eerste 20 minuten van de 2de helft niet aan kansen. Ook de tegenprikjes van EEG zijn niet gevaarlijk. 20 minuten voor het einde komt dan toch de verdiende aansluitingstreffer, Bram neemt een afvallende bal in 1 tijd over en trapt knap en hard binnen. Jong Zulte neemt meer en meer risico's en komt een aantal keer dichtbij de gelijkmaker, maar een scherpe Godijn en een een onscherp vizier van de Zultse aanvallers zorgen ervoor dat de bal niet binnen gaat. In de allerlaatste minuut kopt Deweer nog nipt over en dat zou het laatste wapenfeit van Jong Zulte worden. EEG countert nog eens en de uit 10-tallen meters buitenspel terugkerende Vanderbeck mag van de leiding toch de 1-3 op het bord zetten. 

Verslag Drongen - Jong Zulte 3-4

De verplaatsing naar Drongen zou er opnieuw eentje worden tegen een ploeg met het mes tussen de tanden. Drongen kon de punten goed gebruiken in de degradatiestrijd, Jong Zulte van hun kant probeerde om na 3 partijen zonder winst opnieuw aan te knopen met een overwinning.

De wedstrijd startte aan een eerder traag tempo, Drongen wachtte af en Jong Zulte speelde 1 van zijn zwakste eerste helften van het seizoen. Het vond de ruimtes niet, won geen duels en had ook de 2de bal niet. Drongen voelde dit ook en zette meer en meer druk, dat resulteerde in de 18de minuut na een knappe aanval in de 1-0 door Larrea-Betolaza. Drongen bleef de betere ploeg, Jong Zulte kon weinig inbrengen. Enkel Bram met een schot hoog over en Michel die zijn schot gered ziet worden door Vervaet kwamen enigzins in de buurt. Drongen kreeg kansen via Samimi die naast trapte en Blanckaert die ook naast schoot. Net voor rusten kon Larrea-Betolaza door de buitenspelval glippen en met een knappe lob de 2-0 op het bord zetten.

Na een serieuze bolwassing en enkele tactische wijzigingen probeerde Jong Zulte Airlines de wedstrijd te doen kantelen. Het kreeg echter direct een nieuwe opdoffer wanneer Samimi zich centraal makkelijk kan doorzetten en met een knap schot de 3-0 scoort. Match gedaan zou je denken, dat was buiten Jong Zulte gerekend want in een dolle 18 minuten zou Jong Zulte Airlines grote hoogtes bereiken. 1 minuut na de 3-0 kan Michel een diepe bal deviëren tot bij Bram die knap overhoeks binnen trapt, 3-1. 50ste minuut na hoge druk van JZ ontstaat er een scrimmage voor doel, de ingevallen Simon is er als de kippen bij om hard binnen te knallen, 3-2. Drongen wordt nu overspoeld door de aanvalsgolven van Jong Zulte en panikeert. In de 59ste een scherpe voorzet vanop rechts en Jonathan kan aan de 2de paal binnenschuiven, 3-3. Jong Zulte blijft doorduwen en wordt ook beloond met een 4de treffer, Domi controleert een afvallend bal en trapt mooi in het hoekje binnen, 3-4. Drongen is nu compleet van slag en Jong Zulte probeert om de voorsprong nog verder uit te diepen. Drongen van hun kant kan geen vuist meer maken. Met nog een kwartier te spelen lost Jong Zulte toch het gaspedaal en controleert het de wedstrijd. Drongen probeert nog met lange ballen in de 16 iets te forceren, maar grote kansen komen er niet meer.

Een knappe mentale terugkeer van een Jong Zulte met 2 gezichten. In het klassement doen we een goede zaak en staan we nu 8ste. Mathematisch is de redding nog niet helemaal zeker, maar er zou nu toch al héél veel moeten gebeuren om nog in de problemen te komen. Er resten Jong Zulte dus nog 4 wedstrijden waarin we op zoek gaan naar de kaap van de 40 punten.

Verslag Sottegem - Jong Zulte 2-2

Zottegem begon het best aan de wedstrijd en zag in de 8 ste minuut een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. Jong Zulte herstelde snel het evenwicht en dreigde via Michel die 2 keer niet goed uit kwam om af te werken en Simon die zijn kopbal van de lijn gered zag. Michel kwam nog alleen voor doel, maar het was Meerman die redde. Op het half uur ging het schot van Jona via de buitenkant van de paal buiten. Manu had nog een goeie actie in huis, maar zijn voorzet werd door iedereen gemist. Zottegem speelde goed mee, maar kon tot dan geen grote kansen bij elkaar voetballen, tot minuut 33, een snelle tegenaanval van de thuisploeg met scherpe voorzet vanop rechts, Houck kwam aan de tweede paal goed inlopen en knalde hard binnen, 1-0. Enkele minuten erna kon Ben Ahmed niet profiteren van een te korte terugspeelbal, Jaron redde. Jong Zulte ging op zoek naar de gelijkmaker voor de rust en slaagde daarin, na een knappe aanval kon Michel Bram aanspelen, die omspeelde zijn man en legde knap onder Meerman binnen, 1-1.

De tweede helft verliep in het eerste kwartier evenwichtig, weinig kansen en het meeste balbezit voor Jong Zulte, de eerste grote kans was meteen raak, de scherpe voorzet van Jonathan werd aan de 2de paal binnengegleden door Michel, 1-2 65ste minuut. Zottegem reageerde direct en 5 minuten later kon Ben Ahmed een rebound benutten na een schot op de paal, 2-2. Beide ploegen gingen nog voluit hun kans voor de overwinning, Zottegem met een schot net naast en Jaron met een goeie redding en aan de overzijde de inzet van Simon die maar net voorlangs rolde, zorgden ervoor dat de 2-2 op het bord bleef.

Met nog 5 wedstrijden te spelen is de redding nog niet helemaal zeker, al moet er al veel verkeerd lopen, maar remember vorig seizoen, het is maar gedaan als het gedaan is. Volgende week kunnen we mits winst op Drongen mathematisch zeker zijn dat we minstens 3 ploegen achter ons houden.

Verslag Jong Zulte - Kalken 3-3

Jong Zulte startte goed aan de wedstrijd tegen Kalken en drukte de tegenstander terug op hun eigen helft, na 5 minuten kwam Jonathan dicht bij een goal, na een lange bal van Ludovic kwam hij alleen voor de doelman, maar die bracht redding. Op het kwartier werd Deramault alleen voor Jaron gezet en die schoof de bal tegen de gang van het spel binnen. Jong Zulte nam direct het heft terug in handen en bleef de betere ploeg. Na een goeie voorzet van Max kon Jonathan niet genoeg kracht zetten op zijn kopbal. Op het half uur was de verdiende gelijkmaker een feit, een nieuwe voorzet van Max werd door Manu binnen gekopt, 1-1. Michel kwam net voor rust nog dicht bij een goal, maar de bal ging net naast. 

De tweede helft startte met hetzelfde spelbeeld en Jong Zulte werd al snel beloond met een tweede treffer, na een knappe combinatie tussen Manu en Bram, kon die laatste de bal voorbrengen, Michel dook goed voor zijn man en kon aan de eerste paal binnen glijden, 2-1. Even later kreeg Jens een 2de gele kaart en moest het veld verlaten, Jong Zulte nog een half uur met 10. Tot overmaat van ramp kon Claerhout een paar minuten later heerlijk binnen knallen vanop zo een 25 meter, 2-2. Jong Zulte leek niet van slag en bleef met een man minder de betere ploeg. Het werd daarvoor ook beloond met een 3de treffer, Jonathan had een knappe actie in huis en Manu schoot zijn voorzet knap binnen, 3-2. Kalken kwam voor het eerst uit hun egelstelling en nam het heft in handen, Jong Zulte kreeg het moeilijk. In de 81ste minuut bereikte een voorzet Casier die overhoeks binnenkopte, 3-3. Jong Zulte incasseerde nog een 2de rode kaart wanneer ook Jasper zijn 2de gele karton kreeg. Met 9 man het puntje verdedigen was nu de boodschap en de thuisploeg slaagde ook in hun opzet.

Verslag Ardennen - Jong Zulte 2-1

Ardennen, dat dringend op zoek was naar punten om uit de gevarenzone weg te geraken startte gretig en furieus. In de openingsfase leidde dat ook tot een doelpunt, Cadron kon de bal tussendoor spelen en Ndikumana kon via Jaron binnentrappen, 1-0 9de minuut. Jong Zulte reageerde met een knap schot van Michel, de thuisdoelman bracht redding. Beide ploegen hadden een aantal kansen in de eerste helft, Vandenberghe trapte voorlangs voor de thuisploeg. Manu kwam in schietpositie, maar de doelman bracht redding. In de 27ste minuut stuurde Jasper met een goeie lange bal Michel diep, die controleerde knap en schoot overhoeks binnen, 1-1 27ste minuut. Even na het half uur viel de bal voor de voeten van Jonathan na een misverstand tussen keeper en verdediger, Jonathan was verrast en trapte voor een lege doelmond naast. Net voor rust hield Jaron Jong Zulte recht met een 3-tal knappe reddingen.

In de tweede helft was er vooral veel gebikkel, de stevige thuisploeg speelde de lange bal en op hun kleine, zware veld waren ze hiermee zeker in het voordeel. Er waren weinig kansen, behalve op stilstaande fases. Manu kwam dicht bij een goal, maar zag zijn vrije trap via de onderkant van de lat terug in het veld botsen. 10 minuten voor tijd grote kans voor Cadron, Jaron met de prima redding. In de laatste 10 minuten eiste de scheids een hoofdrol, 5 minuten voor affluiten zag hij als enige een strafschopfout op Bram niet, en tot overmaat van ramp zag hij in de laatste minuut ook de duidelijke fout op Jaron niet, gevolg in plaats van de kans op 1-2, werd het 2-1 wanneer Jaron gehinderd wordt en zo de bal niet kon klemmen en de bal via de voet van Ludovic in doel zag rollen. Een héél zure nederlaag in een wedstrijd die op 3-3 of 4-4 had moeten eindigen.

Verslag Jong Zulte - Adegem 5-0

Vandaag stond de belangrijke wedstrijd tegen Adegem op het programma, Adegem volgde op 8 punten. Het was dus uiterst belangrijk om die kloof minstens op 8 punten te houden om zo de rust binnen de club te behouden.

Adegem startte scherp aan de wedstrijd en kon in het begin een aantal corners forceren, in de 2de minuut kwam het dicht bij een treffer toen een knappe deviatie maar net naast ging. Na een 10 minuten herstelde Jong Zulte het evenwicht en werd geleidelijk aan de betere ploeg. Vooral voetballend was het verschil tussen beide teams aanzienlijk. Het was echter wachten tot halfweg de eerste helft voor een eerste kans van Jong Zulte, Jonathan werd alleen voor doelman Desutter gestuurd, de bezoekende doelman redde knap met de voet, de rebound van Manu zeilde naast. Adegem reageerde en na sterk doorzetten van De Smet kwam die oog in oog met Jaron die de lob goed doorzien had en makkelijk kon pakken. Grootste kans was er voor Jong Zulte in de 34ste minuut, voorzet van Michel wordt van dichtbij op doel gekopt, maar de keeper redt met het nodige geluk met zijn hoofd. Net voor rusten kopt Bram nog een kans net over.

De tweede helft nam Jong Zulte direct het heft in handen, dat leverde ook direct een doelpunt op. In de 50ste minuut wordt een voorzet weggewerkt in de voeten van Domi, die twijfelt niet en knalt hard binnen. Direct na de aftrap gaat de verdediging van Adegem in de fout, Jona stuurt Michel diep en die blijft rustig en werkt knap af. Een dubbele voorsprong op 1 minuut tijd en een mentale nekslag voor de bezoekers. Jong Zulte blijft de ruimtes goed benutten en laat de bezoekers bij momenten achter een ongrijpbare bal hollen. Halfweg de 2de helft bereikt een voorzet van Jonathan Michel die hard in het dak van het doel binnenknalt. 5 minuutjes later is de wedstrijd helemaal over en out, Jonathan dribbelt zich vrij en trapt hard en zuiver in de korte hoek binnen. 68 minuten ver en een 4-0 voorsprong op het bord. De match kabbelt verder, wat Jong Zulte vorige week onderging op Ninove, moet nu Adegem ondergaan, de wet van de sterkste. Net voor affluiten komt Adegem nog dicht bij een eerredder, de kopbal wordt van de lijn gered door Maxim. Max heeft blijkbaar nog energie over, wat een minuutje later dweilt hij de volledige rechterflank af en bereikt met een De Bruyne voorzet Loïc die in de volley knap tegenvoets afwerkt, 5-0.

Volgende week stap 2 in de operatie mathematisch behoud. Dan gaan we op bezoek bij KVV Ardennen, een moeilijke verplaatsing. Wedstrijd wordt gespeeld op zondag 16u00.

Verslag Ninove - Jong Zulte 4-0

Werd een non-match voor Jong Zulte dat nooit in het stuk voor kwam. Dat het nog 0-0 stond aan de rust was vooral te wijten aan de sterke prestatie van Jaron en zijn defensie en het missen van de kansen door Ninove. Ninove overrompelde van bij het begin Jong Zulte met een 6-tal grote kansen. Jong Zulte kon daar 1 kansje via Jonathan tegenover stellen. Maar was voor de rest vooral op verdedigen aangewezen.

De 2de helft was een kopie van de eerste, met als enige verschil dat Ninove deze keer de kansen wel afwerkte. Doelpunten in de 50ste minuut door Lepage met een rake kopbal, in de 55ste door Clinckemaillie eveneens met een kopbal en 60ste minuut door Schamp met een knappe volley zorgden ervoor dat de wedstrijd een kwartier na rust was gespeeld. Het sein voor Jong Zulte om enkele spelers te wisselen die op 2 gele kaarten stonden en zo zeker van de partij konden zijn in de belangrijke wedstrijd van de week erop. De wedstrijd stelde niet veel voor, Ninove controleerde de match en Jong Zulte drong niet meer aan. 5 minuten voor tijd kon Lepage nog zijn 2de van de avond binnen schuiven na een knappe aanval.

4-0 nederlaag tegen de gedoodverfde titelfavoriet. Geen ramp voor Jong Zulte dat de komende weken voor enkele belangrijke wedstrijden staat met het oog op het behoud in 1ste provinciale.

Verslag Jong Zulte - Mariakerke 3-2

In een matige eerste helft met veel middenveldspel en weinig kansen is het toch Jong Zulte dat op het half uur op voorsprong komt. Manu ziet zijn vrije trap met een beetje hulp van de tegenwind over keeper in doel verdwijnen. Net voor rusten kan Mariakerke op een zeldzame kans op corner toch gelijk maken via Debo, 1-1 is de ruststand.
De tweede helft is Mariakerke gretiger, met een sterke Djedovic. Jong Zulte speelt slordig en geeft enkele kansen weg. Toch is het gevaarlijk op de tegenaanval. Wanneer Manu alleen op weg is om te scoren wordt hij onterecht afgevlagd. Het sein voor Jong Zulte om een tandje bij te steken. De wedstrijd is terug in evenwicht. Maar 10 minuut voor tijd kan Mariakerke scoren na matig verdedigen komt de bal bij Ryckaert die makkelijk kan binnenknallen, 1-2. Net als in de heenwedstrijd zit het venijn in de staart. 4 minuten voor tijd verlengt Bram knap een voorzet in de verste hoek, 2-2. In de allerlaatste minuut een knappe aanval, Jonathan bereikt Michel die de 3-2 tegen de touwen trapt.
Al bij al een verdiende overwinning van een veerkrachtig Jong Zulte.

Verslag Aalter - Jong Zulte 3-2

Een gretige start van de thuisploeg met flitsend en snel voetbal, beloond met een doelpunt in de 5de minuut door Hoorens, 1-0. Jong Zulte heeft een kwartier nodig om in de wedstrijd komen en lukt na een knappe aanval snel de gelijkmaker via Bram, 1-1 17de minuut. De wedstrijd gaat op en neer met kansen langs beide zijden. Het is Jong Zulte dat op het half uur op voorsprong komt via een goal van Dominique Singeot tegen zijn ex-ploeg, 1-2 30ste minuut. Voor rust krijgen beide ploegen nog een aantal kansen, maar er wordt niet meer gescoord.Tweede helft start net zoals de 1ste, Aalter drukt Jong Zulte terug op eigen helft. Na een kwartier druk komt de verdiende gelijkmaker via Janssens met een afgeweken bal, 2-2 61ste minuut. 10 minuten later ziet Verplancke zijn voorzet via de verste paal binnenvallen, 3-2 71ste minuut. Jong Zulte krijgt een aantal kansen om gelijk te maken, maar pech en de doelman voorkomen die. Aalter van hun kant springt slordig om met hun kansen en vergeet de voorsprong te vergeten. Na een genietbare partij met veel kansen toont Aalter zich iets efficiënter met de overwinning als gevolg.

Verslag Jong Zulte - Bambrugge 2-0

Voor de eerste thuisopdracht van 2019 kregen we de leider Bambrugge op bezoek. Bambrugge die misschien wel het perfecte team heeft, met ervaring en talent en een fantastische wedstrijdmentaliteit, getuige hiervan de 3-3 na een 0-3 achterstand van vorige week. Het zou dus geen makkelijke namiddag worden.

Jong Zulte wilde de matige prestatie van de week ervoor op Zele meteen rechtzetten. Het begon de wedstrijd met knap, snel en zuiver combinatievoetbal. Bambrugge leek wat verrast en had niet direct een antwoord op het goeie spel van Jong Zulte. Jonathan en Manu bleken een gesel voor de backs en strooiden in de beginfase met een aantal goeie voorzetten. Michel maakte het de sterke centrale verdedigers moeilijk, maar geraakte niet in scoringspositie. Bambrugge stelde daar weinig tegenover. In de 18de minuut duikt Bram de ruimte en wordt goed aangespeeld, hij brengt de bal hard en laag voor en Jona kan overhoeks binnen knallen, 1-0 18de minuut. Een paar minuten later kan Kevin Goossens zijn frustratie niet helemaal bedwingen en wordt hij met rood van het veld gestuurd op aangeven van de lijnrechter. Jong Zulte 70 minuten met een man meer. Bambrugge komt na de rode kaart iets meer in de wedstrijd en kan ook dreigen met een aantal goeie voorzetten, afwerken zit er niet in door het goeie werk van de thuisdefensie en Jaron die er telkens gepast tussen zitten. Op het half uur kan Jonathan zich doorzetten, hij ziet zijn schot naast gaan. Bambrugge beperkt zich tot het zetten van een laag blok en belet zo Jong Zulte om verder uit te lopen. Bram komt nog dicht bij een goal, maar hij kan net niet bij een voorzet van Manu.

De tweede helft kan niet beter starten, in de 2de minuut kan Bram een corner van Jonathan binnenkoppen, 2-0 47ste minuut. Jong Zulte zit op rozen en Bambrugge vindt geen antwoord. Het laat Jong Zulte begaan en zo kan de thuisploeg zijn geliefde spel spelen. Halfweg de 2de helft wordt Manu door Bram alleen voor de keeper gezet, Smetryns blijft de situatie baas en redt knap. Even later noteren we de eerste echte kans voor Bambrugge, Arijs duikt de 16m in, maar ziet zijn gekruist schot naast gaan. De wedstrijd kabbelt naar zijn einde en frustraties worden meer en meer geuit waardoor de wedstrijd meer stil ligt dan iets anders. 10 minuten voor affluiten gaat De Kegel zijn kans, maar die ziet zijn schot over gaan. In de slotfase wordt ook Maxime nog uitgesloten met een wel héél lichte rode kaart.

Verdiende overwinning van de thuisploeg tegen leider Bambrugge dat het met 11 tegen 11 al niet makkelijk had en met 10 helemaal geen antwoord meer vond op de gave prestatie van de thuisploeg. Volgende week op bezoek bij Aalter op zaterdag 19 januari om 19u30.

Verslag E. Zele - Jong Zulte 2-0

1ste wedstrijd van het nieuwe jaar werd gespeeld op het veld van Zele. Eerst en vooral wil ik iedereen een gelukkig, gezond en sportief 2019 wensen.

De wedstrijd ging van start met een collectief gretig, slim en sterk Zele. In het eerste kwartier domineerde de thuisploeg de wedstrijd, kapitein Cooreman kwam dicht bij een treffer maar kraakte zijn schot, De Vuyst mikte zijn schot hoog over. Net na het kwartier een eerste keer dreiging van Jong Zulte, Robin met een knap vluchtschot, Van den Abbeele kon in hoekschop verwerken. De corner leverde een kopkans voor Michel op, maar de bal werd geblokt. Halfweg de eerste helft grote kans voor De Bruyne, Jaron leest het schot goed en kan redden. Op het halfuur het zoveelste balverlies bij Jong Zulte, Jaron kan de zwabberbal maar half afweren en Cooreman is er als de kippen bij om te scoren, 1-0 30ste minuut. Zele kan nu een iets lager blok zetten en de bal aan Jong Zulte laten. Jong Zulte doet er weinig tot niks mee en zo gaan we rusten met een 1-0 stand.

In de 2de helft zien we een tactisch sterk Zele, met een laag blok vangen ze Jong Zulte makkelijk op en op de tegenaanval zijn ze razend gevaarlijk. In de 53ste minuut kan Bram zich doorzetten, zijn schot gaat net voorlangs. Op het uur een vrije trap voor Zele, Jaron redt knap op een eerste poging maar is kansloos op de rebound van Cooreman die net zoals in de eerste helft het snelst reageert op de vrije bal, 2-0 60ste minuut. De wedstrijd bloedt dood na dit doelpunt en Jong Zulte is niet bij machte om zich in de wedstrijd te knokken. Zele toont zich het gretigst waardoor Jong Zulte bij een aantal pogingen een stap te kort komt.

Verdiende overwinning voor de thuisploeg die de hele wedstrijd de betere was van een matig Jong Zulte. Zondag wacht ons het bezoek van leider Bambrugge.

Verslag Jong Zulte - Dendermonde 1-0

13de speeldag en Jong Zulte ontvangt KAV Dendermonde met als inzet een plaatsje in de linkerkolom.

De intenties van Dendermonde zijn al van bij aanvang van de wedstrijd duidelijk. Een laag blok zetten met 5 verdedigers en 2 controleurs ervoor en rekenen op de individuele klasse van Cooreman, Gacem en Perreira. Jong Zulte heeft dus alle ruimte om vrijuit te voetballen. In de 5de minuut komt keeper Van Steelant goed weg wanneer een kopbal van De Wilde tussen zijn benen dreigt in doel te gaan, hij kan tijdig zijn foutje herstellen. Jong Zulte blijft baas in de wedstrijd en komt in de eerste helft aan kansen via Loïc, kopbal naast. Bram met een schot dat de bezoekende doelman kan pakken. Van Steelant redt ook knap op een kopbal van Bram. In de laatste 10 minuten van de eerste helft waagt een ultra defensief Dendermonde zich ook eens op de andere helft. Perreira kopt via Ludovic over en de individuele actie van Cooreman eindigt in de handen van Jaron. Net voor rust gaat de volley van Jona via de grond in de handen van Van Steelant.

De 2de helft geen verandering in het spelbeeld, Dendermonde speelt duidelijk op de 0 en houdt ook goed stand. Het eerste kansje in de 2de helft is voor Dendermonde, Baetens met het schot, Jaron pakt makkelijk. Het blijft opnieuw voorzetten regenen voor het doel van Dendermonde, Bjorn ziet zijn kopbal gered door de keeper en even later kan diezelfde Van Steelant een vrije trap van Joeri onschadelijk maken. Halfweg de tweede helft geraakt Dendermonde nog eens vanuit de verdrukking, Baetens kan net niet bij een scherpe voorzet. In minuut 72 kan Jonathan een mooie doorsteekpass van Joeri net niet onder controle krijgen. Bram zijn schot wordt geredt. Jong Zulte blijft aandringen, maar de Dendermondse bus weigert alsnog te bewegen. In de allerlaatste minuut krijgt Jong Zulte nog een corner, de bal wordt verlengd naar de 2de paal waar Bjorn zijn duel wint en binnenkopt, 1-0 90ste minuut. Plots denkt Dendermonde aan aanvallen, maar in de resterende 2 minuten komen ze niet meer aan kansen.

Oververdiende overwinning van Jong Zulte tegen een onmondig Dendermonde dat bijna met het verhoopte puntje terug naar huis ging.

Verslag Elene-Grotenberge - Jong Zulte 3-1

Na de recente 15 op 15 stond vandaag de moeilijk verplaatsing naar het sterke Elene Grotenberge, dat genoemd werd als titelkandidaat. Het verliep echter wat stroef bij de thuisploeg en ze waren vastberaden om de weg naar de top van het klassement in te zetten.

Jong Zulte startte héél sterk aan de wedstrijd, al was het EEG die de eerste kans liet noteren met een kopbal op de bovenkant van de lat van Deleenheer. Op de daaropvolgende tegenaanval vindt Jonathan Bram aan de 2de paal die de bal makkelijk kan binnen lopen, 0-1 6 de minuut. Jong Zulte domineert de wedstrijd maar komt niet echt tot grote kansen, Loïc kan op doel trappen maar zijn poging gaat over. Het spelbeeld blijft het eerste half uur hetzelfde, de bijna perfecte wedstrijd van Jong Zulte, het enige minpunt is het niet uitdiepen van de voorsprong. Op het half uur komt de bal te makkelijk bij Ternest (broer van Michel) die bij EEG speelt, hij komt naar binnen en trapt hard tussen een bos benen via de paal binnen, 1-1 30ste minuut. Het sein voor de thuisploeg om verder door te duwen, de wedstrijd wordt evenwichtiger. Voor de rust noteren we nog een goeie redding van Godijn op een schot van Loïc, maar we gaan rusten met een 1-1.

Het spelbeeld in de 2de helft verandert volledig, EEG zet een tandje bij en schakelt over op de lange bal naar hun sterke spits Deleenheer. Jong Zulte heeft het moeilijk en komt niet meer aan voetballen toe. Na 10 minuten in de 2de helft ziet Deleenheer zijn poging over gaan. Halfweg de tweede helft is het dan toch raak voor de thuisploeg, na een onterechte vrije trap komt de bal voor doel, Jens wil ontzetten, maar raakt de bal verkeerd en ziet hem zo via de paal in doel verdwijnen, 2-1 64ste minuut. Jong Zulte probeert de bakens te verzetten, maar het is de thuisploeg die vertrouwen tankt uit de voorsprong en het krachtspelletje controleert, in blessuretijd van de 2de helft kan kapitein Vanslembrouck de overwinning helemaal zeker maken na een goed uitgevoerde counter, 3-1 91ste minuut.

Een puntje was misschien mogelijk geweest indien de eerste 30 minuten de voorsprong groter was geweest. Maar niet getreurd na een knappe reeks van 17 op 21 moet er nog vertrouwen genoeg zijn om volgende week terug recht te staan tegen Dendermonde.

Verslag Jong Zulte - Drongen 3-1

Jong Zulte kreeg vandaag het bezoek van KVE Drongen, een ploeg in crisis die ondanks 1 nederlaag in de laatste 5 wedstrijden, geen enkele keer kon winnen in die laatste 5 wedstrijden. Het zou dus opnieuw een moeilijk wedstrijd worden voor Jong Zulte dat nu al 6 wedstrijden ongeslagen is en met kers op de taart een reeks van 4 overwinningen op rij.

De wedstrijd startte zoals verwacht, Drongen met een laag blok en Jong Zulte dat in hun gekende stijl voetballend zocht om de ruimtes die de tegenstander weggaf te benutten. Het duurde tot de 9de minuut om een eerste kans te noteren, Jaron zette met een verre uittrap Michel alleen voor doel, maar die zag zijn lobbal net naast gaan. Op het kwartier een eerste dreiging van de bezoekers, een hoge bal voor doel wordt in eerste instantie verwerkt door Jaron, de rebound wordt over gekopt. Kort erna mag Jonathan een vrije trap nemen, Bram kopt voorlangs. Halfweg de 1ste helft kan Van Lerbeirghe uithalen, zijn gekraakt schot wordt door Jaron in corner verwerkt. Enkele minuten later kan wint Drongen 2 duels op rij, de bal komt bij Van Lerbeirghe die met de tip van de schoen onder Jaron kan binnen prikken, 0-1 26ste minuut. De wedstrijd wordt hierna wat slordiger, de fouten stapelen zich op en de bezoekers doen er alles aan om het tempo uit de wedstrijd te halen. In de laatste 10 minuten dreigt eerst Drongen nog eens, het afgeweken schot wordt door Jaron van onder de lat gehaald. 2 minuten later krijgt Bram de bal, door een mindere komt de bal goed voor zijn rechter, hij twijfelt niet en trapt vanop zo een 23m de bal staalhard in het hoekje, 1-1 38ste minuut. Net voor rust kan De Rock op wandel gaan, hij besluit naast.

De 2de helft start rommelig, door de vele fouten en discussies wordt er in het eerste kwartier nauwelijks gevoetbald. Drongen lijkt tevreden met hun puntje en laat dit ook blijken met hun voetbal, ze komen er amper nog uit en Jong Zulte zoekt de oplossingen. In minuut 63 zien we een knappe actie van Jonathan, die legt achteruit op Bram die zijn poging over gaan. Enkele minuten later een scherpe voorzet van Loïc, Lambrecht glijdt de bal net niet in eigen doel. Een kwartier voor tijd een zeldzame kans voor de bezoekers, een corner wordt over de 2de paal naast getikt. Een kleine 10 minuten voor tijd gooit Jonathan snel in, na een knappe combinatie over Michel - Jonathan - Dominique en terug Jonathan krult die laatste de bal enig mooi in de verste hoek, 2-1 82ste minuut. Net voor tijd kan Bjorn ook nog zijn doelpuntje meepikken waardoor de 3 punten in Zulte blijven.

De knappe reeks blijft dus duren voor Jong Zulte dat na deze 15 op 15 ondertussen is opgeklommen naar een knappe gedeelde 6de plaats.

Verslag Jong Zulte - Sottegem 2-0

Vandaag stond de wedstrijd tegen traditieclub Zottegem op het programma, momenteel de rode lantaarn in 1ste provinciale, Jong Zulte kon er van hun kant een ongeslagen reeks van 5 wedstrijden tegenover zetten.
De wedstrijd begint evenwichtig, het tempo is hoog, maar de zuiverheid laat de wensen over. Jong Zulte kan na een 10-tal minuten een eerste keer dreigen, Jonathan legt de bal knap achter de verdediging, maar Michel kan niet besluiten. Bij Jong Zulte gaat het van kwaad naar erger en het mag tevreden zijn dat het met een 0-0 kan gaan rusten, op het half uur kan Jasper een voorzet net voor de inlopende aanvaller in corner werken, 5 minuten later kan Parreyn alleen op Jaron gaan, maar die ziet zijn schot op de paal gaan. Net voor rust opnieuw een grote Zottegemse kans, deze keer is het Maxime die het gemaakte doelpunt in extremis nog kan afblokken.

In de 2de helft komt Jong Zulte iets beter voor de dag, na 5 minuten kan Jonathan aanleggen, zijn schot wordt gered door Meerman. Net voor het uur kan Bram zich goed doorzetten, maar de bezoekende doelman is attent en duikt goed in de voeten. Halfweg de 2de helft Loïc met de goeie actie, zijn schot zoeft over de lat. Tussendoor kan ook Zottegem nog eens dreigen, een voorzet wordt onderschept door Jaron en weggewerkt door de defensie. Een kwartier voor tijd kan Jonathan nog eens zijn kans gaan, deze keer gaat zijn schot naast. 5 minuten later een goeie bal op Dominique die ziet zijn poging gered worden door de sterke Meerman, op de daaropvolgende corner van Jonathan, valt de bal voor de voeten van Michel die niet twijfelt en hard binnen trapt, 1-0 81ste minuut. Zottegem speelt nu alles of niks en daar kan Jong Zulte 4 minuten later al van profiteren, Bram met de verre voorzet die Jonathan bereikt, die neemt de bal in 1 tijd over en lobt de bezoekende keeper, 2-0 85ste minuut. Zottegem komt nog 2 keer dicht bij een goal met een kopbal op de lat en een kopbal die knap wordt gered door Jaron.

Jong Zulte zet zijn goede reeks verder en behaalt een 4de overwinning op rij.

Verslag HO Kalken - Jong Zulte 2-3

Op bezoek bij Kalken, ploeg die vorig jaar nog de interprovinciale eindronde speelde, maar dit seizoen lijkt de motor niet op gang te geraken. Met een nieuwe coach aan het roer en een ruime overwinning vorig week, hoopte Kalken de goeie weg gevonden te hebben.
De wedstrijd begint met een fout net buiten de te kleine "16", Jonathan achter de bal en die verrast thuisdoelman Baele met een vallende bal, Baele ziet de bal na de bots over hem in doel verdwijnen, 0-1 3de minuut. Jong Zulte gaat door op zijn elan en heeft de match het eerste kwartier goed in handen, een schot van Bram wordt gered door de thuisdoelman. Kalken neemt de wedstrijd over en komt in de 19de minuut dicht bij de gelijkmaker, eerst kan Jaron knap redden en de rebound wordt door Jens in corner gewerkt. De rest van de eerst helft zien we een Jong Zulte dat het moeilijk heeft om de bal in de ploeg te houden, Kalken van hun kant dreigt voortdurend met veel lopende mensen. Verder dan een aantal vrije trappen en corners die weinig gevaar opleveren komen ze echter niet. We gaan rusten met een gevleide 0-1.

De tweede helft gaat Kalken verder op hun elan, ze blijven Jong Zulte onder druk zetten. Bij een aanval van Jong Zulte wordt de bal veroverd en snel vooruit getrapt, de bal gaat over Ludovic en het is de snelle Buyl die de bal over Jaron in doel kan lobben, 1-1 61ste minuut. Het sein voor Jong Zulte om een tandje bij te steken, wat ook lukt, want de match kantelt opnieuw in het voordeel van Jong Zulte. Net na de gelijkmaker gaat Jonathan op wandel, hij ziet zijn schot via de paal buiten gaan, 5 minuten later kan Michel alleen op doel gaan, maar de thuisdoelman redt. 10 minuten voor tijd komt dan toch de verlossende treffer, Robin Vanoverbeke kopt een corner van Jonathan hard tegen de touwen, 1-2 81ste minuut. Kalken lijkt verslagen, maar via een wel héél discutabele penalty na "handspel" komen ze alsnog gelijk via Vrijens, 2-2 87ste minuut. Amper 1 minuut later wordt alsnog gerechtigheid geschied wanneer Michel een bal doorkopt tot bij Bram die de bal ijzig kalm overhoeks binnenknalt, 2-3 88ste minuut. Kalken dringt niet meer aan en moet zijn meerdere erkennen in een mentaal en fysiek sterk Jong Zulte dat met deze overwinning uit de gevarenzone wegsluipt en na de 2 op 18 nu een 9 op 9 behaald.

Verslag Jong Zulte - KVV Ardennen 3-1

Op de 8ste speeldag kregen we het bezoek van KVV Ardennen, een ploeg die net als Jong Zulte hun start had gemist en op zoek wou naar de aansluiting met de middenmoot.

Het was Jong Zulte die de eerste kans liet noteren, een schot van Domi werd gelost door doelman Goossens, maar op tijd weggewerkt. Even later valt een vrije trap van Jonathan perfect op de kleine rechthoek, maar Jong Zulte is niet alert. Net voor het kwartier opnieuw een vrije trap van Jonathan, deze keer is Bram alert en kopt de bal hard tegen de touwen, 1-0 13de minuut. Ardennen heeft het meeste balbezit, maar dreigt amper of niet, Jong Zulte staat goed en prikt geregeld in de omschakeling. Bram trapt net naast en Jonathan ziet zijn schot gepareerd door Goossens. Op het half uur noteren we een knap schot van Deviaene, Jaron redt even knap. De wedstrijd kabbelt verder, Jong Zulte met de controle en een onmondig Ardennen die geen opening vindt. Net voor rust komt Ardennen toch dicht bij de gelijkmaker, een kopbal na corner wordt vanonder de lat gered door Jaron. 

Jong Zulte start slap aan de 2de helft en Ardennen trekt de wedstrijd naar zich toe, De Ridder dreigt een eerste keer met een schot hoog over. Enkele minuten later straft het dan toch het lakse verdedigen af, een voorzet van op rechts wordt tegenvoets binnengekopt door de vrijstaande Ndikumana, 1-1 50ste minuut. Jong Zulte geraakt niet terug in hun ritme, maar wordt letterlijk een handje geholpen door de bezoekers, Cadron met het handspel en een logische penalty als gevolg. Jonathan trapt staalhard binnen, 2-1 59ste minuut. Enkele minuten later komt Jonathan dicht bij zijn 2de treffer, maar Goossens heeft een goeie redding in huis. Jong Zulte trekt de wedstrijd terug naar zich toe en verzilvert dit ook, na een carambolle van jewelste kan Loïc de bal hard binnen trappen, 3-1 65ste minuut. De wedstrijd lijkt gespeeld, een geslagen Ardennen probeert nog terug te vechten, maar pogingen van Ndikumana en Opsomer vinden geen doel. Ook Hamdi met 2 vrije trappen kan de weg naar de netten niet meer vinden. Jong Zulte krijgt eveneens nog een aantal kansen om de score uit te diepen, maar het vluchtschot van Jona en het schot van Michel gaan over en naast.

Opnieuw 3 belangrijke punten, na een 0 op 12 noteren we een 8 op 12. Hopelijk ligt de aanpassingsperiode nu achter ons en kunnen we verder punten rapen in 1ste provinciale.

Verslag Adegem - Jong Zulte 2-3

Op vooravond van de provinciale en gemeentelijke verkiezingen, stonden we voor een eerste 6-punten match van het seizoen. Op bezoek bij Adegem, ploeg in vorm met 7 op 9.

Jong Zulte startte scherp en gretig aan de wedstrijd en nam direct het heft in handen. In de 10de minuut kwam Loïc dicht bij de openingstreffer, maar zijn schot strandde in het zijnet. 3 minuten was het wel raak, een voorzet van Loïc wordt weggewerkt in de voeten van Bram, die de bal controleert en in de volley de bal hard binnen trapt, 0-1 13de minuut. Een kopbal van Jonathan gaat net voorlangs. Halfweg de 1ste helft kan Adegem een eerste keer scherp tegenprikken, Van Loo zet zich al dan niet foutief door en schiet hard overhoeks binnen, 1-1 21ste minuut. Jong Zulte laat de moed niet zakken en gaat snel op zoek naar een nieuwe voorsprong, net voor het half uur lukt dat ook, Max met de voorzet op Michel, die draait zich goed vrij en trapt via de keeper binnen, 1-2 29ste minuut. Jong Zulte blijft het spel domineren en komt nog tot een aantal halve kansjes. Net voor rust kan Adegem nog een keer tegenprikken, maar kapitein Crommen trapt naast. 

In de 2de helft is de eerste grote kans voor Jong Zulte, Michel kan net niet bij een prima voorzet van Jonathan en aan de 2de paal wordt de bal net voor Loïc in corner getrapt. Adegem schakelt hierna een versnelling hoger en Jong Zulte wordt achteruit geduwd. Op het uur kan Van Loo aanleggen, Jaron redt knap. Het begin van een dol kwartier voor de thuisploeg, het regent kansen, De Smet kopt net naast en Jaron heeft een knappe redding in huis op een volgende poging. Na een knappe doorsteekpass van De Smet komt een Adegem speler alleen voor Jaron die alweer redt, de rebound wordt van de lijn gekeerd door Ludovic. Van Loo trapt nog een afvallende bal centimeters naast. Het is echter Jong Zulte die op tegenaanval wel toont hoe het efficiënt met een kans omgaat, Bram met een knappe solo, houdt het overzicht en bediend Bjorn die simpel kan binnen duwen, 1-3 79ste minuut. Adegem breekt en Jong Zulte laat na om de tegenaanvallen af te werken. Adegem kan toch nog scoren in blessuretijd via een kopbal van Van Der Jeught na vrije trap. Zo wordt het toch nog eventjes bibberen. Maar de 1ste overwinning van Jong Zulte in 1ste provinciale komt niet meer in gevaar.

Verslag Jong Zulte - Ninove 2-2

Vandaag kregen we het bezoek van dé titelfavoriet Ninove dat met een aantal ex-profs toch een elftal om van te dromen tussen de lijnen kan brengen. 
Het was echter Jong Zulte die de match in handen probeerde te nemen en ook met de eerste dreiging kwam, in de vierde minuut wordt een doelpunt van Bram afgekeurd na contact met de doelman. De wedstrijd gaat verder aan een hoog tempo, snelle balcirculatie, veel druk op de bal, een aangenaam kijkstuk. Rond het half uur komt Jong Zulte op voorsprong, Bram met een knappe persoonlijke actie en een dito overhoeks schot, 1-0. Ninove steekt een tandje bij, maar de organisatie van Jong Zulte houdt stand.
De tweede helft start met 2 opeenvolgende kansen voor Jong Zulte, vrije trap Manu, Ludovic met de kopbal, maar de bezoekende doelman redt knap. Op de daaropvolgende corner kan Bram vrij inkoppen, maar die ziet zijn poging naast gaan. Een minuut later, vrije trap aan de overkant, Bellon trapt laag, passeert alles en iedereen en de bal gaat in de verste hoek binnen, 1-1. 10 minuten later een knappe diepe bal van de bezoekers, Dönmez is eerst op de bal en knapt onhoudbaar binnen, 1-2. Jong Zulte is even van slag, maar komt al snel terug in de wedstrijd, Ninove plooit terug en Jong Zulte neemt de partij in handen. In de 72ste minuut devieert Michel voorlangs en 5 minuten later gaat het schot van Bram net over. 10 minuten krijgt Ninove de kans op de doodsteek na een snelle counter, Dönmez viseert de kruising. Jong Zulte zet alles op alles, eerst wordt een poging van Loïc van de lijn gered en enkele seconden later wordt een duidelijke fout in de 16m niet bestraft met een penalty. Loon naar werken komt er toch wanneer Naïm met een alles of niets poging enig mooi binnenknalt vanop zo een 25m, 2-2.

Alweer een oververdiend puntje tegen het Real Madrid van eerste provinciale. Na 6 speeldagen staat Jong Zulte laatste met 2 punten, enig troost is misschien dat de tegenstanders nrs. 1 - 2 - 3 - 4 - 5 en 7 waren. De komende weken moet de stijgende vorm beloond worden met de eerste 3-punter. 

Verslag Mariakerke - Jong Zulte 4-4

De eerste helft startte evenwichtig, Jong Zulte forceerde in het openingskwartier 7 corners maar telkens zonder gevaar. Jong Zulte had de match goed in handen, maar in de 27ste minuut was het Mariakerke die op voorsprong kwam, Djedovic controleerde met de borst en knalde in de volley enig mooi binnen. Jong Zulte aarzelde even maar kon net voor rust toch gelijk maken via Michel die zich goed vrij draaide en binnen trapte, 1-1. Een minuut later kon Krasniqi de thuisploeg toch met een voorsprong de rust insturen met een rake kopbal na vrije trap. Jong Zulte had 14 corners in de eerste helft, maar sprong daar te weinig efficiënt mee om.


Jong Zulte startte gretig aan de 2de helft met opnieuw een aantal corners, helaas met hetzelfde resultaat. Het duwde Mariakerke terug op hun helft, maar opnieuw was het de thuisploeg die tegen de gang van het spel in een fout van Jaron afstrafte, 3-1. 2 minuten later kon Jong Zulte milderen via Jonathan die een knappe aanval afrondde. Jong Zulte kreeg kans na kans, maar de thuisdoelman moest amper ingrijpen doordat de doelpogingen het doel misten. De gelijkmaker hing in de lucht, maar het was alweer Mariakerke dat nog maar eens scoorde terwijl het het spel onderging, wat natuurlijk ook een kwaliteit is. Balverlies werd genadeloos afgestraft en het stond 4-2 in de 68ste minuut. Mariakerke leunde nog meer achterover en Jong Zulte bleef de kansen en corners opstapelen en verkwanselen. Het venijn zat echter in het slot van de wedstrijd, 3 minuten voor tijd vindt Dominique Loïc en die laatste scoort, 4-3. In blessuretijd wordt Bram gevonden in de 16m, die met een zuiver schot de oververdiende 4-4 op het bord trapt.
Het eerste puntje is binnen, weliswaar met een wrange smaak, want mits de nodige verdedigende en aanvallende efficiëntie zat hier zeker meer in.

Verslag Jong Zulte - Aalter 2-3

Bij ideaal voetbalweer, niet koud, lichte regen en op zaterdagavond, werd de aftrap gegeven van de 4de speeldag. Jong Zulte, puntenloos na 4 speeldagen ontving Aalter dat met een 6 op 9 zijn start niet gemist had.


Reeds in de openingsfase veel actie, na 3 minuten een schot van Fordjour dat via de paal buiten gaat, een minuut later een knappe actie van Jong Zulte, de bal komt via Michel bij Jonathan die niet twijfelt en hard overhoeks binnentrapt, 1-0 4de minuut. Ook Manu kon nog dreigen met een schot dat overgaat. De wedstrijd verloopt evenwichtig, een controlerend Aalter dat af en toe prikt en een enthousiast Jong Zulte maken er een aangename eerste helft van. Iets na het kwartier komt Persan voor doel, maar trapt over. Halfweg de eerste helft krijgt Tack de kans, Jaron redt met de voet. Jong Zulte plaatst er een schot van Domi tegenover dat net over gaat. Aalter schakelt kort voor het halfuur razendsnel over, een diepe bal waar Jens en Jaron zicht wat op verkijken komt bij Janssens, die twijfelt niet en lobt de bal in doel, 1-1 28ste minuut. Kort voor rust kunnen de bezoekers zelfs op voorsprong komen wanneer verdediger Waegebaert te makkelijk mee kan oprukken en na een knappe een-twee voor Jaron komt en die omspeelt en binnen legt, 1-2 38ste minuut. Jong Zulte reageert direct met een kopbal voorlangs van Naïm en net voor het rustsignaal kan Jonathan met zijn tweede de verdiende gelijkmaker binnenglijden na een knappe voorzet van Bram, 2-2 45ste minuut.


Jong Zulte wou scherp aan de 2de helft beginnen, maar krijgt direct een nieuwe opdoffer te verwerken. De bal geraakt niet goed weg, Persan profiteert en draait zich goed weg, hij brengt de bal voor doel waar Janssens ongehinderd kan binnen duwen, 2-3 46ste minuut. Aalter schakelt om naar controlevoetbal en laat de bal aan Jong Zulte. Aalter speelt nu op de omschakeling met vooral lange ballen naar Persan. Jong Zulte probeert combinerend aan kansen te komen. Het is echter wachten tot halfweg de tweede helft wanneer Naïm na corner van Joeri net niet genoeg bij de bal kan. Vele halve kansjes voor de thuisploeg, maar het is Aalter die een kwartier voor tijd de wedstrijd kan afmaken, Fordjour alleen op Jaron, Jaron redt en zo blijven de kansen op de eerste punten mogelijk. Net voor affluiten een goeie voorzet vanop links, Michel kan net niet bij de bal om de verdiende gelijkmaker te scoren. Jong Zulte verdiende meer, maar blijft in de hoek waar de klappen vallen zitten.


Volgende week de heruitgave van de eindrondefinale, Mariakerke dat met 10 op 12 fantastisch gestart is ontvangt de rode lantaarn Jong Zulte. Blijven hard werken is de boodschap. Hard werk wordt altijd beloond, de enige vraag die rest is "wanneer?".

Verslag Bambrugge - Jong Zulte 4-1

Op de 3de speeldag moest Jong Zulte op bezoek naar Bambrugge. Bambrugge die in de laatste einsprint Jong Zulte alsnog klopte voor de titel in 2de provinciale en met 6 op 6 de perfecte start kende. Jong Zulte van hun kant zochten na een 0 op 6 naar de eerste punten.

De wedstrijd startte scherp en snedig, Jong Zulte tekende voor de eerste kans, reeds in de 1ste minuut kon Manu vrij aanleggen in de 16m, maar de thuisdoelman redde knap. Bambrugge reageerde direct met een schot van Matthijs voorlangs. Rond de 10de minuut een nieuwe kans voor Jong Zulte na doorkoppen van Bram en Jonathan kwam de bal bij Manu die zijn lobbal zag over gaan. Jong Zulte had licht de bovenhand en dat resulteerde in de verdiende voorsprong half weg de 1ste helft, Jonathan met de goeie voorzet en Bram die voor zijn man kon binnen duwen, 0-1 23ste minuut. Jong Zulte bleef de betere ploeg en kwam héél dicht bij de 0-2 wanneer Joeri een knappe vrije trap zag uiteen spatten op de kruising. De eerste helft bleef een aangenaam kijkstuk met een goed Jong Zulte. Net voor rust kwam Bambrugge bijna langszij toen Van der Heyden van dichtbij over kopte.

De tweede helft startte slordig, beide ploegen geraakten niet direct in hun ritme. Het was Bambrugge die zich het snelst herstelde en de match in handen nam. De thuisploeg dreigde eerst met 2 schoten die hoog over gingen, maar op het uur was het dan toch raak, na een knappe actie kan Coppens de bal voor doel brengen waar Van Der Heyden van dichtbij raak kopt, 1-1 60ste minuut. Amper 5 minuten later kan Goossens een knappe aanval afronden met een hard schot, 2-1 65ste minuut. Bambrugge heeft de wedstrijd stevig in handen en Jong Zulte ondergaat de wet van de sterkste, het komt niet meer aan voetballen en al zeker niet meer aan kansen. Het is Bambrugge die de score nog doet oplopen na 2 defensieve blunders bij Jong Zulte. Eerst kan Van Den Meersch profiteren van een te korte terugspeelbal, 3-1 81ste minuut en net voor affluiten kan ook Coppens profiteren van mistasten in de defensie, 4-1 90ste minuut.

In de kantlijn wil ik via deze weg ook alle medewerkers van de eerste editie van Mix'n Match feliciteren met de geslaagde 1ste editie van het feestweekend. De samenwerking tussen Jong Zulte en volleybalclub Kuros Zulte bleek een geslaagde combinatie. Zeker voor herhaling vatbaar. 

Verslag Jong Zulte - E. Zele 0-1

Onder een stralende zon werd de aftrap gegeven van de allereerste thuiswedstrijd in eerste Provinciale. We ontvingen Zele dat vorige week het sterke Kalken met een droge 2-0 huiswaarts stuurde.De wedstrijd begon gezapig en evenwichtig, dit zou ook het spelbeeld zijn gedurende de hele 1ste helft. In het begin waren de betere kansen voor de bezoekers, na 5 minuten De Bruyne met de voorzet, Cooreman kopt over. 7 minuten later grote kans Zele, na een vlotte actie komt de bezoekende aanvaller oog in oog met Jaron die het schot kan keren. Voor de thuisploeg duurt het tot de 26ste minuut voor de eerste dreiging, het schot van Jonathan wordt afgeblokt. Enkele minuten later bereikt Naïm Jonathan, die goed terug legt op Michel, zijn schot vanuit de 2de lijn gaat naast. 10 minuten voor rust kan Bjorn voorzetten, de kopbal van Manu gaat over. Net voor rust kan Zele nog eens dreigen, de Zultse defensie schat een voorzet vanop links verkeerd in, de bal kom bij Cooreman. Zijn schot kan Jaron echter niet verontrusten.

De tweede helft start met hetzelfde spelbeeld, een evenwichtige wedstrijd met weinig kansen. Op het uur breekt een leuke 20minuten aan. Zele kan eerst dreigen met een doorsteekpass, maar Jaron is opnieuw attent en kan de bal onschadelijk maken. Jong Zulte reageert direct, een knappe voorzet van Naïm, Jonathan neemt goed mee met de borst, maar kraakt zijn schot en ziet de bal naast gaan. 3 minuten later, Manu met de goeie actie, zijn schot wordt in corner gewerkt. Op de daaropvolgende corner wordt de bal goed voor doel gebracht door Jonathan, Naïm kopt echter voorlangs. Jong Zulte blijft doorduwen en krijgt 2 minuten later een nieuwe kans via Jonathan, de bezoekende keeper kan makkelijk pakken. Jong Zulte is nu de betere ploeg, maar het doelpunt valt aan de overkant, na balverlies schakelen de bezoekers snel om. De voorzet vanop links komt bij de vrijstaande Cooreman, die raakt de bal niet zuiver, maar ziet het leer wel met een boogje in de bovenhoek verdwijnen, 0-1 69ste minuut. Zele trekt nu een muur op, 4 verdedigers met kort daarvoor 3 defensieve middenvelders en 3 spelers die rekenen op de counter. Jong Zulte heeft het balbezit, maar verder dan een vallende bal van Bram, overgetikt door de bezoekende keeper, en een scrimmage met Bjorn en Jonathan komt het niet meer. De bezoekers kunnen op de counter de wedstrijd afmaken, maar Jaron en de zwakke afwerking zorgen ervoor dat het 0-1 blijft. 

Verslag SK Lochristi - Jong Zulte 5-1

2 september 2018 is een heuglijke dag voor de geschiedenisboeken van Jong Zulte, voor het eerst in het bestaan van de club, wordt er aangetreden in de hoogste provinciale reeks. Na een leerrijke voorbereiding met een mooi parcours in de Beker van België was de eerste competitiewedstrijd direct tegen 1 van de titelfavorieten in 1ste provinciale dit jaar, SK Lochristi.

De wedstrijd startte eerder gezapig, de studieronde zou echter niet lang duren. In de 6de minuut kan Lochristi een eerste keer dreigen, een schot van Delanoy wordt gepakt door Jaron, ook de rebound wordt net voor de neus van de aanstormende Badi onschadelijk gemaakt door Jaron. Jong Zulte komt rond het kwartier ook beter in de wedstrijd en kan een aantal halve kansen creëren. Michel met een gekraakt schot naast na een knappe aanval en Naïm met een goed schot dat gered wordt door de thuisdoelman. Halfweg de eerste helft krijgt Jong Zulte een terechte penalty na een fout op Bram, Jonathan neemt zijn verantwoordelijkheid, Rogiest kiest de goeie hoek en pakt. Jong Zulte is even van slag, de thuisploeg heeft het meeste balbezit, maar het zijn de tegenprikken van Jong Zulte die blijven voor gevaar zorgen. Bram zijn schot gaat naast en een vrije trap van Jonathan gaat via de muur net naast. 10 minuten voor rust komt Lochristi dicht bij een doelpunt, de lobbal van Rombaut gaat over Jaron, maar net naast de verste paal. Jong Zulte reageert direct, de bal komt bij Bram, die draait zich knap vrij en trapt met links onhoudbaar binnen, 0-1 37ste minuut. Lang kan Jong Zulte niet van hun voorsprong genieten, na een geharrewar voor de 16m waar de bal niet wegraakt, komt de bal opnieuw voor doel en Badi kan knap via de paal binnen koppen, 1-1 44ste min. 

De tweede helft start met een grote kans voor Jong Zulte, Manu dribbelt zich knap vrij in de 16m, zijn schot wordt knap gered door Rogiest. Lochristi reageert meteen met een schot naast na corner. Vanaf minuut 50 drukt de thuisploeg meer en meer door, Jong Zulte begint uit de organisatie te lopen en zal dat cash betalen. In een dol kwartier van de thuisploeg lopen ze uit tot 4-1, eerst wordt Jong Zulte na dom balverlies makkelijk uitgespeeld en kan De Waele knap binnen krullen, 2-1 60ste minuut. Bram doet nog een schuchtere poging met een goeie volley geredt door de doelman. Jaron redt nog 2 keer knap op een volley en een goed schot. In de 70ste min kan Van de Wouwer de 3-1 binnen rammen vanuit al dan niet buitenspel, 3-1 70ste minuut. 5 minuten later is het alweer prijs, De Schryver kan vanop links makkelijk naar binnen dribbelen en trapt laag en hard binnen, 4-1 75ste minuut. Jong Zulte moet de kelk helemaal tot op de bodem ledigen, 10 minuten voor tijd kan De Waele opnieuw op wandel, Jaron redt knap maar heeft tegen de rebound van Vermachelen geen verhaal, 5-1 80ste minuut. Lochristi haalt de voet van het gaspedaal en speelt de match makkelijk uit.

Verslag Voorde-Appelterre - Jong Zulte 2-2

De thuisploeg startte het gretigst, in de 2de minuut kreeg het een corner cadeau. De bal werd weggewerkt door Jong Zulte, maar via een hand van de thuisploeg kwam de bal voor de voeten van De Roeck die  het geschenk hard binnenknalde, 1-0 2de minuut. De thuisploeg bleef controle houden over de match, rond de 10de minuut mocht Ghaïlani vrij aanleggen, maar zijn schot ging naast. Jong Zulte knokte zich beetje bij beetje in de match. Op het kwartier kreeg het een corner, Jonathan tot bij de 2de paal waar Dominique de bal in doel kan werken, 1-1 16de minuut. Op de 20ste minuut is het opnieuw Ghaïlani die hard kan uithalen, de gaat via de onderkant van de lat terug het spel in. Net voor het half uur een nieuwe corner voor Jong Zulte, opnieuw Jonathan achter de bal, de indraaiende bal wordt niet meer aangeraakt en gaat rechtstreeks binnen, 1-2 26ste minuut. Even later wordt Bram met een lichte 2de gele kaart uitgesloten en is er van een match weinig tot geen sprake meer. Jong Zulte moet tegen zijn nature in verdedigen en slaagt daar goed in. Tot aan de rust krijgt Voorde Appelterre de bal, maar die slagen er niet in om ook maar 1 kans bijeen te voetballen.

De 2de helft start met hetzelfde spelbeeld, balbezit voor de thuisploeg en Jong Zulte met een sterk blok. Het is zelfs Bjorn die dicht bij een goal komt in het begin van de 2de helft, maar thuisdoelman Ots redt de kopbal knap. De thuisploeg blijft de defensie van Jong Zulte bestoken met verre voorzetten, maar grote kansen komen daar niet uit voort. Jaron die secuur en attent staat te keepen maakt samen met de defensie en de rest van het team alles onschadelijk. Een kwartier voor tijd kan de thuisploeg via Van Den Branden de stand in evenwicht brengen, na een corner raakt de bal niet goed weg. Van Den Branden schiet via een Jong Zulte been raak, 2-2 75ste min. Jong Zulte knokt nog een kwartier met alles wat het in huis heeft om het puntje te behouden en slaagt daar ook in.

Mooi was het allemaal niet, maar nood breekt wet. Het resultaat behouden was vandaag belangrijker dan de schoonheid. Volgende week sluiten we de heenronde af met een thuiswedstrijd tegen Sparta Waasmunster.

Verslag Jong Zulte - Voorde-Appelterre 0-0

Laatste thuismatch van ons 1ste seizoen in 1ste provinciale. Wat als een geslaagd seizoen kan aanzien worden zeker na de desastreuze start van 2 op 18. Buiten die eerste 6 wedstrijden hebben we een volledig seizoen in de buik van het klassement zonder in degradatiezorgen te geraken. Doelstelling bereikt met andere woorden.

Beide ploegen hadden niks meer te winnen of te verliezen en stonden dicht bij elkaar in het klassement, Jong Zulte op de 9de plaats en Voorde Appelterre op de 8ste plaats. Dit was ook te zien aan de wedstrijd die van het begin aantoonde dat de ploegen vergelijkbaar waren. Beide ploegen hadden een goeie organisatie en probeerden op een voetballende manier aan kansen te geraken. Het zou dan ook een typische eindeseizoenswedstrijd worden. Het eerste half uur kunnen we dan ook omschrijven als een tactisch steekspel zonder kansen. Een eerste kansje was voor de bezoekers, maar Sagna knalde hoog over. Kort voor rust werd een vrije trap door de bezoekers aan de 2de paal naast geknald. Jong Zulte stak ook een aantal keer het neus aan de venster maar de laatste pass was niet altijd even zuiver.

De tweede helft start met een knappe aanval van de bezoekers, Machtelinckx komt in schietpositie maar ziet zijn schot makkelijk gepakt worden door Jaron. 10 minuten later opnieuw Machtelinckx die door de buitenspelval geraakt en alleen voor Jaron komt, Jaron redt en de rebound wordt door Jens afgeblokt. Jong Zulte reageert op het uur, Manu draait zich knap vrij in de 16m na een corner, zijn voorzet mist echter precisie. Vanderheyden krijgt de grootste kans wanneer hij goed inloopt op een voorzet, hij ziet zijn inzet knap gered worden door Jaron. Een kwartier voor tijd gaat Jonathan zijn kans, zijn schot gaat net over. In de slotfase krijgen beide ploegen nog een kans, Michel devieert een voorzet, Ots redt knap. Voor de bezoekers valt een vrije trap voor de voet van Van Den Branden, zijn schot wordt gepakt door Jaron.

Wat in het begin van de wedstrijd duidelijk was werd ook realiteit, de wedstrijd eindigde zoals hij begon met 0-0 na een aantrekkelijke wedstrijd tussen 2 voetballende ploegen. Volgende zaterdag staat de laatste wedstrijd op het programma, een verplaatsing naar de rode lantaarn Waasmunster op zaterdag 13/04/19 om 18u00. De laatste kans om het seizoen in schoonheid af te sluiten en de vooropgestelde kaap van de 40 punten te ronden.