Verslagen eerste elftal

Denderhoutem - Jong Zulte 2-1

Op deze 28ste speeldag moest Jong Zulte op bezoek bij Denderhoutem. Voor beide ploegen nog een belangrijke wedstrijd, want Jong Zulte die vandaag een kleine kans had om de titel te pakken, daarvoor moest het zelf winnen en mochten Bambrugge en Munkzwalm geen steek laten vallen. Denderhoutem van hun kant waren nog volop in de running voor een eindronde ticket.

Een defensief ingesteld Denderhoutem ging de wedstrijd van start met een versterkte defensie en rekende op hun topschutter Van Poelvoorde en zijn maatje Scheerlinck. Het eerste kwartier zagen we een nerveus Jong Zulte dat moeite had om de bal in de ploeg te houden en om de ruimtes te vinden. Denderhoutem dreigde 2 keer op corner met een kopbal naast en een kopbal op de paal. Jong Zulte geraakte niet in de wedstrijd maar had wel het meeste balbezit. Kort na het kwartier gebruikte Van Poelvoorde goed zijn lichaam, draaide zich vrij en trapte de bal laag binnen, 1-0 17de minuut. Denderhoutem kroop nog meer terug op hun eigen helft en pompte iedere bal vooruit naar de sterke Van Poelvoorde. Jong Zulte van hun kant had veel balbezit, maar slaagde er niet in een gaatje te vinden. Iets voor het half uur werd Bram goed diep gestuurd, maar de thuisdoelman was net iets sneller op de bal. Kort voor rust zagen we dan toch een knappe aanval van Jong Zulte, Michiel krijgt de bal, speelt in 1 tijd Bram aan die de bal in de loop van Pieter kaatst, Pieter knalt knap overhoeks binnen, 1-1 39ste minuut.

De 2de helft zien we net hetzelfde als in de eerste helft, Jong Zulte met het balbezit en Denderhoutem die de ballen vooruit knalt naar Van Poelvoorde en de 2 snelle flankaanvallers. 1 keer valt de bal goed en kan Van Poelvoorde alleen op doel, Ludovic maakt zich terug meester van de situatie en herovert de bal. Jong Zulte kan amper een kans bijeen voetballen, er komen wel een aantal voorzetten, maar die worden allemaal simpel weg gewerkt door de thuisdoelman. Bram dreigt met een schot van ver, maar zonder veel gevaar. 10 minuten voor tijd krijgt Denderhoutem een dot van een kans, opnieuw Van Poelvoorde alleen voor Jaron, deze keer kan Jaron redding brengen. 3 minuten later mag Denderhoutem een corner nemen, de bal komt aan de 2de paal waar De Schrijver ongehinderd mag binnenkoppen, 2-1 83ste minuut. Jong Zulte probeert nog de bakens te verzetten, een strafschop had gekund wanneer Michiel gehaakt wordt, de scheidsrechter en zijn assistent oordelen dat de fout buiten de 16m is gemaakt, dus geen penalty. Van Poelvoorde pakt nog rood na een elleboog op Ludovic, maar de score wijzigt niet meer.

Verlies van Jong Zulte, winst van Munkzwalm en Bambrugge. Resultaat is dat Jong Zulte op kop blijft, maar het ziet Munkzwalm en Bambrugge naderen tot op 2 punten. Nog 2 matchen te gaan, een 4 op 6 zou voldoende moeten zijn aangezien we ten opzichte van Munkzwalm het voordeel van het doelsaldo hebben en ten opzichte van Bambrugge het voordeel van het aantal gewonnen wedstrijden. Feit is dat er volgende week thuis tegen Kluisbergen moet gewonnen worden. Supporters kom dus Jong Zulte aanmoedigen in het strijd voor de titel.
Wedstrijd zondag 22/04/18 om 15u00 in de Kastanjelaan te Zulte.
BE THERE!!

Jong Zulte - Borsbeke 2-1

27ste speeldag, we ontvangen Borsbeke, samen met Machelen de revelatie van het seizoen en nog in de running voor een plaatsje in de eindronde als promovendus. Op Borsbeke werd verloren, dus het beloofde alweer een moeilijk opdracht te worden.

Borsbeke startte furieus met reeds na 30 seconden een belegering van het Zultse doel. Tot 3 keer toe kan een bezoeker het doel viseren, maar evenveel keer gaat de bal voorlangs. De wedstrijd wordt al snel overgenomen door Jong Zulte die zoals in alle thuiswedstrijden de bal vlot van voet tot voet laat gaan. In de 6de minuut ziet Armin de bezoekende doelman ver voor zijn doel staan en probeert het met een lobbal vanop zo een 30 meter, de bal valt op het dak van het doel. Jong Zulte vindt meer en meer de ruimtes op de flank, een bedrijvige Pieter is een gesel voor de rechtsachter van Borsbeke, in de 11de minuut bedient Pieter na een snelle tegenaanval Jenzy, die besluit in de draai op de keeper. 3 minuten later dolt Pieter opnieuw met zijn tegenstander, hij brengt de bal voor en Jenzy is er als de kippen bij om binnen te duwen, 1-0 14de minuut. Borsbeke trapt af, Armin recupereert de bal en stuurt Jenzy in de diepte, die behoudt het overzicht en bedient de vrijstaande Lieven die hard binnen trapt, 2-0 15de minuut. Jong Zulte controleert de partij, Borsbeke moet gedurende een kwartier vooral achter de bal lopen, maar Jong Zulte slaagt er ook niet in om kansen af te dwingen. Op het half uur slap verdedigen van de thuisploeg, de bal komt bij Roy Janssens die al dan niet vanuit buitenspel alleen voor Jaron komt en beheerst afwerkt, 2-1 29ste minuut. Jong Zulte reageert direct, met een knappe collectieve aanval, Jens kan met een poging achter het steunbeen bijna de keeper verrassen, maar die redt, de bal komt bij Jenzy die de bal via de buitenkant van de paal naast trapt. Tegenaanval Borsbeke, De Troyer komt na een knappe aanval oog in oog met Jaron die knap redt. Het laatste kwartier verliest Jong Zulte de controle over het middenveld wat voor druk zorgt van de bezoekers. Op corner komt het nog dicht bij de gelijkmaker, maar Pieter kan de poging afblokken. We gaan rusten met een 2-1 voorsprong.

Jong Zulte komt goed uit de kleedkamers, in de 49ste minuut komt de bal bij Armin na een lang uitgesponnen aanval, Armin kapt 1 keer teveel en kan niet tot een schot komen. In de 53ste minuut komt Jenzy oog in oog met de doelman die redt. Tussendoor was er een vrije trap voor Borsbeke die rakelings over doel gaat. Jong Zulte gaat hierna over tot controle voetbal, de bal gaat vlot rond en het is Borsbeke die achter het leer moet lopen. Aanvallen komen er tot minuut 80 niet meer uit. 10 minuten voor tijd kan Jong Zulte de match beslissen, Lieven gaat diep en legt de bal panklaar voor Armin die net niet meer fris genoeg was om de wenkende kans af te werken en trapt naast. Borsbeke gaat er de laatste 10 minuten nog vol voor, 1 keer komt het ook héél dicht bij de gelijkmaker met een afgeweken schot dat knap wordt gered door Jaron. Jong Zulte van hun kant kan nog een paar keer gevaarlijk uitbreken, maar tot een schot komt het niet meer. De wedstrijd wordt volwassen uitgespeeld en de 3 punten blijven dan ook verdiend in Zulte.

Na affluiten komt het nieuws binnen dat dichtste achtervolger Munkzwalm zich heeft laten verrassen door Gijzel-Oosterzele waardoor de kloof tussen Jong Zulte en het nr 2 en 3 nu 5 punten bedraagt met nog 3 wedstrijden te spelen. De titel lijkt dichtbij, maar op hetzelfde moment nog ver weg. We zijn er nog niet, maar spelers, technische staf, bestuur, medewerkers en supporters doen er alles aan om de droom waar te maken.

De volgende 2 weken is er geen competitievoetbal. Volgende vrijdag 30 maart 2018 staat wel de halve finale van de Hofman Cup op het programma. Wedstrijd om 20u00 op het veld van FC Latem.

Machelen - Jong Zulte 1-2

Na de knappe, maar nipte overwinning vorige week tegen Bambrugge stond er vandaag opnieuw een zware opdracht op het programma. Jong Zulte moest op bezoek bij Machelen, Machelen die Jong Zulte op de 11de speeldag de eerste nederlaag van het seizoen had toegediend.

De wedstrijd startte nerveus en gespannen, een stevig en vinnig Machelen belette het technisch vaardiger Jong Zulte tot voetballen waardoor de openingsfase evenwichtig verliep, het spel lag regelmatig stil door vele fouten, inworpen en corners. Kansjes waren er amper te noteren, Gillis Dentijn van de thuisploeg besloot voorlangs en Olievier Brondeel kon een voorzet van Michiel onschadelijk maken voor de vrijstaande Bjorn. In de 20ste minuut een eerste grote kans, wanneer Dewaele vrij kan inkoppen na een corner, Jaron kan al bij al makkelijk pakken. Jong Zulte reageert met een schot van Lieven dat gepakt wordt. Het venijn zit in de staart van de eerste helft, Lieven met een knap schot dat licht afwijkt en zo net over de kruising gaat. De daaropvolgende corner wordt in de voeten van Bram weggewerkt, Bram aarzelt niet en haalt hard uit, de bal gaat via de binnenkant van de paal en de ongelukkige Brondeel in doel, 0-1 44ste minuut. Net na de 0-1 wordt Michiel diep gestuurd, in het duel met Heyerick gaat Michiel tegen de grond, geen penalty wel geel voor een vermeende schwalbe. We gaan rusten met een gevleide 0-1 voorsprong.

De tweede helft start zoals de eerste is geëindigd, eerst kan Ghistelinck dreigen met een schot voorlangs, een minuutje later een goeie voorzet van Niels, de kopbal van Bjorn gaat rakelings over. Jong Zulte heeft nu het betere van het spel. Het kan dit in de 54ste minuut ook verzilveren, een slechte terugspeelbal van Machelen belandt bij Michiel, hij aarzelt niet en lobt de bal knap over de uitgelopen Brondeel, 0-2 54ste minuut. Jong Zulte neemt de match onder controle, er lijkt niks aan de hand tot Machelen in de 65ste minuut kan tegenscoren, een verlengde verre inworp komt tot bij Van Hoye die de bal tegenvoets binnenkopt, 1-2 65ste minuut. Jong Zulte lijkt van slag en voor de thuisploeg is dit het sein om alle registers open te trekken. De druk bouwt meer en meer op en via veel grinta, lange ballen en de snelle Dentijn gaat het op zoek naar meer. Een kwartier voor tijd komt het dicht bij de gelijkmaker wanneer Dentijn de bal langs Jaron steekt maar ook langs de verkeerde kant van de paal. Het laatste kwartier wordt het pompen of verzuipen, druk van Machelen en Jong Zulte die via een snelle omschakeling naar de doodsteek zoekt. Grote kansen zullen er echter niet meer komen, de verdediging van Jong Zulte acteert scherp en Jaron kan de doorgekomen ballen onschadelijk maken. Na 5 extra minuten fluit de scheids af en kan Jong Zulte een feestje bouwen.

Jong Zulte heeft nog 4 moeilijke opdrachten voor de boeg op zoek naar de titel in 2de provinciale. Beginnen met de komst van Borsbeke op zondag 25 maart 2018 om 15u00.

Jong Zulte - Bambrugge 2-1

Vandaag stond de topper tegen titelfavoriet nr. 1 Bambrugge op het programma. De bezoekers zakten evenwel af zonder een paar van hun sterkhouders, maar hadden nog altijd een elftal tussen de lijnen met tal van ervaring in de nationale reeksen. Onder een mooi zonnetje en aangename temperaturen beloofde het een spannende wedstrijd te worden.

Bambrugge ging behoudend van start en loerde vooral op de snelle omschakeling via Maarten Matthijs, Jong Zulte van hun kant probeerde het op een voetballende manier maar het was niet evident om het stevig blok van Bambrugge te ontwrichten. Het eerste kwartier verliep dan ook vrijwel evenwichtig. Jong Zulte kon een paar keer dreigen vanop de rechterkant, Bambrugge een 2-tal keer via stilstaande fases. Na het eerste kwartier nam Jong Zulte de match in handen. In de 26ste minuut zette Lieven Michiel alleen voor de keeper na een goeie diepe bal, Michiel schoot knap diagonaal binnen, 1-0 26ste minuut. Bambrugge leek wat van slag en Jong Zulte probeerde door te duwen. Op het half uur een knappe actie van Bram, zijn voorzet is net te scherp voor Michiel. Op een zeldzame tegenaanval is Matthijs sneller dan zijn belager, maar trapt onbesuisd over en naast. Net voor rust nog een grote kans voor de thuisploeg, Niels met de goeie voorzet, Michiel is ietwat verrast en raakt de bal niet zuiver en ziet zo de poging naast gaan. Ook Bambrugge dreigt nog 1 keer met een kopbal die over gaat na corner.

De 2de helft start met een ander Bambrugge, ze komen nu resoluut opzetten en verlaten hun defensieve blok. Toch is de eerste kans voor Jong Zulte een lange bal valt over de centrale verdediger in de voeten van Michiel, de bezoekende doelman is attent en kan de bal uit de voeten van Michiel redden. Bambrugge begint nu aan hun befaamde powerplay en Jong Zulte krijgt het moeilijk. Passing wordt iets slordiger, controles niet altijd zuiver, waardoor het moeilijk wordt om de bal in de ploeg te houden en zo de nodige rust te bewaren. Uitgespeelde kansen creëren de bezoekers echter niet, wel krijgt het een aantal corners en vrije trappen die keer op keer voor dreiging zorgen. In de 69ste minuut valt dan ook de verdiende gelijkmaker van de bezoekers, een zeldzaam foutje van Jaron, wordt afgestraft door Van Der Heyden, 1-1 69ste minuut. Bambrugge ruikt zijn kans en zoekt resoluut de aanval, maar ook zij zijn slordig in hun passing en moeten rekenen op stilstaande fases. De verdediging van Jong Zulte wint de duels in de 16m en ook Jaron komt geregeld goed tussen op de vele hoge ballen. Jong Zulte rekent nu op de omschakeling, maar komt ook niet verder dan een aantal vrije trappen en corners die niks opleveren. Tot 2 minuten voor tijd, vrije trap van Jong Zulte, bal in het pak waar Jens wordt geduwd, de scheidsrechter twijfelt niet en legt de bal op de stip. Lieven neemt de taak op zich en trapt hard en zuiver binnen, 2-1 88ste minuut. Het wordt nog 2 minuten + 5 extra minuten bibberen voor de thuisploeg, maar iedereen is scherp en gefocust en Jong Zulte kan de 3 punten thuis houden.

Belangrijke 3-punter voor de thuisploeg in de strijd voor de titel, Munkzwalm won ook zijn wedstrijd en blijft op 2 punten, Bambrugge wordt op 5 punten gezet. Volgende week de derby bij onze buren uit Machelen. Allen daarheen in onze missie naar de titel.

Edeboys - Jong Zulte 0-1

Vandaag stond de wedstrijd op het programma tegen Edeboys, vooraf wisten we dat dit een moeilijke wedstrijd zou worden gezien het kleine veld en de vele grote mannen bij Edeboys. Dit zou alleszins niet in het voordeel spelen van onze vinnige voetballende ploeg.

De wedstrijd startte zoals verwacht een defensief Edeboys dat de lange bal hanteerde en hoopte op de kracht en een bal die goed zou vallen. Jong Zulte die veel moeite had met het kleine hobbelige veld en moeilijk aan voetballen kwam. Kansen waren er amper, wel kwam Edeboys dicht bij de openingstreffer toen een verre inworp verlengd werd en via de knie van Maxime net naast ging in de 11 minuut. De hele eerste helft was eigenlijk niet om aan te zien, de thuisploeg gokte op de verre inworpen en de stilstaande fases. Jong Zulte van hun kant probeerde geduldig via de opbouw, die niet vlekkeloos verliep, kansjes bijeen te voetballen. In de eerste helft was er een goeie aanval die eindigde met een schot van Pieter, de keeper kon makkelijk pakken.

De tweede helft zou Jong Zulte nadrukkelijker op de helft van Edeboys voetballen, er kwamen iets meer ruimtes. Het was wachten tot de 53ste minuut voor een eerste kans, de vrije trap van Joeri gaat naast. Op het uur dreiging van Edeboys, op 1 van de talrijke verre inworpen valt de bal dan toch eens goed, het schot wordt knap gered door Jaron. Jong Zulte blijft de wedstrijd domineren en komt in de 73ste minuut dicht bij een verdiende treffer, Dieter met de goeie voorzet, Bram kopt door, Pieter is ietwat verrast en trapt over. Een kwartier voor het einde komt dan toch de verlossende goal, perfect corner van Pieter, Jens komt goed ingelopen en kopt hard binnen, 0-1 75ste minuut. Het laatste kwartier doet Edeboys wat het al de hele wedstrijd deed, ballen vooruit pompen en hopen dat hij goed valt. Maar de bezoekende defensie houdt het hoofd koel en verdedigt scherp samen met Jaron. Jong Zulte krijgt nog 2 mogelijkheden om een tweede treffer te maken, Pieter talmt net te lang en komt niet tot een schot en de volley van Lieven wordt door de keeper gepakt.

Een zuinige maar verdiende zege voor de enige ploeg op het veld die aan voetballen dacht. Het plannetje van de thuisploeg heeft 75min gewerkt, maar uiteindelijk heeft het voetbal het toch gewonnen van het betonblok.

Volgende week is het Super Sunday in 2de provinciale B. Jong Zulte ontvangt het nr 3 Bambrugge en het nr 2 Munkzwalm ontvangt het nr 5 Denderhoutem. Allen zijn nog in de running voor de oppergaai. Supporters wees zondag 11/03/18 op post om 15u00 en steun onze eerste ploeg!!

Jong Zulte - Geraardsbergen 3-0

Vandaag stond de topper tussen nummer 1 Jong Zulte en het nummer 3 Geraardsbergen op het programma. Geraardsbergen had trouwens een wedstrijd minder en kan mits het winnen van de inhaalwedstrijd virtueel leider worden.

Onder een stralende zon, maar bij een ijskoude temperatuur ging de wedstrijd eerder aftastend van start, het eerste kwartier bleek vooral een tactisch steekspelletje tussen beide coaches. Jong Zulte die de bal had en Geraardsbergen die loerde op de omschakeling met hun vinnige en technische voorlinie. Het was wachten tot het kwartier voor een eerste kansje, een voorzet van op rechts waar Michiel net niet bij kon, bal werd terug opgepikt en terug gelegd tot bij Lieven die zijn schot zag naast gaan. In de 20ste minuut een knappe aanval van Jong Zulte, via verschillende stations komt de bal bij Niels die oog in oog met de doelman op de binnenkant van de paal besluit. Een minuutje later brengt het doelhout nog eens redding voor de bezoekers wanneer een kopbal van Bram via de lat over gaat. Net voor het half uur komt ook Geraardsbergen dicht bij de openingstreffer met een 3-dubbele kans, eerst wordt een kopbal op de lat gekopt, de rebound wordt afgeblokt en de re-rebound wordt hard ingeschoten, maar Jaron heeft een knappe redding in huis. De wedstrijd verloopt nu evenwichtig, voor rusten kan Geraardsbergen met een knap afstandsschot waar Jaron niet al te veel moeite mee heeft.

Jong Zulte start gretig aan de 2de helft, maar het is Geraardsbergen die de eerste kans heeft, een voorzet vanop rechts wordt op doel gedevieerd, maar opnieuw heeft Jaron een knappe redding in huis. In de 55ste min starten 10 dolle Zultse minuten, Lieven met de vrije trap, Bram toornt boven iedereen uit en kopt knap binnen, 1-0 55ste min. 3 minuut later wordt Lieven in de diepte gestuurd op de flank, zijn voorzet is perfect op maat Michiel dwingt de onfortuinlijke Waegeman tot de owngoal, 2-0 58ste min. 5 minuten later een identieke fase, deze keer kan Michiel de perfecte voorzet van Lieven zelf binnen duwen, 3-0 63ste min. In minuut 68 doet Lieven het nog eens over, deze keer pakt de bezoekende doelman de poging van Bram. Geraardsbergen krijgt dan een lichte penalty na handspel, alsof karma ermee gemoeid is, wordt de penalty via de lat over getrapt door Jouret. Jong Zulte is het laatste kwartier wat slordig in de passing, maar ook Geraardsbergen kan de thuisploeg niet meer bedreigen. Bram en Pieter komen nog dicht bij een treffer, maar de keeper staat telkens pal en beperkt de schade voor de bezoekers.

Windeke - Jong Zulte 2-1

De verplaatsing naar Windeke is al altijd een zware dobber geweest voor Jong Zulte. De naam "zwarte beest" is hier zeker op zijn plaats.

 

In de aanvangsfase is dit ook meteen duidelijk, Windeke start met een laag blok en loert op de omschakeling met veel snelheid. In de eerste minuten is er al dreiging wanneer de sneltreinen op de flank teveel ruimte krijgen. Het resulteert in een corner in de 5de minuut, de bal wordt verlengd en aan de 2de paal hard binnen getrapt door Vanparys, 1-0 5de minuut. Jong Zulte is nog niet bekomen van de 1-0 of daar is Windeke opnieuw, deze keer een snelle aanval over rechts, het schot wordt gered door Jaron en Burie kan de rebound onschadelijk maken. In de 8ste minuut een eerste dreiging van Jong Zulte, Michiel met de lob vanop zo een 20m, de thuisdoelman heeft een knappe redding in huis en tikt de bal vanonder de lat. Jong Zulte herstelt het evenwicht en neemt de match in handen, Bram met de actie in de 16m, hij wordt foutief gestopt met een logische penalty als gevolg. Lieven zet deze feilloos om, 1-1 12de minuut. Op het kwartier stuurt Niels Bram diep met een knappe lange bal, Bram trapt op de keeper. Na een verschroeiend kwartier gaat de storm wat liggen, Jong Zulte eist de bal op en zoekt de openingen. Windeke van hun kant blijft loeren op de counter. In de 36ste minuut komt Naïm dicht bij de voorsprong, zijn kopbal na corner van Lieven gaat via de keeper tegen de lat. 5 minuten voor rust komt Windeke aan een terechte penalty, weliswaar na een betwistbare fase waarover veel discussie was. Jeroen Degraeuwe trekt zich niks aan van het tumult en trapt hard door het midden binnen, 2-1 40ste minuut.

Jong Zulte start scherp aan de 2de helft, in de 50ste minuut fluit de ref opnieuw terecht voor een strafschop voor Jong Zulte na een fout op Michiel, Lieven opnieuw achter de bal, de thuisdoelman kiest de goeie hoek en pakt. Jong Zulte is van slag door deze gemiste kans, het blijft wel beuken op de thuisverdediging maar die staat pal. Ook de snelle tegenaanvallen blijven voor gevaar zorgen, al heeft de Jong Zulte defensie het goed onder controle. Op het uur corner Windeke, Wattez kopt over. Jong Zulte reageert met een actie van Bram en een schot dat over gaat. Enkele minuten later kan Naïm zich doorzetten, hij komt alleen voor doel, maar de keeper redt, de rebound van Michiel strandt op de lat. Ook Bram krijgt nog een mooie kans, maar ook deze gaat er niet in. Na de gedwongen wissel van de scheidsrechter door zijn lijnrechter ligt het spel in de laatste 20 minuten meer stil dan dat er gevoetbald kan worden. Jong Zulte neemt risico's maar deze resulteren niet in de nochtans verdiende gelijkmaker. De wedstrijd eindigt op een 2-1 overwinning voor de thuisploeg.

Volgende week staat het Steakfestijn op het programma bij Jong Zulte, daardoor is de topper thuis tegen Geraardsbergen verzet naar 16u00 op zondag 25/02/18. Supporters op post voor deze onvervalste topper.

Jong Zulte - Gijzel-Oosterzele 7-0

Vandaag stond de inhaalwedstrijd van de 15de speeldag op het programma tegen nr. 14 Gijzel-Oosterzele. De fusieploeg had na Nieuwjaar reeds de scalp van Geraardsbergen en Bambrugge veroverd en hebben met Lorenzo Berwouts een scherpschutter in de rangen. Een niet te onderschatten opgave dus.

Jong Zulte startte scherp aan de wedstrijd en toonde direct aan de tegenstander dat puntengewin op Zulte moeilijk zou worden. VGO speelde met een compacte organisatie en een laag blok, ze loerden op de tegenaanval met de snelheid van Afari, Berwouts en Roeland. De eerste kans na 3 minuten was voor Jong Zulte, Bram met de goeie pass op Lieven die over trapt. Jong Zulte speelt rustig en volwassen de bal rond en laat VGO achter de bal lopen. Kansen zijn er amper door een gebrek aan overleg in de zone van de waarheid. Op het kwartier een tegenprik van VGO met een schot van Berwouts die over gaat. Jong Zulte reageert in de 19de minuut met een goeie voorzet van Naïm die Bram vindt, die kopt goed naar de grond en de bal gaat onder de bezoekende keeper binnen, 1-0 19de minuut. Jong Zulte blijft het overwicht hebben in de eerste helft, een kopbal van Bram na corner van Lieven belandt op het dak van het doel en in de 35ste minuut kan Lieven een corner van Pieter deviëren, de bal wordt van de lijn gered. Net voor rust komt Bram alleen schuin voor de doel, de bezoekende doelman redt goed. We gaan rusten met een magere 1-0.

De tweede helft start met een kans voor Michiel, die bijna een foutje van de twijfelende keeper kan afstraffen, maar een verdediger kan ontzetten. In de 52ste minuut Joeri met de vrije trap, hij vindt Naïm die duikend kan binnenkoppen, 2-0 52ste minuut. Een minuut later kopt Michiel, verblind door de lage zon, een niet te missen kans naast. Op het uur wordt Pieter diep gestuurd, zijn voorzet wordt onschadelijk gemaakt. In het 2de deel van de 2de helft gaat het snel, Bram wordt diep gestuurd door Lieven, omspeelt eerst de ver uitgekomen doelman en daarna nog een verdediger om dan simpel binnen te leggen, 3-0 67ste min. 10 minuten voor tijd, Jenzy met de goeie actie, speelt Bram aan, die alleen voor de keeper knap overhoeks binnen knalt, 4-0 80ste minuut. 3 minuten later glipt Bram door de buitenspelval, legt goed af op Lieven die simpel kan binnen trappen, 5-0 83ste minuut. VGO is nu de speelbal van Jong Zulte dat blijft aanvallen, 3 minuten voor tijd een onrechtsteekse vrij trap in de 16m, Lieven met de tik naar Joeri die knap binnen trapt, 6-0 87ste minuut. In de slotminuut wordt Jenzy diep gestuurd, de bezoekende doelman komt te laat, penalty en rood is het gevolg. Lieven achter de bal en die laat gelegenheidsdoelman Berwouts geen kans, 7-0 90ste minuut. Blessuretijd is overbodig en de wedstrijd wordt afgefloten.

Door het gelijkspel van Bambrugge thuis tegen onze buren uit Machelen verovert Jong Zulte opnieuw de leidersplaats. Het zullen nog spannende weken worden, Bambrugge volgt op 1 punt, Munkzwalm op 3, Geraardsbergen op 5 en Denderhoutem op 6. In april staat er nog de inhaalwedstrijd Geraardsbergen - Denderhoutem op het programma.

Winnik - Jong Zulte 0-2

Op deze koude eerste zondag van februari stond de verre verplaatsing naar Winnik op het programma, thuis werd ruim gewonnen met 8-0. De thuisploeg had dus iets recht te zetten en het zou dus wel eens een pittige namiddag kunnen worden.

Van in het begin van de wedstrijd was het doel van de thuisploeg duidelijk, met 5 man achterin en daarachter nog eens een libero wouden ze een nieuwe afstraffing vermijden.

Op het kleine zware veld zou voetballen moeilijk worden. Voorin rekende het op het 3-tal Deblander om op de tegenprikken gevaarlijk te zijn. Jong Zulte had veel balbezit, maar het was moeilijk om de openingen te vinden. In de 12de minuut komt Jenzy dicht bij een goal, zijn poging wordt van de lijn gered en de rebound gaat over. Aan de overkant een kansje voor Winnik met een schot in de handen van Jaron. 19de minuut, corner Lieven, bal valt voor de voeten van Naïm die hard uithaalt, maar de keeper heeft een knappe redding in huis. 3 minuten later is het dan toch raak, Burie met de perfecte voorzet, Bram met de perfecte overhoekse kopbal, 0-1 22ste minuut. 5 minuten later Jenzy met de goeie actie, hij legt goed achteruit op Lieven, diens schot gaat via de binnenkant van de paal terug het veld in. Op het half uur Winnik met een goeie kans, Deblander met een schot in de draai, Jaron pakt. Het laatste kwartier van de eerste helft steriele druk van Jong Zulte, maar zonder grote kansen.

Jong Zulte komt scherp uit de kleedkamers, in de 48ste minuut Joeri alleen voor de keeper, maar die redt knap. Jong Zulte morst met de kansen en op het uur komt Jong Zulte goed weg, tegenaanval Winnik, de bal wordt terug gelegd naar Deblander, zijn schot gaat via de vingertoppen van Jaron tegen de lat, ook de rebound wordt knap gered door Jaron. Winnik komt beter in de wedstrijd en Jong Zulte speelt wat slordiger. Toch krijgt Bram de kans op de 2-0, oog in oog met de keeper redt de doelman. 10 minuten voor tijd kan Steenhout vrij inkoppen, maar alweer Jaron met de goeie redding. 3 minuten voor affluiten komt dan toch de verlossende goal. Lieven met de vrije trap, Niels loopt goed in en kopt de bal hard binnen, 0-2 87ste min. De veer bij Winnik is gebroken en Jong Zulte kan de match rustig uitspelen.

Volgende week volgt de inhaalmatch thuis tegen Gijzel-Oosterzele, waar het vooral opletten geblazen zal zijn voor topschutter Berwouts (ook in beeld bij Jong Zulte geweest voor volgend seizoen), die reeds 23 rozen op de teller heeft staan. 

Jong Zulte - Eine 3-0

Vandaag kregen we het bezoek van de rode lantaarn Eine, op papier zou dit een makkelijke match moeten worden, maar papier heeft niet altijd gelijk. Ook in de heenmatch op Eine was het hardbevochten wedstrijd die uiteindelijk in het voordeel van Jong Zulte kantelde.

 

De bezoekers startten snedig met veel druk vooruit, dit resulteerde reeds in de 2de minuut voor een goeie kans, het vluchtschot ging net over de kooi van Jaron. Het duurde een kwartier vooraleer Jong Zulte het evenwicht wist te herstellen. De thuisploeg kreeg een eerste kansje na 24 minuten met een schot van Bram dat over ging. Naïm kon 2 minuten later ook aanleggen, maar zijn schot werd gepakt door de keeper. Jong Zulte nam nu de match resoluut in handen en het was Eine die er amper nog uitkwam. Pieter met een gekraakt schot en een schot van Lieven gingen naast. In de 33ste minuut een niet te missen kans voor Eine op een knappe tegenaanval, Pauwels slaagt er nog in de bal over het doel te trappen vanop zo een 5 meter. De laatste 10 minuten voor de rust waren voor de thuisploeg, deze keer werden de kansen ook verzilverd, in de 36ste minuut een knappe voorzet van Lieven, Michiel kan net niet bij de bal, maar Bram kan wel de bal tegen het net duwen, 1-0 36ste minuut. Net voor rusten volgt er een scrimmage voor doel, de bal komt bij Naïm die zich rustig vrij kapt en al even rustig de 2-0 in het hoekje deponeert, 2-0 44ste minuut.

Eine dat al veel gegeven had in de eerste helft, moet in de 2de helft de wet van de sterkste ondergaan. In de 49ste minuut kan Michiel scoren, maar het doelpunt wordt terecht afgekeurd voor buitenspel. Een minuut later komt Lieven in de 16m, hij kiest voor het schot dat gered wordt. Net voor het uur een snelle uittrap van Jaron, Michiel kapt zijn man uit en besluit naast. Op een zeldzame tegenaanval van Eine valt de aansluitingstreffer bijna een de lucht, een voorzet-schot belandt tegen de buitenkant van de paal. Pieter treft even later de buitenkant van de paal na een knap schot vanop zo een 20m. Een kwartier voor tijd mag Eine een vrije trap nemen, 4 man staan plots alleen voor Jaron, Jaron kan eerst nog redding brengen op de inzet, maar het is Eeckhout die de bal toch nog binnenduwt, weliswaar vanuit buitenspel waardoor de aansluiting niet doorgaat. Ook aan de overkant wordt nog een doelpunt terecht afgekeurd voor buitenspel. Een kwartier voor tijd stuurt Bram Pieter diep, die werkt beheerst af en gooit de wedstrijd op slot, 3-0 75ste minuut.

De wedstrijd kabbelt naar zijn eind, er gebeurt niks noemenswaardig meer waardoor de 3 punten binnen zijn.

Burst - Jong Zulte 2-3

Na de pijnlijke nederlaag van vorige week tegen Munkzwalm, waar de score van 2-1 naar 2-3 ging in de laatste 3 speelminuten, ging Jong Zulte op zoek naar de 3-punter bij Burst. Gemakkelijk zou het niet worden op het zware veld en tegen een goeie tegenstander.

Bij de start van de wedstrijd waren de intenties van de thuisploeg degelijk, met een stevige organisatie en loerend op de omschakeling wilden ze de wedstrijd naar hun hand zetten. Jong Zulte start zoals gewoonlijk op een voetballende manier met de nodige druk naar voor. Maar het plannetje van Burst is reeds na 5 minuten al doeltreffend, De Rouck krijgt de bal in de 16m draait zich knap vrij, zijn voorzet wordt door Jaron in de voeten van Haelterman gedevieerd die makkelijk kan binnen duwen, 1-0 5de minuut. 4 minuten later een identieke fase voor Jong Zulte de keeper devieert de voorzet tot bij Pieter, maar kan redding brengen op het schot van Pieter. Op het kwartier dom balverlies rond de middencirkel, Haelterman wordt diep gestuurd en die werkt ook beheerst af, 2-0 16de minuut. Jong Zulte blijft domineren, in de 20ste minuut trap Bjorn na een goeie borstcontrole naast, 4 minuten later kopt diezelfde Bjorn voorlangs na voorzet van Pieter. 10 minuten voor rust trapt Naïm vanop zo een 30m op doel, de keeper redt knap in corner. In de 37ste minuut bereikt een voorzet van Lieven Bjorn, die hoog over trapt. 2 minuten later een snelle corner van Lieven, Bram kan vrij inkoppen, maar mikt naast. Net voor rust steekt Bram Bjorn diep, zijn schot wordt gepakt. We gaan rusten met een 2-0 stand.

Met een nieuw tactisch plannetje komt Jong Zulte gedreven uit de kleedkamer, na 5 minuten een eerst kans na een vlotte aanval. De bal komt bij Lieven die zich vrij draait, maar zijn schot is te slap om de keeper te verontrusten. Op het uur noteren we een schot van Naïm, gepakt door de doelman. 5 minuten later kopbal Bjorn na voorzet van Lieven in de handen van de doelman. Burst komt er helemaal niet meer aan te pas, maar het blijft natuurlijk opletten voor de eventuele counters. Die komen er amper en als ze er komen worden die vakkundig onschadelijk gemaakt. Halfweg de 2de helft valt de bal na een scrimmage voor de voeten van Lieven, zijn schot wordt afgeblokt. Een kwartier voor tijd valt dan toch de verdiende treffer, weliswaar met een gelukje wanneer het schot van Lieven afwijkt en binnen gaat, 2-1 75ste minuut. Jong Zulte heeft bloed geroken en zet alles op alles om nog een puntje te rapen. In de 81ste minuut een goeie actie van Michiel die goed naar binnen komt, zijn schot wordt knap gered. De daaropvolgende corner wordt over gekopt. Jong Zulte blijft het doel van Burst bestoken en in de 90ste minuut komt de oververdiende gelijkmaker, Bram met de actie in de 16m, zijn voorzet bereikt Bjorn die makkelijk kan binnen duwen, 2-2 90ste minuut. Met nog wat extra tijd gaat Jong Zulte op zoek naar nog meer en die kans krijgt het ook wanneer Michiel 2 minuten later wordt aangetikt in de 16m met een penalty als gevolg. Lieven achter de bal, die blijft koel en trapt de bal beheerst binnen, 2-3 93ste minuut. Burst kan nog 1 keer de bal naar voor trappen, maar de wedstrijd wordt afgefloten hierna.

Een verdiende, maar toch wel onverwachte zege na de vroege 2-0 achterstand. De resultaten vielen ook mee waardoor de ontlading en het feestje in de kleedkamer kon losbarsten. Volgende week krijgen we het bezoek van rode lantaarn Eine, die het ons in de heenmatch knap lastig heeft gemaakt. Makkelijke matchen zijn er niet dus volgende week terug vol aan de bak.

Jong Zulte - Munkzwalm 2-3

Vandaag stond de wedstrijd tussen nr. 2 Jong Zulte en nr. 3 Munkzwalm op het programma, beide ploegen werden gescheiden door 1 schamel puntje. Munkzwalm die in de winning mood is na een reeks van 7 overwinningen op rij, waarvan 18 op 18 in de 2de periode. Het beloofde dus een wedstrijd op het scherpst van de snee te worden.

De wedstrijd ging van start en het waren de bezoekers die er direct fel invlogen, hoge druk op het ganse veld, wat resulteerde in een grote kans in de 2de minuut, Fouquet dribbelde zich tot bij Jaron die pal stond en de poging redde. Jong Zulte had het in de beginfase moeilijk maar herstelde beetje bij beetje het evenwicht en nam vanaf het kwartier de wedstrijd resoluut in handen, het was nu Munkzwalm die onder druk stond en nog moeilijk aan voetballen kwam. Een eerste kans kwam er na voorzet van Pieter, Bram kopt over, 5 minuten later een nieuwe voorzet van Pieter, deze keer is het Michiel die de bal net over trapt.

Halfweg de 1ste helft gaat Bjorn 2 keer zijn kans, maar beide pogingen gaan over. In de 29ste minuut geraakt Pieter met een gelukje voorbij zijn belager, hij vindt Michiel die in 1 tijd voorbrengt en Bjorn kan binnenduwen, 1-0 29ste minuut. Jong Zulte duwt stevig door en versiert voor de rust nog 2 mooie kansen, na vrije trap van Lieven, kan Bram op doel koppen, de keeper redt knap. Op de daaropvolgende corner, opnieuw Bram die zijn kopbal voorlangs ziet gaan. Munkzwalm kreunt en Jong Zulte vergeet van Munkzwalm een tweede klap toe te dienen. Net voor rust toch nog een poging van Munkzwalm, een schot wordt door Jaron tegen de lat geduwd, de goed gevolgde Moerman kan de rebound binnen schuiven. Munkzwalm mag zich gelukkig prijzen met deze ruststand, 1-1.

De 2de helft start zoals de eerste met een vroege poging van Fouquet die zijn schot in het zijnet ziet belanden. Jong Zulte neemt het heft snel in handen en bestookt de bezoekende defensie, in de 54ste minuut zet Bram Michiel alleen voor doel, zijn poging gaat net naast de verste paal. 10 minuten later is het Bjorn die Michiel vrij speelt, deze keer redt de bezoekende doelman knap op de lobbal van Michiel. Munkzwalm loert nu op de counter, maar het is Jong Zulte die deze snel in de kiem smoort, een kwartier voor tijd mag Joeri een vrije trap nemen, zijn poging strand op de binnenkant van de paal en zo terug in het veld in. 5 minuten later komt dan toch de verdiende treffer, Bram kopt voor de keeper die hij met een hakbal probeert te verrassen, de keeper redt in eerste instantie maar is kansloos tegen de rebound van de goed gevolgde Lieven, 2-1 80ste minuut.

Maar het venijn zit in de staart, Jong Zulte vergeet van de bal te ontzetten en laat zo de tegenstander een kans krijgen, de bal komt bij Fouquet die de bal over Jaron in doel lobt, in die fase wordt Jens nog uitgesloten met een 2de gele kaart. Maar het is nog niet gedaan, opnieuw Fouquet kan ongedekt de bal aanpakken in de 16m en simpel klaar leggen voor Du Seuil die met een afgeweken schot de 2-3 op het bord zet. Jong Zulte kan niet meer reageren en druipt ontgoocheld af naar de kleedkamers.

Wat onthouden we van deze wedstrijd, als je de kansen niet afmaakt tegen een sterke tegenstander, dan krijg je het deksel op de neus. Wedstrijden worden niet enkel op talent gewonnen, maar vooral op efficiëntie en mentaliteit. Hopelijk leren we uit deze wedstrijd onze lessen en laten we ons niet meer op deze manier verrassen. 

Meerbeke - Jong Zulte 1-3

Eerst en vooral wil ik via deze weg iedereen een Gelukkig, Gezond en Sportief 2018 toewensen. Met de club doen we er alles aan om het jaar even succesvol te maken als het voorbije jaar.


Terug naar de orde van de dag, op de eerste speeldag na de winterstop, stond de verre verplaatsing naar het geplaagde Meerbeke op het programma. De thuisploeg slaagde er door allerlei redenen zelfs niet in om 15 man op het wedstrijdblad te zetten. 


Jong Zulte startte sterk en kon reeds in de 4de minuut een eerste keer dreigen, via een snelle tegenaanval bereikt Bram Michiel, deze kapt knap naar binnen, zijn schot wordt makkelijk  gepakt door de keeper. 11de minuut, vrije trap Joeri, Pieter kan de bal voor doel koppen, de keeper kan de bal onschadelijk maken voor de inlopende Jenzy. Jong Zulte blijft de wet dicteren, op het kwartier opnieuw thuisdoelman De Backer die een goeie redding in huis heeft wanneer Bram na een slecht weggewerkte corner in de draai op doel kan trappen. Halfweg de eerste helft een persoonlijke actie van Michiel, zijn schot gaat over. 3 minuten later een nieuwe corner voor Jong Zulte, Pieter achter de bal hij ziet de bal doorschieten tot bij Bram die makkelijk kan binnenduwen, 0-1 24ste minuut. Meerbeke reageert met hun eerste kans van de wedstrijd, goeie voorzet, Delahaye trapt net naast. Net na het half uur mag Joeri een corner trappen, Naïm kopt goed door en Michiel kan in de kluts de bal over de lijn duwen, 0-2 32ste minuut. Direct na dit doelpunt een nieuwe kans voor Meerbeke, Van Berlamont kan alleen op Jaron gaan, Jaron redt knap de goeie poging. De daaropvolgend corner wordt in eerste instantie weggekopt, maar de bal komt opnieuw voor doel en de vrijstaande Du Mongh kan makkelijk binnen koppen, 1-2 36ste minuut. Jong Zulte wordt wat slordiger en de match wordt evenwichtiger, veel gebikkel op het middenveld en vele slechte passen. Net voor de rust claimt Jong Zulte nog een strafschop nadat Bram wordt aangelopen in de 16m. Maar we gaan rusten met een 1-2 stand.


Het eerste kwartier van de 2de helft is het balbezit voor Jong Zulte, Meerbeke toont veel inzet en probeert druk te zetten waar mogelijk. Kansen zijn er amper op enkele vrije trappen en corners die niks opleveren. Op het uur is Jong Zulte héél dicht bij de 3de treffer, Jenzy met de goeie voorzet naar Michiel, maar door een stuit van de bal raakt Michiel de bal helemaal verkeerd en ziet zo de bal van dichtbij hoog overgaan. 5 minuten later een corner van Pieter, Jenzy kan van dichtbij koppen, maar raakt ook de bal verkeerd en over. 72ste minuut komt de bal bij Lieven, zijn schot gaat naast. Een minuutje later een klutsbal voor het doel van Meerbeke, de vandaag ongelukkige Michiel ziet zijn poging tegen de lat gaan. De wedstrijd kabbelt naar zijn einde, enkel in de laatste 5 minuten is er nog iets te beleven, 5 minuten voor affluiten komt Meerbeke dicht bij de gelijkmaker, na een corner kan Van Den Houte koppen, maar zijn poging gaat ruim over. 2 minuten later een copy book omschakeling van Jong Zulte, Lieven haalt de achterlijn, speelt de bal achteruit op de inlopende Bram die vanop de penaltystip de bal simpel kan binnentrappen, 1-3 88ste minuut. Match gedaan en dat beseft ook de scheidsrechter die in de 91ste minuut de wedstrijd affluit.


Het jaar goed gestart met een overwinning, we sluipen 2 puntjes dichter op Bambrugge die in blessuretijd een gelijkspel haalde bij Denderhoutem.Volgende week staat een topper van formaat op het programma, want dan komt Munkzwalm, 3de op 1 puntje van Jong Zulte en met een perfecte score van 18 op 18 in de 2de periode, op bezoek.

Wedstrijd op zondag 14 januari 2018 om 14u30, het (hoogstwaarschijnlijk niet spannende) BK veldrijden kan makkelijk gevolgd worden in de kantine, dus geen excuses om thuis te blijven!!

Jong Zulte - Gavere-Asper 2-0

16de speeldag en tevens de eerste speeldag van de terugronde. De wedstrijd werd gespeeld op zaterdagavond om daarna hopelijk te vieren op de eigen Kerstmarkt van Jong Zulte. Alvorens over de wedstrijd te spreken wil ik toch even stil staan om de talrijke medewerkers van de Kerstmarkt te feliciteren en te bedanken voor hun prachtige werk. De opkomst was misschien iets minder, maar de sfeer en het totaal plaatje waren fantastisch, de afwezigen hadden ongelijk. Ook bedankt aan de spelers en staf van Gavere Asper die nog een bezoekje aan de kerstmarkt brachten na de wedstrijd.

 

De 1ste wedstrijd van de terugronde werd tegen het zwaar gehavende en in crisis verkerende Gavere Asper die door blessures en schorsing een hele waslijst aan spelers miste. Aan Jong Zulte om terug de draad op te pikken na de verliespartij op Kluisbergen.

Jong Zulte startte gretig aan de wedstrijd en wou er een erezaak van maken om Gavere op geen enkel ogenblik de indruk te geven dat er puntengewin in zat vandaag. Reeds in de 3de minuut kan Jenzy een vrije trap onderscheppen, goeie voorzet naar Bjorn, maar de defensie kan de bal net op tijd ontzetten. In de 10de minuut consternatie wanneer Jasper wordt de bal wegtikt en daarbij de aanvaller eventjes aanloopt, de scheidsrechter ziet er een fout in en stuurt Jasper met rood naar de kleedkamers. De vrije trap gaat ruim over. Jong Zulte neemt direct de draad op en blijft hetzelfde spel speel, alleen een mannetje minder in de opbouw mag tegen een matig Gavere Asper geen probleem zijn. Op het kwartier een korte corner, Lieven brengt voor, bal wordt voor doel gekopt en net voor de lijn weggewerkt. 6 minuten later kan een aandringende Bjorn de bal onderscheppen, hij komt alleen voor De Groote, maar besluit te zwak waardoor de keeper makkelijk kan pakken. In de 24ste minuut een corner, bal wordt verlengd tot bij Bjorn die zijn poging opnieuw gered ziet worden door De Groote, ook de rebound wordt door de doelman gekeerd. Minuutje later, vrije trap met Lieven achter de bal, de keeper kan nog net in corner duwen. Op het half uur brengt Lieven de bal voor, Bjorn geraakt voor zijn man, maar wordt net voldoende gehinderd waardoor zijn schot naast gaat. In de 35ste minuut kan ook Gavere een eerste keer prikken het gekruiste schot van Marysse wordt makkelijk gepakt door Jaron. 2 minuten later wordt Bjorn geduwd in de 16m met een logische penalty als gevolg, Lieven achter de bal en hij trapt feilloos zijn 8ste van het seizoen binnen, 1-0 37ste minuut. Net voor rusten nog een grote kans voor Jong Zulte wanneer Jenzy zijn flank af gaat, zijn voorzet naar Bjorn is echter niet zuiver. We gaan rusten met een verdiende 1-0 voorsprong.

De tweede helft kan niet beter starten, want reeds in de 47ste minuut krijgt Jong Zulte een corner, Joeri met de goeie bal, Jenzy kan alleen knap binnen koppen, 2-0 47ste minuut. Gavere Asper blijkt geen tegenreactie te hebben tegen de 10 van Jong Zulte. Jong Zulte van hun kant schakelt over op controle voetbal. In de hele 2de helft blijft het spelbeeld hetzelfde, Jong Zulte met het balbezit en het overwicht. Gavere die het spel vooral ondergaat en weinig tot geen aanstalten maakt om de kentering te zoeken. Wel zijn er langs beide kanten nog een aantal voorzetten, maar die worden geplukt door de keepers of ontzet door de verdedigers. Grote kansen zijn er niet meer. De wedstrijd kabbelt rustig naar zijn einde. Jong Zulte pakt verdiend met zijn 10-en de 3 punten en blijft zo in het spoor van de leider Bambrugge.

Volgende week staat de kwartfinale van de Hofman Cup op het programma. Jong Zulte gaat op bezoek bij Bottelare (4de in 4de prov. D). Wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 23/12/17 om 14u30.

Kluisbergen - Jong Zulte 2-1

Voorlaatste speeldag van de heenronde, Jong Zulte moest op bezoek bij Kluisbergen Sportief. Het veld lag er door het slechte weer van de voorbije week zwaar maar bespeelbaar bij. Het zou een wedstrijd voor mannen worden. Kluisbergen was héél gemotiveerd en had zelfs voor de wedstrijd een taart gemaakt met de uitslag erop, 1-0 was de pronostiek van de thuisploeg. Aan Jong Zulte om het tegendeel te bewijzen.


Jong Zulte startte sterk aan de wedstrijd met direct veel druk naar voor en reeds in de eerste minuut een grote kans voor Pieter na een goeie voorzet van Lieven, Pieter mikte echter op de doelman. In de 5de minuut een goeie actie van Bram, hij kan alleen op doel afgaan maar wordt foutief afgestopt door Demeyer die de rode kaart onder zijn neus krijgt, de vrije trap van Bram gaat hoog over. Jong Zulte duwt door, in de 9de minuut kan Michiel net niet bij een voorzet van Pieter. 3 minuten dreigt de thuisploeg, een vrije trap wordt doorgekopt en aan de 2de paal net over gekopt. Op het kwartier een nieuwe vrije trap voor Kluisbergen, goalgetter Stockman achter de bal en die krult de bal enig mooi over de muur in de kruising, 1-0 15de minuut. Direct erna een voorzet van Lieven, Bram kopt over. Van dan af aan wordt er amper gevoetbald, de thuisploeg verdedigt met alle mogelijke middelen de voorsprong, de vele fouten, tijd rekken, het niet ingrijpen van de scheids, Jong Zulte die te weinig brengt, dit alles zorgt ervoor dat er tot aan de rust niks meer gebeurt, behalve stilstaande fases en het spel dat stilligt. We gaan dan ook rusten met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg.

De 2de helft start Jong Zulte met de verse krachten Jenzy en Bjorn, in de 47ste minuut is Jenzy gevaarlijk, zijn gekruld schot gaat net naast. Tot aan de 70ste minuut is het balbezit voor Jong Zulte zonder grote kansen, nog altijd hetzelfde spelbeeld als de laatste 25 minuten van de eerste helft. Rond de 70ste minuut 2 kansen voor Jong Zulte, eerst kan Michiel net niet bij de bal aan de 2de paal na een doorgekopte corner en 2 minuten later is de keeper net iets sneller op de bal dan Bjorn na voorzet van Lieven. In de 73ste minuut kan Kluisbergen profiteren van een defensieve blunder op 1 van hun talrijke blindelings naar voor getrapte lange ballen, De Haspe alleen voor Jaron, het schot gaat via het been van Jaron binnen, 2-0 73ste minuut. Jong Zulte probeert nog de bakens te verzetten, maar een gebrek aan scherpte bij 2 x geharrewar voor het Kluisbergense doel zorgen ervoor dat de bal niet binnen gaat. Jong Zulte slaagt er opnieuw in om over een hele wedstrijd een 10-tal kansen vakkundig de nek om te wringen, 5 minuten voor tijd valt een voorzet van Lieven dan toch binnen over de doelman, 2-1 85ste minuut, maar het is allemaal te weinig om aanspraak te maken op meer.

Een moedig strijdend Kluisbergen dat met veel overgave en inzet speelde, slaagt er in om de 3-punten thuis te houden nadat ze bijna de volledige wedstrijd met 10 man hadden gespeeld. Mooi was het allemaal niet, maar na het laatste fluitsignaal is er maar 1 factor die de punten verdeelt en dat zijn de gemaakte doelpunten.

Met nog 2 thuismatchen voor de winterstop is het belangrijk om de punten thuis te houden willen we in het spoor van Bambrugge blijven.

Jong Zulte - Denderhoutem 6-1

13de speeldag en vandaag kregen we het bezoek van Denderhoutem. Voor de speeldag betekende dit dus het nr. 2 tegen het nr. 3. Voor Jong Zulte de mogelijkheid om de supporters tevreden te stellen na de zwakke partij en nederlaag tegen de buren uit Machelen. Met een gehavende ploeg zou dit echter geen sinecure worden, Jasper Decuyper en Jens Deconinck waren geschorst, Ludovic Goeminne is geblesseerd en Mathias Dhondt werkt aan de terugweg na een hernia blessure.

Jong Zulte startte gretig aan de match en nam Denderhoutem direct bij de keel in een sterk openingskwartier, na 2 minuten kwam Jong Zulte dicht bij een treffer maar de rebound van Bram na een schot van Niels was te slap. 1 minuut later is het wel raak, een vrije trap komt bij Bram die aanneemt en in de draai binnen trapt, 1-0 3de minuut. Jong Zulte blijft domineren en 6 minuten later verstuurd Naïm een diepe bal in de hoek, Michiel twijfelt niet en trapt de bal vanuit een quasi onmogelijke hoek over de keeper binnen à la Marco Van Basten, 2-0 9de minuut. Denderhoutem is de pedalen even kwijt, in het eerste half uur kan het enkel dreigen met een afstandsschot dat ruim naast gaat. Jong Zulte krijgt de mogelijkheid en de ruimte om de wedstrijd snel te beslissen, in de 17de minuut wordt de poging van Lieven in extremis afgeblokt, 5 minuten later gaat een schot net naast, in de 25ste minuut wordt de poging van Michiel gered door de keeper. Er zijn nog meerdere mogelijkheden, maar de foute keuze of slechte pass zorgen ervoor dat het 2-0 blijft. In de 34ste minuut de eerste vlotte aanval van de bezoekers, de bal komt bij Mattias De Schrijver die met een lage schuiver scoort, 2-1 34ste minuut. Denderhoutem put hier moed uit en komt beter in de wedstrijd, maar verder dan een afgeweken schot net naast komen ze niet meer.

De 2de helft start met een goeie kans voor Jong Zulte, Bram komt voor de doelman, maar de keeper pakt goed. Denderhoutem schakelt snel om en topschutter Van Poelvoorde kan van aan de penaltystip vrij inschieten, Jaron heeft echter een knappe redding in huis en houdt de bezoekers van de gelijkmaker. Denderhoutem duwt wat meer nu en op het uur gaat een kopbal na corner net over. Jong Zulte moet reageren en doet dit ook met verve, enkele minuten na de kopbalkans voor de bezoekers een vrije trap voor Jong Zulte, Joeri dropt de bal in de rechthoek, de keeper miskijkt zich en ziet de bal voor de voeten van Bram vallen die makkelijk kan scoren, 3-1 62ste minuut. Denderhoutem zal deze opdoffer niet meer te boven komen waardoor Jong Zulte het laatste half uur naar hartenlust kan combineren en zoeken om verder uit te lopen. Naïm komt er een kwartier voor tijd dicht bij, maar zijn kopbal gaat over. Onze captain Lieven acht dan zijn moment gekomen. 10 minuten voor tijd biedt Bram hem een makkelijke kans aan, Lieven mist niet, 4-1 80ste minuut, 2 minuten later stuurt Jenzy Lieven diep, die komt alleen voor de keeper en schuift rustig binnen, 5-1 82ste minuut. 5 minuten later is het Dieter die Lieven diep stuurt, opnieuw oog in oog met de doelman en opnieuw schuift Lieven rustig binnen, 6-1 85ste minuten, een zuivere hattrick voor onze captain in 5 minuten. Jong Zulte kan nu makkelijk uittikken. Extra tijd is niet meer nodig en na 90 minuten wordt er dan ook afgefloten.

Een knappe en oververdiende zege voor Jong Zulte tegen een sterke tegenstander. Na de 1 op 9 knopen we terug aan met de overwinning. Volgende week wacht de verplaatsing naar Kluisbergen dat eveneens won met 1-6 op het veld van de rode lantaarn.

Opgepast, wedstrijd in Kluisbergen is op zondag 03/12/17 om 15u00.

 

Borsbeke - Jong Zulte 2-1

Vandaag stond de verplaatsing naar de seizoensrevelatie Borsbeke die op een gedeelde 4de plaats stond voor deze speeldag. Voor Jong Zulte was het na 2 matchen zonder overwinning met in het bijzonder de derby nederlaag dus geen makkelijk opdracht om eerherstel te zoeken.

Borsbeke nam van bij het begin de match in handen met stevig doch fris voetbal, Jong Zulte daarentegen zocht naar het nodige vertrouwen in de eerste 10 minuten. Borsbeke zou daarbij niet helpen want in de 7de minuut kwam het reeds dicht bij een doelpunt. 3 minuten later is het dan toch zover, een diepe bal door het centrum en Roy Janssens kan de bal mooi over de uitgekomen Jaron lobben, 1-0 10de minuut. Jong Zulte reageert direct want enkele minuten later trapt Jaron snel uit, Michiel kan de bal over de uitgekomen doelman lobben maar de plaatselijke kapitein kan voor de lijn ontzetten. De grootste storm van de thuisploeg lijkt gedoofd, want na een kwartier wordt de match evenwichtiger. De goed leidende scheidsrechter Bruggeman houdt de stevige doch faire match goed in handen. Na 20 minuten mag Snauwaert een vrije trap nemen voor de thuisploeg, Jaron redt knap uit de benedenhoek. Het 2de deel van de eerste helft is voor Jong Zulte met opeenvolgende kansen voor Michiel, eerst gaat zijn volley in de 24ste minuut tegen de paal, 5 minuten later wordt zijn achterwaartse kopbal onder de lat weggehaald door de thuisdoelman en in de 32ste minuut kapt Michiel zich goed vrij maar zijn schot wordt gered door de keeper. Tussendoor noteren we nog 1 tegenaanval van de thuisploeg maar het schot gaat voorlangs. Net voor rusten komen Bram en Pieter nog dicht bij de verdiende gelijkmaker, maar de kopbal van Bram over en Pieter die de keeper omspeelt maar dan voorlangs besluit kennen geen succes. We gaan rusten met een 1-0 achterstand.

Jong Zulte neemt van het begin van de 2de helft het initiatief en zou bijna de volledige helft domineren. Al is het wel de thuisploeg die in de 52ste minuut een dubbele kans krijgt, eerst wordt een schot van Maes gepakt door Jaron. Jong Zulte met snel balverlies en de 2de kans wordt onbesuisd naast geknald. Op het uur een kans voor Jenzy, maar zijn schot gaat over. 2 minuten later een knappe combinatie van Jong Zulte, Bram komt goed voor zijn man, maar zijn kopbal mist doel. In de 72ste minuut een blinde hoge bal van de thuisploeg, de Jong Zulte verdediging miskijkt zich en Van Waeyenberghe kan na een simpele één twee simpel scoren aan de 1ste paal, 2-0 72ste minuut. 3 minuten later lukt Jong Zulte de aansluitingstreffer wanneer een corner voor de voeten van Jenzy valt, die twijfelt niet en knalt in de bovenhoek binnen. Het laatste kwartier gaat Jong Zulte nog vol voor de gelijkmaker en misschien meer. Bram komt nog héél dichtbij met een vrije trap net naast de kruising en Lieven kan een rebound net niet over de keeper krijgen. We verdienden meer maar de gelijkmaker viel niet meer.

Op die manier komt na een reeks van 10 ongeslagen wedstrijden nu een reeks van 2 opeenvolgende verliespartijen. Maar geen paniek, vandaag was het spel terug stukken beter al misten we scherpte voorin en defensief. Blijven werken is de boodschap en de goeie flow komt snel terug.

Jong Zulte - KME Machelen 2-3

11de speeldag en vandaag stond de derby tegen de buren uit Machelen op het programma. Jong Zulte die vorige week de periodetitel pakte en de avond ervoor de 2de in de stand Bambrugge zag verliezen in Windeke stond dus voor een duidelijk opdracht. De buren van Machelen kloppen en zo de voorsprong in het klassement vergroten. Machelen van hun kant draaien momenteel goed mee in 2de en kunnen met vertrouwen en zonder druk aan de derby beginnen. Een 400-tal toeschouwers zijn getuige van deze derby die reeds een aantal jaar niet meer op de kalender had gestaan.

Met de felle wind in de rug ging Jong Zulte van start, het probeerde van meet af aan de bal over de grond te laten gaan, maar mede door slechte passing en vooral door de gretige bezoekers kwam dit er langs geen kanten uit. De wedstrijd verliep al bij al evenwichtig. Het waren de bezoekers die in de 11de minuut konden profiteren van matig verdedigen, Gilles Heyerick reageerde attent en kon makkelijk scoren, 0-1 11de minuut. Jong Zulte kan direct reageren want 3 minuten later komt het dicht bij de gelijkmaker, een snelle omschakeling via Pieter, hij speelt Michiel aan die op zijn beurt Jenzy alleen voor de doelman zet, maar twijfelt te lang en weg kans. Van dan af aan gaat het van kwaad naar erger bij Jong Zulte, slechte passing, geen duels en ook geen tweede bal. Machelen is baas en komt weinig tot niet in de problemen. In het laatste kwartier komen ze nog 2 keer dicht bij een treffer, eerst wordt een knappe aanval afgesloten met een schot dat rakelings naast gaat en op een vrije trap wordt er net niet attent gereageerd om binnen te duwen. Jong Zulte van hun kant kan enkel een schot van Jens, makkelijk gepakt en een schot van Naïm dat gedragen door de wind dreigt binnen te vallen, maar Brondeel heeft een goeie redding in huis. Rusten met een 0-1 stand.

Na een donderpreek tijdens de rust zien we een gemotiveerd Jong Zulte aan de aftrap van de 2de helft. Maar wie een stormloop verwacht komt bedrogen uit. De enige storm die aanwakkert is de felle wind die nu in het nadeel speelt van Jong Zulte. Eerste kansje is er wel voor Jenzy die zijn schot gered ziet worden. In de 48ste minuut een verre uittrap van Brondeel, de Jong Zulte defensie verkijkt zich en Fries De Waele kan profiteren door hard in de bovenhoek binnen te knallen, 0-2 48ste minuut. Jong Zulte is nu helemaal van slag en dat komt het spel niet ten goede. Het komt in de 55ste minuut wel dicht bij de aansluiting, de kopbal van Bram na hoekschop van Joeri gaat echter net over. 2 minuten later gaat een schot van de ingevallen Niels over. Halfweg de 2de helft is het helemaal over uit wanneer Gillis Dentyn kan profiteren van nieuw slap verdedigen en kan scoren, 0-3 65ste minuut. Machelen begint nu terug te plooien en de ruimtes worden wat groter waardoor Jong Zulte eindelijk min of meer in de match komt. In de 70ste minuut kan Jenzy zijn kopbal net niet goed genoeg mikken en ziet de bal naast gaan. Een minuutje later is het wel raak, een mooie 1-2 tussen Michiel en Armin, Armin kan de bal net over de uitgekomen Brondeel stiften, 1-3 71ste minuut. Het doelpunt zorgt voor energie en eindelijk schiet de motor in gang, een kwartier voor tijd lukt de aansluitingstreffer een goeie vrije trap van Pieter wordt door Niels hard binnen gekopt, 2-3 75ste minuut. Met nog een kwartier te spelen lijkt alles opnieuw nog mogelijk, maar helaas geraakt de motor nooit helemaal op toeren. Wat natuurlijk ook de verdienste was van de bezoekers die 95 minuten gevochten en geknokt hebben om de verdiende overwinning te halen.

Mede door het verlies van de concurrenten blijft Jong Zulte aan de leiding, in de top 5 kon enkel Geraardsbergen winnen dat op die manier een gouden zaak doet. Met het 2-luik Borsbeke en Denderhoutem voor de boeg en na de recente 1 op 6, komen leuke en spannende weken voor de boeg.

Ook dank aan de talrijke supporters die zondag aanwezig waren!

Bambrugge - Jong Zulte 3-3

Op de 10de speeldag hadden de kalendermakers ervoor gezorgd dat het nr.1 Jong Zulte op bezoek moest bij het nr. 2 Bambrugge. 1 punt was het verschil tussen beide ploegen, een echte topper dus. Inzet van vandaag, de eerste plaats en ook de 1ste periodetitel. Jong Zulte had aan een gelijkspel genoeg om leider te blijven en op de eerste plaats te blijven. 600 supporters zouden getuige worden van een aangenaam spektakelstuk met een hoge intensiteit en een hoog tempo op de kleine "Lindekouter".

De wedstrijd ging furieus van start en de toon van de wedstrijd werd meteen gezet, zowel de thuisploeg als de bezoekers hadden hun tactisch plannetje klaar. In de eerste minuut had Bram iets moois in gedachten, zijn lobbal vanop 45m ging net over doel. Bambrugge prikte meteen tegen, Coppens alleen voor Jaron die een goede redding in huis heeft. In de 7de minuut valt de bal voor de voeten van Van Der Hoeven die zijn schot kraakt waardoor Jaron makkelijk kan pakken. De eerste storm gaat hierna wat liggen, maar het spel blijft snel over en weer gaan zonder echte kansen. In de 25ste minuut een hard schot van de thuisploeg dat Jaron wegbokst, de bal komt direct terug in de voeten van Matthijs die kan scoren, maar het doelpunt wordt terecht afgekeurd wegens buitenspel. Jong Zulte heeft het moeilijk en komt niet aan combineren op het kleine veld en door de kort opzittende tegenstander. Op het half uur kans Goossens, Jasper gooit zichzelf voor de bal en kan het schot blokken. 4 minuten later balverlies op de flank, de bedrijvige Matthijs kan actie maken, maar zijn schot gaat naast. In de 38ste minuut een copy book omschakeling van Jong Zulte, Pieter met de crossbal op Michiel, die stuurt op zijn beurt Lieven in de ruimte, zijn schot wijkt licht af en verdwijnt laag in de hoek, 0-1 38ste minuut. Bambrugge reageert direct, na een misverstand kan opnieuw Matthijs op doel afgaan, zijn schot gaat in corner. Net voor rust nog 2 kansen voor Jong Zulte, eerst kan Pieter een corner van Joeri net niet in doel verlengen en kort daarna gaat een omhaal van Bram na voorzet van Pieter voorlangs. We gaan rusten met een gevleide 0-1 voorsprong.

 

Bambrugge begint verschroeiend aan de 2de helft en Jong Zulte snakt naar adem, de aanvalsgolven blijven komen maar de defensie houdt voorlopig stand. Na 8 minuten komt dan toch de verdiende gelijkmaker, Coppens komt schuin voor doel alleen op Jaron, hij plaats de bal over de uitkomende Jaron en de bordjes hangen terug gelijk, 1-1 53ste minuut. Bambrugge blijft doorgaan en een minuut later komt het ei zo na op voorsprong, het schot gaat overhoeks via de paal buiten. Jong Zulte komt stilletjes aan terug op adem en kan in de 57ste minuut een eerste keer tegenprikken. Pieter met een goeie actie en dito voorzet, Michiel wint zijn duel aan de 2de paal en ziet zijn kopbal over de doelman in doel verdwijnen, 1-2 57ste minuut. Bambrugge lijkt nu wat van slag en Jong Zulte komt steeds beter in de wedstrijd, vooral Pieter en Lieven zijn bedrijvig op hun flanken. In de 65ste minuut een nieuwe voorzet van Pieter, deze keer gaat de kopbal van Michiel net naast de 1ste paal. Het laatste kwartier zet Bambrugge alles op alles en stuurt de torens mee naar voor en gaat voor een heuse powerplay, met lange ballen en op kracht probeert het de technische doch tenger spelers van Jong Zulte te versmachten. Veel druk, maar grote kansen zijn er niet. Jong Zulte probeert op de omschakeling de risico nemende thuisdefensie af te straffen, wat ook lukt in de 84ste minuut, na aandringen van Pieter komt de bal bij Jenzy die laag in de korte hoek binnen trapt, 1-3 84ste minuut. Vreugde taferelen bij de meegereisde supporters en de spelers, maar een wedstrijd duurt 90 en misschien wel 95 minuten en dat heeft Jong Zulte aan de lijve mogen ondervinden. In minuut 89 nog maar eens een diepe bal in de 16m van Jong Zulte, de bal valt voor de voeten van Goossens die niet aarzelt en via de voet van Naïm binnen trapt, 2-3 89ste minuut. Bambrugge krijgt een boost van energie en gooit alles vooruit en wordt daarvoor ook beloond, want in minuut 94 gaat een bal voorbij iedereen en de vrijstaande Bauwens kan aan de 2de paal binnen trappen, 3-3 94ste minuut. Na de aftrap wordt de wedstrijd afgefloten.

Na de grote ontgoocheling van de uit handen gegeven overwinning komt dan ook het besef dat de 1ste periodetitel voor Jong Zulte binnen is. Met 26 op 30, 8 overwinningen, 2 draws en 0!!! verliespartijen kunnen we spreken van een fantastische eerste periode!!

Volgende week staat de derby tegen KME Machelen op het programma, de spelers, staff, bestuur en medewerkers van Jong Zulte roepen alle supporters op om te komen!

Jong Zulte - KME Machelen       zondag 12 november    aftrap om 14u30              Be there!!!

Jong Zulte - Edeboys 3-1

Op de 9de speeldag kregen we het bezoek van Edeboys, ploeg die met 7 punten onderaan het klassement staat. Voor Jong Zulte moest de match gewonnen worden om in de best mogelijke positie te starten aan de wedstrijd volgende week op Bambrugge. Bij winst van de thuisploeg en verlies van Bambrugge kon de 1ste periodetitel vandaag gewonnen worden. Al werd daar geen rekening mee gehouden aangezien Bambrugge op bezoek moest bij Eine die puntenloos laatste stond.

De wedstrijd startte rustig, zoals gewoonlijk veel balbezit voor de thuisploeg en een tegenstander die eerder afwachtend aan de match begon. In het eerste kwartier waren er dan ook niet echt grote kansen. Dreiging was er wel wanneer Michiel net niet bij de bal kon aan de 2de paal, na doorkoppen van Naïm. Een minuutje later een afvallende bal die voor de voeten van Jens viel, die aarzelde niet maar zag zijn schot net naast gaan. Na 22 minuten een knappe individuele actie van Bram die 3 man passeert, zijn schot gaat voorlangs. Jong Zulte heeft de match stevig in handen, maar creëert te weinig kansen. In de 38ste minuut komt dan toch de verdiende openingstreffer, Armin kan Michiel aanspelen die net kan doortikken naar Jens die goed komt ingelopen en de bal beheerst onder de keeper binnen schuift, 1-0 38ste minuut. Jong Zulte controleert verder maar komt toch met de schrik vrij wanneer net voor rusten Edeboys een vrije trap krijgt net voor de 16m, de bal gaat echter rakelings over. We gaan rusten met 1-0.

De 2de helft start op dezelfde manier, Jong Zulte met de controle maar bij momenten te slordig in balbezit. Een eerste vlotte combinatie in de 4de min. over verschillende stations brengt de bezoekers in de problemen, voorzet op Michiel die net voor het afwerken uit evenwicht wordt gebracht, terechte penalty. Bram achter de bal, de bezoekende doelman kiest de goeie hoek en pareert de penalty. Edeboys met een snelle tegenaanval krijgt een wel héél lichte vrije trap op een mooie plaats. Na héél wat discussie wordt de vrije trap meters over getrapt. Op het uur een snelle omschakeling via Jaron die met een strakke lange uittrap Michiel bereikt, die heeft wel nog wat werk voor de boeg maar kan toch knap binnen trappen, 2-0 61ste minuut. Wedstrijd lijkt gespeeld, want buiten de 2 vrije trappen is er amper dreiging geweest van de bezoekers. 3 minuten later voorzet Pieter, Michiel kopt goed, maar Vispoel heeft een sublieme redding in huis. In de 68ste minuut simpel balverlies centraal, Edeboys profiteert optimaal waardoor de ingevallen De Geyter feilloos voorbij Jaron trapt, 2-1 68ste minuut. Dit schudt de thuisploeg terug wakker en het niveau en tempo worden verhoogd. Een kwartier voor tijd komt Jong Zulte dicht bij een 3de treffer, een voorzet komt bij de bedrijvige Jens die de korte hoek viseert met een harde knal. Opnieuw heeft Vispoel een goede redding in huis. Het is echter uitstel van executie, want 5 minuten voor tijd is het dan toch raak via een snelle aanval waar Lieven Jenzy in de ruimte stuurt, hij zet goed voor en de goed meegelopen Pieter kan simpel binnen duwen, 3-1 82ste minuut. Het beetje hoop dat Edeboys had is nu volledig weg. Jong Zulte kan de wedstrijd simpel uitspelen. Domper op de feestvreugde is het uitvallen van Bram Decuyper net voor tijd met een zware blessure.

Jong Zulte deed wat het moest doen en hield de 3 punten thuis, ook dichtste achtervolger Bambrugge won hun match waardoor we volgende week op speeldag 10 een ware topaffiche krijgen. Bambrugge (24 punten) ontvangt Jong Zulte (25 punten) op zondag 5 november om 14u30 met als inzet de 1ste plaats en de bijhorende 1ste periodetitel. Voor de gelegenheid is er een bus ingelegd voor de supporters. Meer info kan je hierover terugvinden op de website van Jong Zulte www.jongzulte.be of de Facebookpagina van Jong Zulte. Het team hoopt om met de steun van jullie samen een topprestatie neer te zetten in Bambrugge. One Team!!!

Doelpunten: 37' J. Deconinck, 63' M. Deweer, 80' P. Rogge)

Geraardsbergen - Jong Zulte 1-2

Vandaag stond de zware verplaatsing naar Geraardsbergen op het programma, een onvervalste topper tussen de 2 ongeslagen ploegen uit 2deprovinciale B. Jong Zulte puurde uit 7 wedstrijden 6 overwinningen en 1 gelijkspel, Geraardsbergen haalde 5 overwinningen en 2 puntendelingen. Thuis had Geraardsbergen nog geen punten laten liggen, maar Jong Zulte kon daar een foutloos parcours in de uitwedstrijden tegenover stellen. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.

Geraardsbergen begon scherp en gretig aan de wedstrijd, het probeerde Jong Zulte hoog vast te zetten en het voetballen te beletten. Het eerste kwartier was er vooral veel middenveldspel te zien. 2 ploegen die elkaar tactisch probeerden vast te zetten en elkaars sterke punten te neutraliseren. In de 7de minuut wordt Bram diep gestuurd en foutief afgestopt een 5-tal meter voor de 16m. Joeri achter de bal en die deed zijn kunstje van vorige week netjes over en borstelde de bal over de muur tegen de netten, 0-1 7de minuut. Geraardsbergen reageerde meteen en nam de wedstrijd terug op. Het bleef Jong Zulte stevig aanpakken met veel aanvallend geweld. Grote kansen waren er echter niet, tot in de 18deminuut een voorzet vanop links aan de 2de bal belandt, het harde schot belandt via de lat in de voeten van Devuyst, die brengt de bal voor en Pieter Van Der Linden kan simpel binnen duwen, verdiende gelijkmaken na 18 minuten, 1-1 18de minuut. Jong Zulte geraakt moeilijk in zijn spel, mede door de tegenstander en de stevige wind. Maar het komt toch aan de beste kans, na een goeie combinatie wordt Bram diep gestuurd, hij aarzelt iets te lang waardoor de verdediger genoeg kan hinderen, weg kans. 4 minuten later opnieuw een goeie combinatie, deze keer wordt Lieven diep gestuurd, hij wordt net voor de 16m foutief afgestopt, een logische vrije trap en rode kaart zijn het gevolg. Opnieuw Joeri achter de bal, deze keer kiest hij de vrije hoek en trapt hard in de bovenhoek, een gevleide 1-2 29ste minuut. Tegen 10 man lukt het Jong Zulte nu eindelijk om voetballend zijn stempel te drukken. Het laatste kwartier neemt Jong Zulte de wedstrijd in handen, weliswaar zonder kansen. Het is zelfs de thuisploeg die enkele minuten voor de rust nog dreigt met enkel vrije trappen en corners.

De 2de helft start Geraardsbergen gretig, maar het is Jong Zulte die de eerste kans krijgt, Michiel schakelt zijn man uit, omspeelt de keeper maar besluit dan in het zijnet. Het zou de enige kans voor Jong Zulte in de 2de helft worden. Het is de thuisploeg die met powerplay, lange ballen en snelheid voorin het meeste druk uitoefent, Jong Zulte slaagt er niet in om de bal in de ploeg te houden en de rust te bewaren. Gelukkig zijn de vele lange ballen niet van de goeie kwaliteit, waardoor Jaron en zijn defensie al bij al makkelijk overeind blijven. In de 68ste minuut de kans voor de thuisploeg, na een vrije trap blijft de bal in de 16 hangen, een schot verdwijnt tegen de paal en de rebound wordt hoog over geschoten, hier komt Jong Zulte goed weg. Jong Zulte probeert via de omschakeling wat terug te doen, maar ook de thuisdefensie blijft redelijk makkelijk overeind. Een paar keer moet de keeper gepast tussen komen, maar mirakels dient hij niet te verrichten om Jong Zulte van een 3de treffer te houden. Een kwartier voor tijd een nieuwe kans voor de thuisploeg, een voorzet van rechts wordt te slap op doel gekopt en Jaron kan makkelijk pakken. Geraardsbergen zet nu alles op alles om toch nog een punt uit de brand te slepen, maar verder dan een slechte vrije trap die Jaron van onder de lat moet halen komt het niet meer. Jong Zulte slaagt er met hangen en wurgen in om de 3 punten vast te houden.

Qua resultaat een topprestatie van onze jongens die toonden dat ze op karakter ook een wedstrijd tot een goed einde kunnen brengen. Qua spelniveau was onze 2de helft allesbehalve goed, zeker tegen 10 man. Maar het belangrijkste zijn uiteraard de 3 punten, nog 2 wedstrijden voor de eerste periode en 1 punt voorsprong op Bambrugge. Ook Denderhoutem en Geraardsbergen komen nog in aanmerking voor de 1ste prijs van het seizoen. Volgende week komt Edeboys op bezoek, opnieuw een moeilijke opdracht, maar dat zullen ze dit seizoen allemaal zijn.

Doelpunten: 7' & 19'min. J. Serruys

Jong Zulte - Windeke 1-1

Vandaag kregen we het bezoek van Windeke, de Windo's die met een 10 op 18 op de 7de plaats stonden en in het verleden al altijd een moeilijke tegenstander voor Jong Zulte geweest zijn.

Onder een stralende zon en 25 graden wordt de wedstrijd af getrapt. Jong Zulte neemt het initiatief en het balbezit, Windeke van hun kant zetten een blok neer en loeren op de omschakeling, de eerste 10 minuten verlopen al bij al evenwichtig zonder gevaar langs beide kanten. In de 12deminuut een eerste kans voor de thuisploeg de voorzet van Jens bereikt Lieven, zijn harde schot raakt het zijnet. Tot aan de 20ste minuut blijft het evenwichtig, in de 24ste minuut vrije trap Lieven, Armin kan ongedekt koppen, maar de bezoekende doelman heeft een goede redding in huis. Enkele minuten later opnieuw Armin, deze keer wordt zijn poging op corner afgeblokt. In de 33ste minuut een uitbraak via Pieter, hij wil de vrijstaande Armin bedienen, maar raakt de bal verkeerd, weg kans. 2 minuten later wordt Bram afgezonderd voor doel, maar zijn schot is te slap en de keeper kan al bij al makkelijk pakken. De laatste 10 minuten voor de rust drukt Jong Zulte stevig door, de Windo's kreunen, maar kraken niet waardoor we met een billijke 0-0 gaan rusten.

De tweede helft start met het zelfde spelbeeld, Jong Zulte heeft controle over de match maar moet toch attent blijven. In de 52ste minuut een knappe actie van een bezoekende speler in de 16. Zijn schot wijkt af in corner. De corner levert niks op, Jong Zulte kan razendsnel omschakelen via Pieter die een spurt van 60 meter trekt langs zijn flank, zijn goeie voorzet wordt net voor de inlopende Lieven onschadelijk gemaakt. Jong Zulte blijft het balbezit houden en Windeke legt zich meer en meer neer bij de 0-0. In minuut 65 krijgt de thuisploeg een vrije trap vanop zo een 20meter, Joeri achter de bal en hij trapt de bal over de muur knap binnen, 1-0 65ste minuut. De verdiende voorsprong voor de thuisploeg is een feit. De warmte en het hoge tempo beginnen bij beide ploegen hun tol te eisen, de ruimtes worden groter en Windeke kruipt nu wat meer vooruit. Jong Zulte krijgt in het komende kwartier een 3-tal kansen om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. De lob van Armin gaat net naast, 2 pogingen van Bram, de eerste gaat over en de 2de wordt afgeblokt in corner. In de 77ste minuut een dubbele kans voor de Windo's, maar geen doelpoging op kader. In de allerlaatste minuut krijgt Jong Zulte het deksel op de neus, na een duel belandt de bal voor de voet van Casteur, die twijfelt niet en knalt de bal vanop zo een 18m net naast de paal binnen, 1-1 89ste minuut. Serieuze opdoffer voor de thuisploeg. Er is te weinig tijd om nog te reageren waardoor de wedstrijd eindigt op 1-1.

De winst reeks wordt dus in de 7de match afgebroken, het eerste tegendoelpunt in 4 thuismatchen zorgt ook direct voor het 1ste puntenverlies. Magere troost is dat Bambrugge hun match verliest, waardoor we na 7 wedstrijden alleen op kop van de competitie staan. Volgende week de lastige verplaatsing naar Geraardsbergen die ook nog ongeslagen is en op 2 punten van ons volgt. Een onvervalste topper met als inzet de leidersplaats. Alle steun zal dus welkom zijn, dus supporters, we rekenen ook op jullie!! One team!!

Doelpunt: 65' min: J. Serruys

 

 

Jong Zulte - Winnik 8-0

Op de 6de speeldag stond de wedstrijd tussen Jong Zulte en Winnik op het programma. Jong Zulte die foutloos van start ging met een 15 op 15 wou die lijn doortrekken tegen Winnik dat al ging winnen op verplaatsing bij Burst en Eine.

Van bij de start nam Jong Zulte de wedstrijd in handen, het eiste het balbezit volledig op. Winnik die positief voetbal wou brengen en aanvallend voor de dag kwam zou al snel de rekening daarvoor gepresenteerd krijgen. In de 6de minuut een eerste kansje wanneer Armin een 1-2 doet met Michiel, het schot wordt met het nodige geluk gered door de bezoekende doelman. In de 11de minuut valt de te verwachten openingstreffer, Bjorn kaatst goed op Michiel die op zijn beurt Bram bedient. Bram schakelt zijn man uit en trapt laag binnen, 1-0 11de minuut. 3 minuten later is het alweer prijs, deze keer stuurt Jens Bram diep en die werkt rustig af, 2-0 14de minuut. Jong Zulte domineert de partij volledig, Winnik slaagt er niet in om de bal in eigen ploeg te houden. In de 19de minuut is het deze keer Joeri die Bram voor de keeper afzondert, Bram werkt opnieuw beheerst af en slaagt erin een zuiver hattrick te scoren in een tijdspanne van 8 minuten, 3-0 19de minuut. Nog is het feestje niet gedaan, want 3 minuten later kan Pieter zich doorzetten, zijn schot wordt gepakt door de keeper, maar Bjorn is er al de kippen bij om binnen te duwen, 4-0 22ste minuut. Jong Zulte blijft gretig naar voor trekken en Winnik legt de thuisploeg ook amper iets in de weg. In de 24ste minuut een vrije trap van Michiel, de keeper redt knap, Bram kan net niet genoeg bij de rebound. 2 minuten later is het Armin die met een knappe crossbal Bram aanspeelt, knappe controle en een nog knapper schot die met een krul in de verste hoek verdwijnt, 5-0 26ste minuut. Van een dol kwartier gesproken. Jong Zulte neemt nu wat gas terug maar blijft de bal rustig rondspelen. Voor de rust dreigt het nog 2 keer, Jens met een pegel, gered door de keeper en 10 minuten voor rust Bjorn die Bram diep stuurt, deze keer wordt zijn schot afgeblokt. De laatste 8 minuten speelt Jong Zulte de 1ste helft rustig uit, weliswaar met 10 na het uitvallen van Bjorn.

De 2de helft start Jong Zulte gezapig, het heeft nog steeds de bal in de ploeg, maar het is allemaal net ietsje minder scherp. Het is dan ook wachten tot de 59ste minuut voor een 1ste kans, Bram die Michiel goed aanspeelt, zijn harde schot belandt op de paal. In de 64ste minuut komt ook Winnik dicht bij een eerredder, de lobbal belandt in het zijnet. Het laatste kwartier duwt Jong Zulte nog eens het gaspedaal in, in de 76ste een goeie actie van de ingevallen Lieven, Michiel trapt de bal onbegrijpelijk over de gapende en lege doelmond. 10 minuten voor tijd een vlotte aanval van Jong Zulte, Bram bewaart het overzicht en speelt Lieven aan die knap binnen trapt, 6-0 80ste minuut. 2 minuten later Niels op de linkse kant, een goeie voorzet en het Michiel die deze keer de bal binnen kan glijden en zo ook zijn verdiende doelpuntje meepikt, 7-0 82ste minuut. 4 minuten later een identieke fase, Niels die de bal voorbrengt en Lieven kan profiteren van het dubbel mistasten van de bezoekende doelman en scoren, 8-0 86ste minuut. In de laatste minuut waagt Jens ook nog eens zijn kans, zijn schot verdwijnt ei zo na in het doel dat langs de zijlijn achter de ballustrade staat, al bij al een verdienstelijke poging;-). De wedstrijd wordt na exact 90 minuten afgefloten.

Het sprookje blijft dus duren, 18 op 18 en we blijven gedeeld eerste met Bambrugge dat ook geen steken laat liggen. Dinsdag terug snel de voetjes op de grond, want volgende week opnieuw een thuiswedstrijd tegen Windeke dat vorig jaar vice-kampioen werd.

11', 15', 19' B. Decuyper / 22' B. De Wilde / 26' B. Decuyper / 81' L. Cnudde / 83' M. Deweer / 86' L. Cnudde

Eine - Jong Zulte 1-3

Op Firtelzondag stond de verplaatsing naar Eine op het programma, Eine die met een 0 op 12 van start ging en zonder trainer zat wou kost wat kost een positieve prestatie afleveren tegen Jong Zulte dat als ongeslagen leider op bezoek kwam.

Jong Zulte ging scherp van start en wou de thuisploeg bij de keel grijpen. Reeds in de eerste minuut een actie van Bram, voorzet op Bjorn die aflegt naar Jens, zijn schot wordt in 2 tijden gepakt door de thuisdoelman. Het balbezit is voor Jong Zulte, maar het zijn de bezoekers die in de 10de minuut een scherpe tegenaanval uitvoeren, actie van op rechts, bal wordt goed voor doel gebracht en binnen getrapt vanuit buitenspel. Jong Zulte domineert dan wel, maar heeft het moeilijk om kansen te creëren, in de 18de minuut noteren we een goeie volley van Naïm die net naast gaat. Eine reageert met in de 21ste minuut een kopbal die op het dak van het doel valt en in de 32ste minuut opnieuw een snelle omschakeling van de thuisploeg, een misverstand tussen Jaron en Ludovic waardoor de bal voor de voeten van Pauwels valt die onbesuisd over trapt. In minuut 34, de eerste grote kans voor Jong Zulte, Max bedient Bram, die zich in de 16m knap vrij maakt, zijn schot gaat echter voorlangs. Net voor rust Eine met een snelle diepe bal, Pauwels alleen voor Jaron, die in eerste instantie kan blokken, maar de bal valt opnieuw voor de voeten van Pauwels die beheerst binnen trapt, 1-0 45ste min. Jong Zulte gaat de rust in met een 1-0 achterstand, het voetbal was niet altijd goed en een strafschop had misschien ook gekund.

De 2de helft start Jong Zulte met een nieuwe veldbezetting, aanvankelijk loopt het wat stroef, maar in minuut 52 kan Pieter zich doorzetten op links, hij bedient Bram die alleen voor de doelman komt en rustig binnen schuift, 1-1 52ste minuut. Amper 2 minuten later is het deze keer Armin die veel ruimte heeft op zijn rechtse flank, hij zet voor achter de verdediging van Eine en Bjorn is er als de kippen bij om binnen te duwen, 1-2 54ste minuut. De thuisploeg krijgt een mentale dreun en Jong Zulte probeert nu door te duwen. In minuut 60 kopt Bram overhoeks op de lat na corner van Joeri. 3 minuten later een vrije trap op een mooie plaats, Bram trapt goed, maar de thuisdoelman heeft een knappe redding in huis. 2 minuten later is het Bjorn die zich goed doorzet in de 16m, zijn schot wordt uitstekend gered door de keeper, Pieter kan net niet genoeg bij de rebound. Jong Zulte domineert nu de wedstrijd volledig, al blijft het uitkijken naar de snedige tegenaanvallen van de thuisploeg. In de 78ste minuut kan Pieter voorzetten vanop rechts, zijn bal komt aan de 2de paal waar Bram voor een leeg doel op de buitenkant van de paal trapt. 2 minuten later valt de verlossende goal dan toch, Pieter met een goeie voorzet vanop links, Bjorn kan binnen koppen, 1-3 80ste minuut. De wedstrijd is gespeeld en de laatste 10 minuten speelt Jong Zulte de match simpel uit.

Na 5 speeldagen blijft Jong Zulte zonder puntenverlies aan kop van het klassement samen met Bambrugge. Met 2 thuiswedstrijden voor de boeg is het doel dan ook om daar zo lang mogelijk te blijven staan. Vandaag werd echter duidelijk dat makkelijke wedstrijden niet bestaan en dat er iedere wedstrijd voor de punten gevochten zal moeten worden.

Doelpunten: 52' B. Decuyper / 54' & 79' B. De Wilde

Volgende speeldag op 7 oktober '17 om 19u30 ontvangen we Winnik.

Jong Zulte - Burst 2-0

Jong Zulte kreeg vandaag het bezoek van Burst, vorig jaar speelden de bezoekers de eindronde voor promotie. Ook dit jaar is het de ambitie van Burst om mee te dingen naar een top 5 plaats. Getuige daarvan was de 9-3 overwinning tegen Eine. Jong Zulte kon daar een foutloos parcours tegenover zetten met 9 op 9.

Onder een stralende zon, aangename temperaturen en met het WK-wielrennen op de achtergrond startte de match gezapig. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en het tactisch plan van beide coaches zorgde ervoor dat alles goed vast zat. In het eerste kwartier waren er enkel een schot van bezoeker Landuyt, vorige week goed voor 6 goals, dat naast ging te noteren en een schot van Jens uit de 2de lijn in de handen van de bezoekende doelman. In de 17de minuut een snelle omschakeling van Jong Zulte, Maxime met de goeie voorzet, Bjorn die net niet bij de bal kan. De bal komt in de voeten van Michiel die zich goed vrijmaakt en overhoeks binnen krult, 1-0 17de minuut. 3 minuten later kan de thuisploeg deze copy book omschakeling nog eens nadoen. Opnieuw Maxime met de voorzet, deze keer vindt hij Bjorn aan de 1ste paal die knap overhoeks binnen kopt, 2-0 20ste minuut. Jong Zulte neemt de controle over de match over, Burst heeft het moeilijk, maar Jong Zulte duwt het gaspedaal niet genoeg in om de tegenstander helemaal uit de match te voetballen. In de 31ste minuut een gevaarlijke aanval van de bezoekers, targetspits De Rouck kopt in de loop van Landuyt die zijn lobbal op de lat ziet stranden. Het tempo blijft echter te laag met een controlerend Jong Zulte en Burst die wat gas moet terug nemen na het vele loopwerk in de eerste helft. De laatste 5 minuten dan toch terug de bezoekers die nu druk op de thuisdefensie oefenen, net voor rust krijgen ze een vrije trap vanop zo een 20 m. Knap getrapt, maar Jaron heeft een goeie redding in huis en zweeft de bal uit de hoek. We gaan rusten met een verdiende 2-0.

De tweede helft begint rustig, de eerste minuten gebeurt er amper iets, veel spelers hebben blijkbaar last van het aangename zomerweer. De Rouck lobt in de 54ste minuut over. De match wordt slordiger en langs beide kanten blijkt het moeilijk om de bal in de ploeg te houden, gevolg veel middenveldspel en duels. De laatste 20 minuten flakkert de vlam terug aan, Bram met een actie, zijn schot wordt gered door de keeper, Michiel kan net niet bij de rebound. 2 minuten later een knappe actie van Landuyt, zijn gekraakte schot gaat voorlangs. In de tegenaanval van Jong Zulte ziet Bjorn de keeper ver uit zijn doel staan, zijn lob vanop 35m botst echter net naast het doel. Burst buigt meer en meer het hoofd en de drang om nog iets te rapen verdwijnt als sneeuw voor de zon. Jong Zulte komt nog dicht bij een derde treffer, de volley van Pieter wordt echter gepakt door de keeper. De overwinning komt niet meer in gevaar en Jong Zulte kan de match rustig uittikken.

4 wedstrijden ver, 12 op 12, 8 doelpunten gemaakt en slechts 1 tegendoelpunt. Fantastische cijfers, maar opgepast, hoogmoed komt voor de val. Dus iedereen scherp en gemotiveerd houden lijkt de boodschap. Volgende week gaan we op bezoek bij Eine die zijn seizoensstart compleet miste en gegarandeerd op revanche zal uit zijn. Onder het motto een gewaarschuwde man is er 2 waard moet er voor de 3 punten gegaan worden.

Doelpunten: 17' M. Deweer / 20' B. De Wide

Munkzwalm - Jong Zulte 0-2

Na de recente 6 op 6 stond Jong Zulte voor de moeilijke verplaatsing naar Munkzwalm. De versterkte ambitieuze thuisploeg had een 3 op 6 en wou kost wat kost de 3 punten thuis houden. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden tussen 2 goed voetballende ploegen.

Al na 30 seconden kwam Jong Zulte dicht bij de openingstreffer, Bram werd goed diep gestuurd door Michiel, de keeper was echter attent en belette Bram het scoren. Jong Zulte had in de openingsfase iets meer balbezit, de thuisploeg dreigde via de technische Fouquet en de snelle Ulens. De wedstrijd ging goed op en neer, in de 11de minuut voorzet Bram, de volley van Tervi zoefde voorlangs. De wedstrijd bleef aan een hoog tempo over en weer gaan, in de 22ste minuut een eerste keer Munkzwalm, een persoonlijke actie van Ulens, zijn schot gaat recht op Jaron. Een minuut later dreigt de thuisploeg opnieuw, een voorzet vanop links, De Vos kan koppen, maar zijn kopbal wordt makkelijk gepakt door Jaron. In de 27ste minuut is het terug de beurt aan Jong Zulte, Jens met de goeie voorzet, Bram kopt net over de kruising. Op het half uur dribbelt Fouquet zich vrij, zijn schot wordt uit de verre hoek gezweefd door Jaron. Het laatste kwartier is voor de thuisploeg, Jong Zulte komt er nog amper uit en komt 7 minuten voor rust goed weg wanneer Jaron na een geharrewar voor zijn de doel de bal uiteindelijk kan klemmen. Na een aantrekkelijke eerste helft gaan we rusten met een 0-0.

Munkzwalm komt scherp uit de kleedkamers met 2 halve kansjes na aarzelingen in de Jong Zulte defensie, het kleine stormpje duurt echter maar een 5-tal minuten. Jong Zulte neemt terug de controle, in de 56ste minuut resulteert dit in een doelpunt, de bal komt bij Armin op de rechtse flank, hij brengt de bal naar de tweede zone, waar de vrijstaande Bram knap kan binnen volleyen, 0-1 56ste minuut. Munkzwalm lijkt van slag door dit tegendoelpunt en Jong Zulte drukt door en gaat op zoek naar een 2de doelpunt. Het blijft echter opletten voor de tegenprikken van Munkzwalm. Uitgespeelde kansen komen er niet, al dreigt de thuisploeg met een 2-tal vrije trappen in de muur en op corner. Groot alarm is er echter niet, de defensie van Jong Zulte toont nog maar eens dat er een stevig blok staat. In de 75ste minuut een vrije trap van Tervi, de keeper redt goed en de rebound wordt net op tijd afgeblokt. In de 77ste minuut opnieuw Jong Zulte, een goeie volley van Bjorn De Wilde, ex-profspeler die zijn eerste minuten in het provinciale voetbal speelde, met links wordt uit doel gezweefd door de thuisdoelman. 2 minuten later een actie over rechts van Munkzwalm, het schot wordt goed gered door Jaron. De daaropvolgende corner wordt verwerkt door de defensie, Tervi pikt de bal op en schakelt snel om, hij bereikt knap Bram die op zijn beurt de bal achter de verdediging brengt waar Michiel komt inlopen en binnen glijdt, 0-2 80ste minuut en wedstrijd gedaan. Munkzwalm dringt niet verder aan en Jong Zulte speelt de match makkelijk uit.

Verdiende 3-punter op het veld van een sterk Munkzwalm, volgende week komt Burst op bezoek die geen spaander heel liet van Eine en met 9-3 won. Alweer een moeilijke opdracht dus.

Uitslag: 0-2 (56' B.Decuyper, 80' M. De Weer)

Jong Zulte - Meerbeke 1-0

Na de overwinning op Gavere-Asper krijgen we Meerbeke op bezoek voor de 1ste thuiswedstrijd van het seizoen. De wedstrijd startte uitzonderlijk om 17u00 omwille van het geslaagde kipfestijn. Met bijna 500 eters was dit een groot succes, dank aan alle medewerkers, spelers van de beloften en U17 en de geblesseerde en niet-geselecteerde A-kernspelers voor hun harde werk.

Jong Zulte wou de lijn doortrekken en het thuispubliek een goeie prestatie voorschotelen. Meerbeke die in het verleden altijd een stugge tegenstander bleek te zijn voor Jong Zulte zou geen hapklare brok worden. Jong Zulte start echter sterk aan de wedstrijd, goed en snel combinatievoetbal zorgen er voor dat er reeds in de 1ste 10 minuten een aantal mogelijkheden zijn, de eerste grote kans is er in de 9de minuut, Armin stuurt Michiel diep, zijn voorzet bereikt Tervi die onder druk van de verdediger zijn schot mist. In de 14de minuut krijgt Jong Zulte een vrije trap op de zijkant van de 16m, de bal wordt ontzet, maar Michiel kan de bal oppikken. Hij levert een goeie voorzet en Ludovic kan ongehinderd binnen koppen, 1-0 14de minuut. Jong Zulte blijft domineren, verscheidene mogelijkheden worden de nek omgewrongen door slechte keuzes of door een onzuivere laatste pass. Meerbeke kan amper dreigen, op een afgeweken schot en een paar corners en vrije trappen is er geen gevaar. Het laatste kwartier van de 1ste helft krijgt Jong Zulte verscheidene kansen om Meerbeke definitief K.O. te slaan, in de 31ste minuut een persoonlijke actie van Bram, die wordt foutief afgestopt door de verdediger, de scheidsrechter oordeelt echter dat het geen penalty is. 36steminuut, Bram alleen op doel, de bezoeken doelman redt knap. 1 minuut later, vrije trap Joeri, de bal belandt bij Armin, maar zijn schot wordt makkelijk gepakt. 41ste minuut, inworp Jong Zulte, bal komt bij Bram die de bal in volley net over de kruising trapt. 2 minuten voor rust zet Tervi Michiel alleen voor doel, maar opnieuw komt de keeper als winnaar uit de 1 tegen 1. Rusten met een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft zien we een gretiger Meerbeke, het eerste kwartier oefent het druk uit op de Jong Zulte defensie, die echter geen krimp geeft en niks weg geeft. Het is zelfs Jong Zulte die in de 50ste minuut dicht bij de 2-0 komt, de corner van Joeri wordt door Bram goed op doel gekopt, doelman Frisch van Meerbeke heeft echter opnieuw het laatste woord en houdt zijn team in de wedstrijd. Meerbeke dreigt met een kopbal die over doel gaat. Na een kwartier in de 2de helft komt Jong Zulte terug opzetten en combineert terug dat het een lieve lust is. In de 62ste minuut kan Bram opnieuw alleen op doel gaan, maar doelman Frisch is opnieuw de kwelduivel en redt nog maar eens de meubelen. Op de daaropvolgende corner komt Ludovic een paar centimeter te kort om zijn 2de binnen te prikken. Een kwartier voor tijd krijgt Meerbeke de kans op de gelijkmaker, goeie voorzet, maar de vrijstaande bezoeker kopt in de handen van Jaron. 3 minuten later vrije trap Jong Zulte, Michiel kopt in het zijnet. 7 minuten voor affluiten vrije trap voor Meerbeke op de rand van de 16m, opnieuw kan Jaron makkelijk redding brengen. De laatste 5 minuten en de extra tijd is het vooral opletten en scherp verdedigen op de vele lange ballen in de 16. Jong Zulte neemt de extra tijd voor hun rekening en houdt de bal in de ploeg tot het eindsignaal.

Een oververdiende 3-punter al kon het team het allemaal net iets eenvoudiger gehouden hebben door iets efficiënter te zijn. Maar na 90minuten telt alleen de eindstand. Na 2 speeldagen deelt Jong Zulte de leiding met titelfavoriet Bambrugge met het maximum van de punten. Keep up the good work!!

Uitslag: 1-0 (14' L. Goeminne)

 

Gavere-Asper - Jong Zulte 1-3

De eerste wedstrijd van het seizoen en meteen een moeilijke verplaatsing naar Gavere Asper, ploeg die we vorig jaar nog tegenkwamen in de eindronde, na een spannende wedstrijd kon Jong Zulte toen in de verlengingen het laken naar zich toe trekken.

Ook vandaag zou het een close game worden die zou beslist worden door details en de form van de dag. Jong Zulte, met 7 nieuwkomers waarvan er 6 in de basis stonden, had een goeie voorbereiding achter de rug en wou goed van start gaan in het nieuwe seizoen in de B-reeks.

De wedstrijd startte eerder afwachtend, de eerste 10 minuten was er dan ook weinig te beleven, enkel een schot vanuit de 2de lijn, 1 voor elke ploeg waren halve kansjes. Bij beide pogingen ging de bal naast. Op de 12de minuut de eerste grote kans, een vrije trap van Gavere wordt goed ontzet en belandt via Jenzy bij Tervi, die maakt een goeie actie, behoudt het overzicht en bedient Bram, zijn hard schot wordt knap in corner verwerkt door doelman De Groote. 2 minuten later een goeie balrecuperatie van Jong Zulte, na een knappe combinatie komt de bal bij Jenzy, die mist net zijn controle waardoor zijn schot net naast gaat. Het tempo en de intensiteit gaan de hoogte in, de duels worden scherper. In de 17deminuut een mooie combinatie over links Verougstraete brengt scherp voor, Jaron kan de bal deviëren, maar de bal belandt in de voeten van kapitein Glorieus die makkelijk kan binnen duwen, 1-0 17de minuut. Jong Zulte moet eventjes bekomen, maar na een 5-tal minuten neemt het de match in handen, het balbezit is voor Jong Zulte, maar kansen komen er niet echt. Gavere van hun kant komt er regelmatig goed uit en hun corners, vrije trappen en voorzetten zorgen telkens voor dreiging. In de 34ste minuut noteer ik nog een schot van Naïm dat over zoeft. 5 minuten voor de rust een goeie diepe bal in de hoek van de 16m, Armin is net iets sneller op de bal dan doelman De Groote, Armin kan de bal over de keeper lobben, de bal gaat naast. De Groote speelde echter geen bal, maar enkel man, waardoor de scheidsrechter de bal terecht op de stip legt. Bram neemt zijn verantwoordelijkheid en trapt de bal feilloos binnen, 1-1 40ste minuut. We gaan rusten met een 1-1.

De tweede helft start zoals de eerste is geëindigd, Jong Zulte die gedreven uit de kleedkamer komt en op zoek gaat naar een doelpunt. Na 8min wringt Michiel zich voor zijn verdediger, die heeft een lichte trekfout en een handsbal nodig om Michiel af te stoppen. Opnieuw twijfelt de scheidsrechter niet en legt de bal voor een tweede keer op de stip. Opnieuw Bram achter de bal en opnieuw feilloos binnen getrapt, 1-2 53steminuut. Gavere is toch wat aangeslagen en Jong Zulte blijft aandringen, 4 minuten later stuurt Joeri knap Bram in het straatje, Bram alleen voor de doelman, hij beslist om zelf te trappen, maar zijn schot wordt afgeblokt in corner. Halfweg de 2de helft komt Gavere dicht bij de gelijkmaker, na vrije trap komt de 2de bal voor de voeten van de vrijstaande Vivé, hij mist echter zijn schot waardoor Jaron makkelijk kan klemmen. In minuut 71 krijgt Michiel na een onschuldig duel direct rood. Jong Zulte wordt op die manier wat achteruit gedwongen, Gavere kiest nu resoluut voor de lange bal, onze defensie staat echter scherp te verdedigen en ook Jaron draagt zijn steentje bij met enkele knappe plukballen. Lang kan Gavere niet profiteren van de man meer, want in minuut 76 krijgt Rasschaert zijn 2 geel en kan hij naast Michiel op het strafbankje gaan plaatsnemen. Geen minuut later een goeie omschakeling, Bram legt gepast af naar Niels, die niet twijfelt en vanop 35m de bal knap over doelman De Groote lobt (vanwaar kwam die tip alweer;-)), 1-3 76ste minuut. De wedstrijd lijkt gespeeld, Jong Zulte controleert en Gavere probeert het met powerplay. In de 84ste minuut bijna de aansluitingstreffer wanneer Vivé net niet bij de goeie voorzet van Robbe Dhondt kan. Na bijna 6 extra minuten eindigt de wedstrijd, een knappe uitzege van Jong Zulte bij een goed Gavere Asper. Altijd goed om op deze manier de competitie te starten.

Uitslag: 1-3 (16' J. Glorieus / 39' B. Decuyper, 54' B. Decuyper, 79' N. Cottenier)